Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

mikolaj2 pisze:Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie sygnału sprzedaży na usd/jpy oraz zakupu na eur/pln - poniżej zamieszczam moje analizy
Potwierdzam sprzedaż na USD/JPY oraz kupno na EUR/PLN :)

EDIT: Do Pełnomocnika - nie chcę zaśmiecać kolejnym wpisem forum więc odpowiedź poniżej.

Pełnomocnik pisze:dość mocny powrót i delikatne naruszenie poziomu ... moze być ciężko
Więc zaprzeczam sprzedaż na USD/JPY oraz kupno na EUR/PLN :D
Ostatnio zmieniony 02 mar 2012, 20:59 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Wirus a tak udało mi się zakończyć trade o którym Ci pisałem wcześniej oczywiście mogą być dalsze wzrosty ale nie chcę na weekend trzymać.
Dodatkowo udało się jeszcze coś skubnąć na korekcie i wejście z ZL.
Tak więc jak wiesz w którym kierunku idziemy to możesz w między czasie na korektach dokładać pozycję ale to już zależy ja dwa razy dokładałem na tym tradzie raz na PB z H4 i raz na ZL.
A trade z D1 udało się na 113 pipsów zakończyć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Wirus pisze: O, obraził się...
Daleki jest od obrażania :-) Po prostu jak słusznie wskazałeś - zabrakło analizy w oparciu o świece, więc moje posty zaśmieciły ten jakże wartościowy dziennik - z szacunku dla założyciela poprosiłem o skasowanie i prośbę nadal podtrzymuję

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

czerwinek pisze:Potwierdzam sprzedaż na USD/JPY
dość mocny powrót i delikatne naruszenie poziomu ... moze być ciężko

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

czerwinek pisze:Wirus a tak udało mi się zakończyć trade o którym Ci pisałem wcześniej
Super! ;-)
Na przyszły tydzień szykuje mi się trochę zajęć, więc będzie motywacja, żeby otworzyć transakcję i zapomnieć. Ciekawe ile stracę ;-)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

czerwinek pisze:Potwierdzam sprzedaż na USD/JPY
Nie żebym się wymądrzał, raczej w celach edukacyjnych ;-) Jak ostrzegałem - z jenem nie jest tak prosto...
Na razie mamy piękną spadającą gwiazdę, niby zapowiadającą zwrot, ale ja bym poczekał na potwierdzenie. Ten niby wisielec ma jeszcze 20 minut do pełnego uformowania, więc może okazać się zupełnie czymś innych. Zobaczymy w poniedziałek.

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Co myślicie o tym?
Wydaje mi się ,że tutaj jest formacja RGR, tylko ten punkt G wygląda jakby było pdwójnym szytem.
Może warto próbować na korekcie wejść ponad 100 pipek to zgarnięcia.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/269588
XTB pisze:Dolar umacnia się dziś względem większości walut. Na parze GBPUSD powstała potencjalna formacja głowy i ramion gdzie linia szyi jest obecnie przebijana. Jeśli wyprzedaż funta miałaby się powiększyć to będzie można oczekiwać dalszej zniżki w rejon 1,5595 gdzie znajduje się modelowy zasięg RGR’a.
Natomiast alternatywnie może tu również powstawać pięciofalowa struktura spadkowa z obecnie kształtującą się falą piątą. Wtedy też spadki zostałyby odwleczone w czasie, gdyż zgodnie z Teorią Elliott’a po pięciu falach powinna przyjść przynajmniej trójfalowa korekta wzrostowa.
To co, rzucamy monetą, czy RGR czy fale? ;-)

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Wirus pisze:http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/269588
XTB pisze:Dolar umacnia się dziś względem większości walut. Na parze GBPUSD powstała potencjalna formacja głowy i ramion gdzie linia szyi jest obecnie przebijana. Jeśli wyprzedaż funta miałaby się powiększyć to będzie można oczekiwać dalszej zniżki w rejon 1,5595 gdzie znajduje się modelowy zasięg RGR’a.
Natomiast alternatywnie może tu również powstawać pięciofalowa struktura spadkowa z obecnie kształtującą się falą piątą. Wtedy też spadki zostałyby odwleczone w czasie, gdyż zgodnie z Teorią Elliott’a po pięciu falach powinna przyjść przynajmniej trójfalowa korekta wzrostowa.
To co, rzucamy monetą, czy RGR czy fale? ;-)
Jedno mieści się w drugim i odwrotnie > Typowa analiza analityczna , czyli masło maślane , nikt nie powie do końca , bo każdy chce wyjść z twarzą jak coś pójdzie nie tak. Zero odpowiedzialności ;-)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Darku, przesadzasz. Nikt nie jest jasnowidzem i nie poda Ci, co będzie w przyszłości, nawet tej najbliższej. Moim zdaniem dobry analityk podaje wszystkie możliwości wynikające z analizy, a Twoim problemem jest co z tym zrobisz.

ODPOWIEDZ