Co było sygnałem dla Ciebie w Twoim ostatnim skreenie przy drugim wejściu prócz dojścia ceny do LT? Po prostu niewiele widać tam przy tej LT bo zasłania strzałeczka z wejściem w pozycję

Teoretycznie tak ,ale jakby spojrzeć na to z drugiej strony to można dyskutować. No ja dokładnie nie odpowiem Ci na to pytanie ,bo od zawsze gram ze stałym TP i SL. Przynajmniej dodatkowe emocje związane z tym :Wirus pisze:Wychodząc za szybko też łamiesz, prawda? Wink
Dlatego warto stosować BE.To też bardzo pomaga w ograniczeniu emocji.Wirus pisze:Co więcej - mógł być SL.
Sorki ,musiałem przeoczyć.pozytyw pisze:Cadermo pytałem się wcześniej ale chyba przeoczyłeś pytanie![]()
Co było sygnałem dla Ciebie w Twoim ostatnim skreenie przy drugim wejściu prócz dojścia ceny do LT? Po prostu niewiele widać tam przy tej LT bo zasłania strzałeczka z wejściem w pozycję
Stosuję. Ale zobacz drugie zagranie, na tym samym obrazku. ~11 pips, a Dukas pozwala na TS minimum 10 pips. Ręcznie przestawiam na BE tylko po przekroczeniu jakiegoś ważnego poziomu - LT, S/R. fibo itp. I nie po 10 pipsach ;-)Cadermo pisze:Dlatego warto stosować BE.To też bardzo pomaga w ograniczeniu emocji.
Każda strategia jest inna. W jednej wejście jest w takim momencie ,że wrzucanie na BE swojej pozycji po 10 pipsach mija się z celem. W mojej to się sprawdza .A nawet jak wrzucę na przy 9,5 pips i cena doleci do 0 ,a następnie poleci zgodnie z kierunkiem to nie będzie mnie to denerwować .Nie będę zły na siebie (mimo tego ,że zrobiłem to świadomie ) ,bo w życiu liczy się spokójWirus pisze: I nie po 10 pipsach Wink
Jeśli możesz to staraj sobie ustalić sztywne godziny w handlu .Super sprawa.Wirus pisze:ponieważ jestem właśnie w trakcie tworzenia jakichś zasad, których planuję się trzymać, choć sam w to nie bardzo wierzę Smile