Trend Line Rules

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Little Scalper wyjaśniłem drugie wejście pozytywowi na PW ,Tobie nie zamierzam.
brother pisze:w sumie jedna cholera jak grasz na przebicie to czekasz na retest żeby mieć pewność że LT została przebita,
Nie zawsze trzeba czekać na retest ,są pewniejsze setupy na przebicia ,gdzie nie trzeba czekać ,tylko wchodzić od razu po przebiciu.O tym też pisałem . Nic tu po mnie .

Little Scalper Zapamiętaj jedno . Skoro piszę w dzienniku potem ,że wytłumaczę na PW to nie znaczy ,że moje teorie są błędne ,tylko nie chce byś wiedział dlaczego tak ,a nie inaczej. Nie neguje Twoich teorii 1-2-3 ,bo nawet mnie to nie interesuje. Nigdy tak nie grałem i nie zamierzam. Lubie proste rozwiązania ,czyli granie tylko na odbicia i przebicia. Ludzie na ogół myślą ,że bez dodatkowych sygnałów mogą sobie wchodzić w pozycję co jest dla mnie głupotą .
Little Scalper pisze:a więc mało rozumiesz.
Jeśli mało rozumiem ,to spadam :mrgreen: Do zobaczenia mały (little) 8)
Swoją drogą ładnie offtopujesz ten dziennik.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2012, 10:57 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Cadermo,
chcesz ukrywać swoje zasady-ok.Tylko nie liczni mogą to wiedzieć-ok.

Ale skoro piszesz że SYGNAŁEM BYŁ PINBAR(taki niewidoczny),a na drugi dzień -to samo zdanie,napisane przez kogoś innego już jest powodem do nabijania się-to wybacz ale coś jest nie tak.

Zdecyduj się,i skoro PINBAR jednak nie był sygnałem,to po co pisać że był? masz z tego radość wprowadzając ludzi w błąd?

"Swoją drogą ładnie offtopujesz ten dziennik."
Och umywamy rączki-bo Little sam do siebie pisze.

Może jednak to nie GWH był powodem tych wszystkich awantur?

Pierwszy i ostatni post,tutaj,ale w tym spamie i tak prawie nie widoczny...Kolejny temat zasyfiony.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

Co do pipsiora
Obrazek
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Edek, najwidoczniej mamy do czynienie z retestem, można się było tego spodziewać gdyż cena nie wybiła nowych maximów. Stoch w okolicach wykupienia zobaczymy czy będzie tańcował przy dnie.

edit: i tak cena po niby reteście odskoczyła na 10 pipsów mi to wystarczyło by zabezpieczyć transakcję na małym plusie po czym ruszyła z kopyta w przeciwną stronę, stoch nie miał chęci trzeć po dnie . 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Cadermo

Edek M1 przebicie.
+30

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Ładne zagranie :) a ja mam coś do gry na dniach, edek obecnie na kilkukrotnie testowanym obustronnie poziomie SR jak przełamie jedziemy do LT a tak przynajmniej zakładam. Ostatnio zostałem zwolennikiem stochastyka zauważcie jaka ładna dywerka była przy drugim odbiciu.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Matek22tbg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matek22tbg »

Ciekawa sytuacja na AUDUSD

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Wiecie co jest najgorsze w LT? Porysujcie sobie te kreski u różnych brokerów (z różnymi godzinami otwarcia i zamknięcia rynku; Oandy to już w ogóle nie porównuję). LT nie wystarczy cholera mać.
JEDYNĄ rzeczą, którą wszyscy traderzy świata widzą tak samo są poziomy S/R. Nic ponadto.

Cadermo

expedient warzywniaka pisze:JEDYNĄ rzeczą, którą wszyscy traderzy świata widzą tak samo są poziomy S/R. Nic ponadto.
Owszem ,ale jeśli ktoś ma dobrego brokera to LT też może być..Dużo było przykładów i chyba każdy już wie ,że dobry broker to podstawa. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ja jeszcze dodam ze rysowanie po knotach zniekształca położenie LT.

Wartości Close zawierają w sobie jednoznaczną informacje o czasie a Low i High to jedynie informacje o cenie ekstremalnej w całej świecy. Są zawsze położone ns osi czasu w połowie pomiędzy rozpoczęciem i zakończeniem świecy.

ODPOWIEDZ