Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Lubisz to s...
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lubisz to s... »

Coś dziś nie tak z kwotowaniem, różnice pomiędzy innymi brokami nawet do 10 pipsów, konto real. Czy u was też podobnie?

Widzę to na edku, przestraszyłem się :)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Lubisz to s... pisze:Coś dziś nie tak z kwotowaniem, różnice pomiędzy innymi brokami nawet do 10 pipsów, konto real. Czy u was też podobnie?

Widzę to na edku, przestraszyłem się
10 czy 1.0? :)
Porównuję właśnie kwotwania z FxPro i jeszcze jednym brokerem - jest OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Lubisz to s...
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lubisz to s... »

dosłownie bywało 10 pipsów momentami, teraz jest ok, ale przez 15 minut była tragedia, też właśnie porównałem z Interbank fx iFx salt i tutaj tego nie było(tzn miały takie same wartości na bidzie , nawet na świeczkach 1 minutowych to teraz widać.
Być może to jakieś problemy z połączeniem, ale u mnie wszystko grało, dziwne, pierwszy raz mam takie coś :)

Miało to miejsce w godzinach 15:30-45 naszego czasu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Lubisz to s... pisze:dosłownie bywało 10 pipsów momentami, teraz jest ok, ale przez 15 minut była tragedia, też właśnie porównałem z Interbank fx iFx salt i tutaj tego nie było(tzn miały takie same wartości na bidzie , nawet na świeczkach 1 minutowych to teraz widać.
Wcześniej miałem wyłączoną platformę... Jeśli jeszcze raz zaobserwujesz taką sytuację to proszę odezwij się do mnie na jeden z kontaktów to od razu zweryfikujemy czy obaj tak mamy i wtedy ew. przekażę to do działu IT by sprawdzili system kwotowań. Na wykresie historycznym nie mogę wyłapać tych różnic.

Dodano po 50 minutach:

Przy okazji, otrzymałem dziś informacje nt. rabatów z Dukascopy Europe - wszystko zostało naprawione więc wartości wynikające z ich wielkości, powinny zostać zwrócone na konta klientów.

Gdyby coś było nie tak to proszę pisać do mnie na PW lub jeden z kontaktów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

raposo pisze:Przy okazji, otrzymałem dziś informacje nt. rabatów z Dukascopy Europe - wszystko zostało naprawione więc wartości wynikające z ich wielkości, powinny zostać zwrócone na konta klientów.
potwierdzam.... wczoraj byl zwrot prowizji (przy okazji tego malego zamieszania mogli podwoic... w ramach zadosc uczynienia ;)

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

czołem, krótkie pytanie. wymieniam laptopa i dla odmiany od okienek mam ochotę na MacBook Air - czy JForex na tym działa? czy to platforma tylko pod Windows?

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ramaso pisze:czołem, krótkie pytanie. wymieniam laptopa i dla odmiany od okienek mam ochotę na MacBook Air - czy JForex na tym działa? czy to platforma tylko pod Windows?
JForex działa na każdej platformie, która współpracuje z Javą (a na MacOS nie ma z tym kłopotu z tego co wiem), w tym też na Linuxie (choć były wcześniej małe problemy ze skalowaniem się okienek).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

yezooz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yezooz »

działa bez problemów

Gerel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Gerel »

Witam.
Krótkie pytanie: jak długo należy czekać na maila z danymi do konta demo? Konto na stronie założyłem, otrzymałem nr ID, na maila wiadomość od Account Managera - ale hasła dostępowego jak nie było tak nie ma już od dwóch dni. A może to ja gdzieś coś źle robię? :)
Z góry dzięki za pomoc.

EDIT:
Najprostsze rozwiązanie jak zwykle działa. Dane faktycznie były w zakładce SPAM. Winą obarczam trochę swoje gapiostwo, ale również fakt korzystania z oddzielnego programu pocztowego a nie wchodzenie na maila z poziomu przeglądarki.
Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 11:48 przez Gerel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Gerel pisze:Krótkie pytanie: jak długo należy czekać na maila z danymi do konta demo? Konto na stronie założyłem, otrzymałem nr ID, na maila wiadomość od Account Managera - ale hasła dostępowego jak nie było tak nie ma już od dwóch dni. A może to ja gdzieś coś źle robię?
Sprawdź zakładkę SPAM. Mail z danymi zazwyczaj przychodzi po max. kilku minutach. Jak nie ma go dłużej niż godzinę to możesz spróbować ponownie. Jak ponownie go nie będzie to sugeruję założyć pocztę np. na gmailu - tam zawsze jest szybko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ