Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

polarice pisze:samootwierająych się pozycjach u Dukascopy
gdzie ktoś tak pisał??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

polarice pisze:A dzis znowu czytam o znikająych depach i samootwierająych się pozycjach u Dukascopy , na platformie Javy ! ,. ale fakt to chyba na demo, ale mimo wszystko
To warto dowiedzieć się jaka była tego przyczyna... ;) Inaczej siany jest niepotrzebny zamęt, strach i jak do tej pory okazywało się, że wina leżała po stronie użytkownika (lub jego braku doinformowania) lub osób/firm trzecich, a nie brokera.

Wg mnie możliwe są tylko trzy scenariusze:
1) na koncie nastąpił Margin Cut (następstwo Margin Call) z aktywną opcją Partial Hedge (inwestor ma do wyboru częściowy hedge lub całkowite zamknięcie pozycji) z powodu zbyt dużego wykorzystania dźwigni,
2) został użyty mostek MT4 FTT, który był opisywany już na forum, a użytkownicy wspominali o takich przypadkach. Jest to oprogramowanie zewnętrznej firmy i Dukascopy nie odpowiada za jego działanie - każdy kto chce, stosuje go na własne ryzyko. My go nie polecaliśmy i nie polecamy. Jeśli komuś bardzo zależy na jakimś moście MT4 to lepiej użyć tego, który opisany jest u nas na stronie jednak również na własną odpowiedzialność.
3) nastąpiło przechwycenie danych przez osoby trzecie - to może zweryfikować tylko klient lub Support po adresach IP z logowania.

Nigdy nie słyszałem by "samoczynne" (w cudzysłowiu, bo to nie tak do końca jakiś przypadek/wypadek) otwarcie pozycji nastąpiło z jakiegokolwiek innego powodu. Oczywiście, gdyby jakimś cudem (w co wątpię), stało się tak na rachunku rzeczywistym i wina leżałaby po stronie Dukascopy lub dostarczanego przez nich oprogramowania to proszę od razu składać reklamację - można liczyć na zwrot kosztów i rekompensatę.

Wracając do kwestii zwrotu prowizji w Dukascopy Europe.
Dziś otrzymałem informację, że nastąpi on na początku przyszłego tygodnia. W imieniu brokera przepraszamy, że się to tak przeciąga. Środki wynikające z rabatu na pewno będą zwrócone.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

O samootwierająych się pozycjach w Dukascopy ja pisałem ;-) Zaobserwowałem to w trakcie testowania demo. Okazało się jednak, że ten typ tak ma, tzn. przy przekroczeniu bodajże 200% lewarowania można wybrać, co system ma zrobić: zamknąć pozycję czy też otworzyć pozycję przeciwstawną. No i w tym przypadku właśnie otworzył ;-)

Raposo, może usuń tamten mój wpis, bo wkrótce dowiemy się, że Dukas gwałci babcie i zjada Czerwone Kapturki :->

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:O samootwierająych się pozycjach w Dukascopy ja pisałem Zaobserwowałem to w trakcie testowania demo. Okazało się jednak, że ten typ tak ma, tzn. przy przekroczeniu bodajże 200% lewarowania można wybrać, co system ma zrobić: zamknąć pozycję czy też otworzyć pozycję przeciwstawną. No i w tym przypadku właśnie otworzył
Dokładnie, a jeśli komuś nie odpowiada takie rozwiązanie to może przełączyć się na "Total Close", co powoduje przy Use of Leverage 200%, zamknięcie wszystkich otwartych pozycji i anulowanie zleceń oczekujących.
Wirus pisze:Raposo, może usuń tamten mój wpis, bo wkrótce dowiemy się, że Dukas gwałci babcie i zjada Czerwone Kapturki
Nie mam uprawnień moderatora w tym dziale ;). Dajmy póki co autorowi poprzedniego wpisu na dodanie jakichś szczegółów - potem w. można zgłosić post do moda.

Niebawem wyjeżdżam na weekend więc będę miał możliwość udzielenia odpowiedzi dopiero w poniedziałek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Na naszej stronie www, w dziale Download, udostępniono nową, obszerną instrukcję platformy transakcyjnej JForex. Zachęcam do zapoznania się z dokumentem.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Acrobat raportuje, że plik jest uszkodzony. Poza tym dobrze by było, żeby "pobierz" powodowało pobranie i zapisanie, a nie wymuszało otwarcia.

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Wirus pisze:Acrobat raportuje, że plik jest uszkodzony. Poza tym dobrze by było, żeby "pobierz" powodowało pobranie i zapisanie, a nie wymuszało otwarcia.
Plik nie jest uszkodzony, na 100%, sprawdzałem go kilkakrotnie. Dokument ma ponad 30 MB, stąd może problemy. Możliwe, że nie pobrałeś pliku w całości. "Pobierz" nie wymusza automatycznego otwarcia, to zapewne wtyczka pdf to powoduje. Proszę spróbować w innej przeglądarce, wklejając bezpośredni link do pliku.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

polarice pisze:Nic nie wiem o problemach tech w poniedziałek tylko we czwartek. Ten komunikat tez nic nie mówi o tym ,że we czwartek pierszy raz pojawiły się na liście scoringowej wyniki z depami nawet ( -) kikladziesiąt K $
Wygląda na to, że coś nie tak było tylko na demonstracyjnych rachunkach konkursowych ale nie znam zupełnie sprawy więc nie jestem w stanie nic powiedzieć na ten temat... Pozostaje porozmawiać z brokerem.

Mam nadzieję, że nowa instrukcja JForex rozwiąże wiele Waszych problemów i nikt nie będzie miał kłopotów z obsługą platformy. Dotyczy ona najnowszej wersji aplikacji, która na chwilę obecną jest tylko dla kont demo ale można spodziewać się, że w najbliższym czasie zmiany wejdą także na konta rzeczywiste.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Wirus pisze:Poza tym dobrze by było, żeby "pobierz" powodowało pobranie i zapisanie, a nie wymuszało otwarcia.
Ale ty masz problemy. Jak się otworzy to zapisz i tyle.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

OK, ale jeśli Use of Leverage jest powyżej 100% to nie ma możliwości otwarcia kolejnych transakcji. Tak samo, jak UoL dochodzi do 200% to automatycznie podejmowane są akcje w celu redukcji tego parametru (poprzez otwarcie hedge lub zamknięcie otwartych pozycji).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ