gdzie ktoś tak pisał??polarice pisze:samootwierająych się pozycjach u Dukascopy
Dukascopy - ECN
To warto dowiedzieć się jaka była tego przyczyna...polarice pisze:A dzis znowu czytam o znikająych depach i samootwierająych się pozycjach u Dukascopy , na platformie Javy ! ,. ale fakt to chyba na demo, ale mimo wszystko
Wg mnie możliwe są tylko trzy scenariusze:
1) na koncie nastąpił Margin Cut (następstwo Margin Call) z aktywną opcją Partial Hedge (inwestor ma do wyboru częściowy hedge lub całkowite zamknięcie pozycji) z powodu zbyt dużego wykorzystania dźwigni,
2) został użyty mostek MT4 FTT, który był opisywany już na forum, a użytkownicy wspominali o takich przypadkach. Jest to oprogramowanie zewnętrznej firmy i Dukascopy nie odpowiada za jego działanie - każdy kto chce, stosuje go na własne ryzyko. My go nie polecaliśmy i nie polecamy. Jeśli komuś bardzo zależy na jakimś moście MT4 to lepiej użyć tego, który opisany jest u nas na stronie jednak również na własną odpowiedzialność.
3) nastąpiło przechwycenie danych przez osoby trzecie - to może zweryfikować tylko klient lub Support po adresach IP z logowania.
Nigdy nie słyszałem by "samoczynne" (w cudzysłowiu, bo to nie tak do końca jakiś przypadek/wypadek) otwarcie pozycji nastąpiło z jakiegokolwiek innego powodu. Oczywiście, gdyby jakimś cudem (w co wątpię), stało się tak na rachunku rzeczywistym i wina leżałaby po stronie Dukascopy lub dostarczanego przez nich oprogramowania to proszę od razu składać reklamację - można liczyć na zwrot kosztów i rekompensatę.
Wracając do kwestii zwrotu prowizji w Dukascopy Europe.
Dziś otrzymałem informację, że nastąpi on na początku przyszłego tygodnia. W imieniu brokera przepraszamy, że się to tak przeciąga. Środki wynikające z rabatu na pewno będą zwrócone.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
O samootwierająych się pozycjach w Dukascopy ja pisałem ;-) Zaobserwowałem to w trakcie testowania demo. Okazało się jednak, że ten typ tak ma, tzn. przy przekroczeniu bodajże 200% lewarowania można wybrać, co system ma zrobić: zamknąć pozycję czy też otworzyć pozycję przeciwstawną. No i w tym przypadku właśnie otworzył ;-)
Raposo, może usuń tamten mój wpis, bo wkrótce dowiemy się, że Dukas gwałci babcie i zjada Czerwone Kapturki
Raposo, może usuń tamten mój wpis, bo wkrótce dowiemy się, że Dukas gwałci babcie i zjada Czerwone Kapturki
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Dokładnie, a jeśli komuś nie odpowiada takie rozwiązanie to może przełączyć się na "Total Close", co powoduje przy Use of Leverage 200%, zamknięcie wszystkich otwartych pozycji i anulowanie zleceń oczekujących.Wirus pisze:O samootwierająych się pozycjach w Dukascopy ja pisałem Zaobserwowałem to w trakcie testowania demo. Okazało się jednak, że ten typ tak ma, tzn. przy przekroczeniu bodajże 200% lewarowania można wybrać, co system ma zrobić: zamknąć pozycję czy też otworzyć pozycję przeciwstawną. No i w tym przypadku właśnie otworzył
Nie mam uprawnień moderatora w tym dzialeWirus pisze:Raposo, może usuń tamten mój wpis, bo wkrótce dowiemy się, że Dukas gwałci babcie i zjada Czerwone Kapturki
Niebawem wyjeżdżam na weekend więc będę miał możliwość udzielenia odpowiedzi dopiero w poniedziałek.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
Acrobat raportuje, że plik jest uszkodzony. Poza tym dobrze by było, żeby "pobierz" powodowało pobranie i zapisanie, a nie wymuszało otwarcia.
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Plik nie jest uszkodzony, na 100%, sprawdzałem go kilkakrotnie. Dokument ma ponad 30 MB, stąd może problemy. Możliwe, że nie pobrałeś pliku w całości. "Pobierz" nie wymusza automatycznego otwarcia, to zapewne wtyczka pdf to powoduje. Proszę spróbować w innej przeglądarce, wklejając bezpośredni link do pliku.Wirus pisze:Acrobat raportuje, że plik jest uszkodzony. Poza tym dobrze by było, żeby "pobierz" powodowało pobranie i zapisanie, a nie wymuszało otwarcia.
ForexClub.pl | Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Peweksami.
Wygląda na to, że coś nie tak było tylko na demonstracyjnych rachunkach konkursowych ale nie znam zupełnie sprawy więc nie jestem w stanie nic powiedzieć na ten temat... Pozostaje porozmawiać z brokerem.polarice pisze:Nic nie wiem o problemach tech w poniedziałek tylko we czwartek. Ten komunikat tez nic nie mówi o tym ,że we czwartek pierszy raz pojawiły się na liście scoringowej wyniki z depami nawet ( -) kikladziesiąt K $
Mam nadzieję, że nowa instrukcja JForex rozwiąże wiele Waszych problemów i nikt nie będzie miał kłopotów z obsługą platformy. Dotyczy ona najnowszej wersji aplikacji, która na chwilę obecną jest tylko dla kont demo ale można spodziewać się, że w najbliższym czasie zmiany wejdą także na konta rzeczywiste.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
OK, ale jeśli Use of Leverage jest powyżej 100% to nie ma możliwości otwarcia kolejnych transakcji. Tak samo, jak UoL dochodzi do 200% to automatycznie podejmowane są akcje w celu redukcji tego parametru (poprzez otwarcie hedge lub zamknięcie otwartych pozycji).
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek