Reklamacja towaru zakupionego w internecie

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
umika3
Gaduła
Gaduła

Reklamacja towaru zakupionego w internecie

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Może nikt sie na mnie nie obrazi o umieszczenie tego tematu w czasówkach :( :( :( ale mam problem i może ktoś doradzi jak z niego wybrnąć.
25.01 zapłaciłam za Orbitrek w Sportowymmarkecie 600 zł. Przesyłkę otrzymałam 28.01 po otwarciu paczki okazało się że główny element jest poważnie uszkodzony, nie nadaje się do złożenia. Natychmiast złożyłam reklamację mailem, dołączając zdjęcia. Sklep skontaktował się ze mną po monitach 01.02 informując mnie że sprawę przekazał serwisowi!!!! Byłam bardzo zbulwersowana bo nie rozumiałam dlaczego nie wymienią mi od razu po prostu tego produktu !!!!! 03.02 skontaktował się ze mną serwis podając mi numer reklamacji, po kolejnym tygodniu, wiedząc o przepisach dotyczących zakupów internetowych, wysłałam maila z żądaniem zwrotu gotówki!!! Serwis po tygodniu najpierw zapytał czy mgą mi przesłać inną odudowę a potem, na moją odpowiedź że owszem moogą ale ja sobie jej samej nie wymienię zdecydował o odebraniu ode mnie produktu. Był jeszcze cały cyrk z odbiorem bo kurier nie rozumiał że może nikogo nie być w domu między 8 a 16,30 !!!!! Ale cóż !!! Dzisiaj 20.02 wysłałam maila do Sportowego marketu tej treści :Witam!

Zapłaciłam za kupiony u Państwa Orbitrek 25.01, produkt otrzymałam 28.01 uszkodzony!!!! W kolejnym tygodniu przekazaliście Państwo sprawę do serwisu, który znowu w kolejnym odebrał wadliwy produkt. Do dnia dzisiejszego 20.02 nie mam prOduktu nie otrzymałam też zwrotu gotówki !!!! JAK DŁUGO MAM CZEKAĆ NA JAKĄŚ REAKCJĘ Z PAŃSTWA STRONY. JESTEŚCIE PAŃSTWO NAJGORSZĄ I NAJBARDZIEJ NIEPOWAŻNĄ FIRMĄ Z JAKĄ MAM WĄTPIWĄ PRZYJEMNOŚĆ WSPÓŁPRACOWAĆ!!!
I otrzymałam SZOKUJĄCEGO maila że ONi nie rozumieją dlaczego ICH obrażam!!!! Przecież ONI przekazali sprawę importerowi !!!!!
Czyli na dzień dzisiejszy ja nie mam kasy, nie mam produktu i nawet nie wiem czy będę go mieć i kiedy!?! Może ktoś ma doświadczenie jak poradzić sobie z tak niesolidną firmą ??? :cry:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

musisz rozroznic dwa pojecia zwrot towaru do sprzedwacy, ktore przysluguje Tobie z mocy prawa oraz reklamacja;

Tw blad polega na tym iz nalezalo spakowac produkt i odeslac na swoj koszt do sprzedawcy za potwierdzeniem odbioru z pisemkiem, iz odstepujesz od zakupu dolaczy numer konta i prosisz o zwrot gotowki- nalezy to zrobic w ciagu 10 dni;

obecnie widze, iz sprzedawca wybral gorsze rozwiazanie dla Ciebie - reklamacje, musisz teraz cierpliwie czekac na wymiane towaru ...

Dodano po 2 minutach:

ps. w internecie jest tanio, ale nalezy jak na fx liczyc sie z ryzykiem ....
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

umika3
Gaduła
Gaduła

No dobrze ale gdybym odesłała towar to byłbym stratna o koszty przesyłki a przecież otrzymała towar uszkodzony nie nadający sie nawet do złożenia :cry: Ktoś wysyłajacy przesyłkę w tej firmie nawet jej nie otworzył i nie sprawdził :cry:
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

umika3 pisze:zyli na dzień dzisiejszy ja nie mam kasy, nie mam produktu i nawet nie wiem czy będę go mieć i kiedy!?! Może ktoś ma doświadczenie jak poradzić sobie z tak niesolidną firmą ???
Rzecznik konsumentów i tyle .
Nie odbierać towaru.Umowa nie dotrzymana
Przy zakupach w internecie przysługuje zwrot do 7 dni bez podani przyczyn.
Tu jest istotna przyczyna
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 11:50 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Na tym polega wlasnie sklep internetowy, ze sie towar wysyla :lol:
Ja kupuje nieraz cos w sklepie internetowym morele ale tylko dlatego, ze towar moge odebrac osobiscie w ich punkcie dystrybucji.

anea
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: anea »

umika3

ps. w internecie jest tanio, ale nalezy jak na fx liczyc sie z ryzykiem ....

takie jest prawo ....
"Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej......"

umika3
Gaduła
Gaduła

Ok.czyli jednym słowem nie mogę zrobić nic :cry: Mogę sobie potupać, pozłościć się i tyle :cry: No i mogę jeszcze wszędzie gdzie się da wystawiać im opinie :cry:
Oj mój drogi Decathlonie już nigdy, nigdy nie będe kupowała gdzie indziej :cry:
O miesiąca ćwiczyłabym sobie na zaledwie o 100 droższym sprzęcie i to w dodaku od razu złożonym :wall:

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

w twoim urzędzie miejskim powinien byc Rzecznik praw konsumenta on/ona cipo wie co zrobic w tej sytuacjone za free
orbitrek za 600 pln, intrygujące.
daj znac jak ud ci sie go odebrac i poskładac po ilu godzinach bedziesz mogła ćwiczyc na nim w dwóch płaszczyznach jednocześnie :)
Chyba ze ważysz 40 kg.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

umika3 pisze:No dobrze ale gdybym odesłała towar to byłbym stratna o koszty przesyłki a przecież otrzymała towar uszkodzony nie nadający sie nawet do złożenia :cry: Ktoś wysyłajacy przesyłkę w tej firmie nawet jej nie otworzył i nie sprawdził :cry:
No tak sklep ponosi koszta przesyłki do Ciebie a Ty do niego. Proste.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

umika3
Gaduła
Gaduła

W decathlonie są po 700 i Pan pokazł, kazał spróbowac, wytłumaczył co jest ważne i na co zwracać uwagę. Powiedział że jak chcę zamiast spaceru po godzinkę dziennie to spoko wystarczy. Wiadomo monitor można mieć przed sobą a poruszć się też trzeba :) :) :)

ODPOWIEDZ