Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie z dnia na dzień tylko z czasem. Pograłem trochę tym systemem, zobaczyłem że tak naprawdę generuje mi sporo fałszywek i nie daje klarownych sygnałów do wyjścia o których istnieniu kiedyś byłem przekonany. Wiesz o co mi chodzi? Kiedy uczysz się jakiegoś systemu to na początku jesteś zachwycony i wszystkie złe zagrania zganiasz na karb tego że jesteś słabym traderem i słabo pojąłeś już ten system. Z czasem jednak, kiedy stajesz się coraz lepszym traderem i robisz wszystko żeby wyeliminować błędy (fałszywki, źle zamknięte pozycje) zdajesz sobie sprawę że tak naprawdę wina nie leży po Twojej stronie tylko po stronie systemu, który jest zbyt uznaniowy i zbyt podatny na fake'i.

Bardzo ładnie poza tym przewidziałeś moją odpowiedź ale powiedz mi szczerze.. co niby miałbym Ci odpisać? Skoro po czasie doszedłem do wniosku że system wcale nie jest tak dobry to przecież nie zmyślę Ci teraz jakiejś innej "mniej szablonowej" mogłoby się wydawać odpowiedzi, nie?

Chcę pieniędzy. Już chyba raz dzisiaj pisałem że zupełnie nie zależy mi na możliwości wypowiadania się na forum / na chwale. Mówię prawdę, bo mówię co myślę czy to się komuś podoba czy nie.

Pozdrawiam.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

eMisiek pisze:Sorry, przeczytałem mój post i zabrzmiał chyba trochę za protekcjonalnie bo napisałem go skrótowcem, w dodatku wcinając się w dość długi wątek, który powinienem zacząć czytać od początku.

Tak zrobiłem i zauważyłem, że na ostatnich stronach rozmawiacie o jakiejs wersji GMMA a na poczatku o odmianie gridu bez SL, czy nadal używasz, stosujesz ten początkowy system czy on już się jakoś zmienił?

Czytając pierwsze strony rozumiem, że wby wyznaczyć 'sentiment" używasz prostych narzędzi typu linie trendu i LTMA czy fibo/pivoty a potem wchodzisz trochę "na oko" bez starannego dopracowywania wejść.

Dobrze to rozumiem? Tylko jak na moje oko MM jest trochę zbyt pokaźne, mam kolegę, który tak gra od kilku lat i jego nie martwi cofnięcie o 2 tys pips.
Trochę pomieszałeś. Obecnie nie stosuję tego systemu, który był prezentowany na pierwszych stronach tematu. Odłożyłem go trochę na bok, ponieważ w mojej głowie pojawił się inny pomysł na ten dziennik i teraz gram w oparciu tylko o linię trendu.

Sentyment rozpoznałeś dobrze, ogólnie założenia był takie jak tutaj opisałeś.

MM rzeczywiście nie był najlepszy, bo wymagał naprawdę dobrego określenia kierunku. Maksymalną obsuwą przy dużej piramidzie jaką mogłem wytrzymać było coś 200 pipsów. Malutko.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Po co ten Maleńczuk poszedł do "Na dobre i na złe" to ja nie wiem. Naprawdę.

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: UP90 »

Mhm, a skąd można wiedzieć czy mówisz prawdę? Gdybyś chciał pieniędzy to byś pracował przy platformie a nie pisał głupoty na forum :lol: Kłamać każdy może, szczególnie (niedoszły) prawnik...

A w istocie wystarczą 2 średnie i wskaźnik jakiś prosty pokazujący wykupienie/wyprzedanie...

Narka
cierpliwości...

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Ja nie mówię że systemem nie można zarabiać. Można. Po prostu uważam że istnieją lepsze i darmowe.
Gdybyś chciał pieniędzy to byś pracował przy platformie a nie pisał głupoty na forum
A ty gdybyś czytał mój wątek wiedziałbyś, że dzisiaj nie trade'uje już. Tak samo jak "wystarczą 2 średnie i wskaźnik.." tak samo nie trzeba tradeować 24/7.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Good Will Hunting pisze:Jezu. Przecież to są wiadomości sprzed kilku miesięcy, zobaczcie sobie daty geniusze. O tym że to przeciętny system mówię DZISIAJ ponieważ zwyczajnie doszedłem do wniosku kiedy trochę nim pograłem, że nie jest wart zachodu. Nigdy nie ukrywałem, że kiedyś miałem o nim znacznie lepsze zdanie.

Potwierdzam.

Dobrze pamiętam jak pisałeś o tym już wiele wcześniej ponieważ zadziwiła mnie twoja nietypowa jak na to forum samokrytyka:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 871#396871

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Esco za znalezienie tego posta. Sam o nim nie pamiętałem, a myślę że oszczędzi mi sporo roboty i odpisywania mądrym.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dla tych, którzy i tak nie klikną wklejam cytat. Post z 23 grudnia 2011:
Good Will Hunting pisze:Nie ma mnie teraz w domu więc nie będę się silił na dłuższe posty. Zresztą w domu tak samo bym się na nie nie silił więc krótko:

1) grałem systemem max jednak od dawna już nim nie gram

2) uważam ten system za mocno przeciętny, bardzo uznaniowy i dający sporo fałszywek, jak każdy trend follower ma on swoje lepsze okresy - kiedy kosi się pipsy jak maszyna ale suma summarum nie jest lepszy od "darmówek" typu price action

kiedyś jak zarobiłem parę groszy uważałem że to najlepsze rozwiązanie jakie tylko może być, teraz zarabiam w znacznie większych sumach niż wtedy, a optymizm i zachwyt z czasem opadły, byłem leszczem z syndromem boga i tyle

3) pamiętam co niedawno sam pisałem, wbrew temu co "odkryliście" wcale nie dostałem amnezji jednak - jak już wiele razy mówiłem - w kontekście tego dziennika nie ma to żadnego znaczenia, a sprowadzanie dyskusji na tory "GWH, a pamiętasz jak sam.." jest bezcelowe, jak to mówią - co było, a nie jest, nie piszę się w rejestr

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ubaw mam po pachy widząc jak kręcisz... z dnia na dzień zostawiasz system bo jest ble... a robi się ble jak vinici z dziennikiem wyszedł zamiast ciebie :lol:
Lis jest lisem, tylko ze czasem lis z opresji zamiast wychodzi z głową wychodzi dupą i dostaje kopa....
O ludziach którzy zmieniają systemy jak rękawiczki mówi się ***** systemowa i może tu jest Twoj problem skoro Vinci roił te wyniki które Ty tez zresztą jak sam pisałeś/ robiłeś, nie trzeba było z miejsca porzucać? (nie interesuje mnie demo/real bo wyuczyć się zasad można na jednym i drugim potem az/aby psychikę przyzwyczaić)
Znam dobrych traderów którzy strategie poznają kilka miesięcy wtedy stwierdzają jest do dupy lub dobra, Ty po kilkunastu dniach zmieniłeś zdanie..... bo przeciez jak pisałeś zarabiasz kilkadziesiąt tysięcy w jadnym tradzie :D Syste nie jest najprostszy na świece i praktykowanie go wymaga odpowiedniego czasu, co sam pisałeś do Zbyszka
Nie masz honoru i odwag by się przyznać.... to cecha wielkich ludzi, a Ty do nich zdecydowanie nie należysz :wink:
Dla mnie juz dawno jak i wielu ludzi dzisiaj którzy mają pod kopułką wiele się wyjaśniło z Twoją osobą i myślę ze nie mieliśmy i nie mamy już nic więcej sobie do powiedzenia.

Tak dla przypomnienia sobie wrzucę. :)
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 112#425112

Cadermo tu zastosowanie ma wytłuszczony tekst, on dalej będzie kłamał bo taki juz jest, każdy próbuje wychodzić z twarzą to naturalne, ale nie z każdej sytuacji się da :wink:
Jeszcze nie jedno kłamstwo nam tu poda, ale jak juz się zna prawdę o człowieku wtedy każdy wie jak do jego wypocin podchodzić.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 20:44 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

GWH Spójrz jak nisko upadłeś .... Skończ już te gierki :wink:

ODPOWIEDZ