Droga Susła

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Good Will Hunting »

Ale które gierki? Czy dla was naprawdę tak trudne jest pojęcie faktu, że zmieniłem zdanie na temat systemu? :lol: Że coś co uznawałem za świetne kiedy byłem początkującym tak naprawdę okazało się kiepskie? Przecież pisałem o tym wielokrotnie i wielokrotnie tłumaczyłem zmianę mojego nastawienia. Gdzie jest upadek i gierki?

Po raz ostatni: NIGDY NIE TWIERDZIŁEM ŻE TYM SYSTEMEM NIE DA SIĘ ZARABIAĆ. DZIŚ PO PROSTU UWAŻAM ŻE 1) NIE JEST WART SWOJEJ CENY I 2) JEST MASA LEPSZYCH - DARMOWYCH
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Przypomnę że już 23 grudnia 2011 miałem takie a nie inne zdanie o tym systemie:
Nie ma mnie teraz w domu więc nie będę się silił na dłuższe posty. Zresztą w domu tak samo bym się na nie nie silił więc krótko:

1) grałem systemem max jednak od dawna już nim nie gram

2) uważam ten system za mocno przeciętny, bardzo uznaniowy i dający sporo fałszywek, jak każdy trend follower ma on swoje lepsze okresy - kiedy kosi się pipsy jak maszyna ale suma summarum nie jest lepszy od "darmówek" typu price action

kiedyś jak zarobiłem parę groszy uważałem że to najlepsze rozwiązanie jakie tylko może być, teraz zarabiam w znacznie większych sumach niż wtedy, a optymizm i zachwyt z czasem opadły, byłem leszczem z syndromem boga i tyle

3) pamiętam co niedawno sam pisałem, wbrew temu co "odkryliście" wcale nie dostałem amnezji jednak - jak już wiele razy mówiłem - w kontekście tego dziennika nie ma to żadnego znaczenia, a sprowadzanie dyskusji na tory "GWH, a pamiętasz jak sam.." jest bezcelowe, jak to mówią - co było, a nie jest, nie piszę się w rejestr
i jakoś dla nikogo wtedy nie było to szczególnie dziwne :lol: . Teraz nagle wszyscy są zaskoczeni że zmieniłem zdanie.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Czasem tak sobie myślę czy nie powinienem przestać rozmawiać z ludźmi którzy są zbyt głupi żeby pojąć co do nich mówię.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Dobra chłopaki, od tej chwili nie angażuję się w żadną durną dyskusję. Straciłem już dziś kupę czasu na prowadzenie takich słownych przepychanek z jednym czy drugim mądrym. Myślę że w kwestii Systemu MAX jest wszystko wyjaśnione. Kto w dalszym ciągu nie pojął, że pod wpływem doświadczenia zmieniłem zdanie na jego temat, ten już prawdopodobnie nigdy tego nie pojmie. Kto pojął ten ma szczęście i temu z całego serca gratuluję.

Jeśli nie ma sprzeciwu to po weekendzie wracamy do normalnego "porządku dziennego".

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Poprosiłem o usunięcie wątku. Nie ma sensu prowadzić go po to aby dyskutować w nim z riderą czy Damianem. Nie taki był cel tego dziennika. Wszystkie prośby skargi i zażalenia do mnie proszę kierować w oddzielnych tematach bądź na pw.

Dalsze zmagania z LT przenoszę tym samym do tematu "Trend Line" :wink:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Cyb »

Powiem tak - jak będziecie dalej się kłócić publicznie tak jak ma to miejsce teraz - to wylatujecie w trybie ekspresowym. To nie jest onet, ani pudelek, ani rynsztok.

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Post autor: Robert B »

Cyb pisze:Powiem tak - jak będziecie dalej się kłócić publicznie tak jak ma to miejsce teraz - to wylatujecie w trybie ekspresowym. To nie jest onet, ani pudelek, ani rynsztok.
szczerze to mi sie to podoba, duzo bardziej niz onet, szczegolnie ta czesc mowiaca o wysylaniu screenow przez "Cyba"

dajcie zyc watkowi! koniec z nuda na forum!
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Post autor: riddle »

Ostatnio dość rzadko zaglądam na forum ale ta "afera" mnie nawet zaciekawiła. Niestety nie śledziłem tematu od początku także trudno jest mi coś więcej powiedzieć ale dla rozluźnienia powiem, jak to widzę z perspektywy ostatnich stron i "zapisów rozmów" (co tu się dzieje).

Pojawił się ciekawy system, pojawiły się szkolenia pojawili się kursanci.

Kursant zachwycony nowo zdobytą wiedzą oraz dochodowym systemem zaczyna myśleć "wiem jak wyglądało szkolenie, znam już świetnie system, może sam poprowadzę szkolenia wprowadzając swoje rozwiązania" - wydaje mi się, że tak wygląda stanowisko GWH. Nie można go pochwalić za to co planował/uje zrobić ale też nie można znacząco karcić, jest to zachowaniem moim zdaniem naturalne i każdy szkoleniowiec nie tylko na fx zdaje sobie z sprawę, że znajdzie się kursant chcący go naśladować. Jedyna zła rzecz, która przychodzi mi na myśl to chęć całkowitego odcięcia się od mentora przez kursanta i reklamowania systemu pod swoim szyldem. To by mnie wkurzyło. Przyjmując teoretyczną sytuację, że kursant nie ukrywa źródła systemu nie ma w tym nic złego.

Kiedy autor systemu dowiaduje się o planach kursanta denerwuje się i zaczyna się "przepychanka" - obie strony mają uzasadnione argumenty.

Społeczność forum wynudzona ciągłym gadaniem o kursach ma nowy ciekawy i po trosze kontrowersyjny temat do analizowania hehe.

Widzimy konflikty oraz układy na drodze user - user, user - mod, mod - mod.

Jak w normalnym zdrowym związku tak i na forum nie może zabraknąć elementów "mody na sukces".

Pozdrawiam
Riddle
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

Nie mam zamiaru bawić się w sędziego. Problem dostrzegam z obu stron.
Nie będę wskazywał z przewagą u kogo bo to mój prywatny osąd.
Obaj panowie dostają solidarnie zakaz pisania na tydzień żeby ochłonąć.
I nie podlega to dyskusji ze mną. Jedyna droga odwołania to napisać do Tig3ra z prośbą o ułaskawienie.
Mam nadzieję że to pomoże ostudzić wasz zapał i przemyśleć pewne sprawy.
Jeśli to nie pomoże to następny zakaz wydam na miesiąc.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

Robert B pisze:
Cyb pisze:Powiem tak - jak będziecie dalej się kłócić publicznie tak jak ma to miejsce teraz - to wylatujecie w trybie ekspresowym. To nie jest onet, ani pudelek, ani rynsztok.
szczerze to mi sie to podoba, duzo bardziej niz onet, szczegolnie ta czesc mowiaca o wysylaniu screenow przez "Cyba"

dajcie zyc watkowi! koniec z nuda na forum!
Mnie też to niezmiernie bawi :) Ale prawdę mówiąc dziwią mnie posty w tym wątku jak i rozmowa wklejana miedzy zimcarem a gwh, przeczytałem i tak naprawdę nic ona mi nie mówi poza :

1. gwh chciał prowadzić jurnal o systemie max
2. był zachwycony systemem
3. rozmyślił sie z systemu

To naprawdę jest AŻ tak szokujące?

Jedyne co mnie zaskoczyło że zimcar nie rzuca bluzgami na lewo i prawo ;)

Odpowiedzcie sobie szczerze czy nigdy nie mieliście tak że w pierwszych dniach byliście wniebowzięci jakimś systemem a po jakimś czasie przestało wam sie to podobać i go porzuciliście? wszyscy to przeżyli co w cale nie znaczy że ktoś skacze po systemach

GWH jest jaki jest, nikt chyba go tu nie ma za guru ale też ciężko powiedzieć że jest nowicjuszem, ale muszę przyznać że dziennik fascynujący ze względu na kociołek jaki tu sie utworzył ;p

ODPOWIEDZ