Esco pisze:Good Will Hunting pisze:Jezu. Przecież to są wiadomości sprzed kilku miesięcy, zobaczcie sobie daty geniusze. O tym że to przeciętny system mówię DZISIAJ ponieważ zwyczajnie doszedłem do wniosku kiedy trochę nim pograłem, że nie jest wart zachodu. Nigdy nie ukrywałem, że kiedyś miałem o nim znacznie lepsze zdanie.
Potwierdzam.
Dobrze pamiętam jak pisałeś o tym już wiele wcześniej ponieważ zadziwiła mnie twoja nietypowa jak na to forum samokrytyka:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 871#396871
Esco to był post z 23-12-2011
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... c&start=20 tutaj 12-12-2011 (trzecia strona journalu "Droga Susła) widzimy zasady nowego systemu GWH: piąty rysunek od góry porównać z sysem Zicmara, średnie jego systemu też znajdziesz w necie jak sam GWH powiedział, więc łatwo sprawdzić, że wywalił tylko jedną.Przewijają się jeszcze parę dni ktoś dociekliwy mógłby je dojrzeć jeszcze 29-12-2011.
Nie mniej jednak w przypomnianej przez Ciebie (Esco) wypowiedzi czytamy:
Być może tak jest jak napisał GWH w punkcie 2 nie będę się kłócił ze znawcami co przeczytali opis systemu, nie zagrali ani razu ale wiedzą co jest grane . Nawiasem mówiąc ten opublikowany "jurnal" to - wierz mi lub nie: ogryzek systemu MAX. Tym niemniej same średnie Zicmara i zasady jego systemu są wg mnie dobrym narzędziem analitycznym o czym wielokrotnie pisałem.Good Will Hunting pisze: Nie ma mnie teraz w domu więc nie będę się silił na dłuższe posty. Zresztą w domu tak samo bym się na nie nie silił więc krótko:
1) grałem systemem max jednak od dawna już nim nie gram
2) uważam ten system za mocno przeciętny, bardzo uznaniowy i dający sporo fałszywek, jak każdy trend follower ma on swoje lepsze okresy - kiedy kosi się pipsy jak maszyna ale suma summarum nie jest lepszy od "darmówek" typu price
Nie rozumiem też zacięcia z jakim tępił Vinci'ego, jaki to miało sens skoro jak sam mówi nastawiony jest na kesz?
Ja to widzę tak, że Kolega GWH podjarał się trejdem na kilkaset pipsów z piramidy i wtedy system MAX oficjalnie stał się be. Kilka osób w tym ja zadało sobie trud nałożenia siatki zleceń GWH na wykres z średnimi. Ja osobiście nie do końca jestem pewny czego do stworzenia tej siatki używał.Pisał, że poziomy SR i to może być prawda, nie napisał jednak że średnie te SRy pokazują. Być może system jest naprawdę ch...owy, sam nim nie gram z powodów które opisywałem kilkakrotnie ( Sory Zbyszku nie udało się