Price Action - Asmodeus8 Journal
Widzę Zbyszek że próbujesz ciągnąć ten jorunal i bardzo dobrze, mam nadzieję również że inne osoby stoponiowo będą dołączać.
A żeby pokazać że Zbyszek ma dobre analizy i PA cały czas działa zrzut poniżej, na takie sytuacje warto czekać, czyli w dobrym miejscu Pb i jako dodatkowe potwierdzenie dywergencja która bardzo lubię jedno wejście na korekcie PB 50% a drugie na przebicie PB.
A żeby pokazać że Zbyszek ma dobre analizy i PA cały czas działa zrzut poniżej, na takie sytuacje warto czekać, czyli w dobrym miejscu Pb i jako dodatkowe potwierdzenie dywergencja która bardzo lubię jedno wejście na korekcie PB 50% a drugie na przebicie PB.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Już skończyłem zarabianie na tej parze Zbyszek, niestety nie trzymałem do końca pary przestawiłem na BE i wycieli, lepsza była realizacja zysku niż czekanie na TP. Ale takie sytuacja jak na AUD/CHf jak dla mnie są idealnie oby częsciej takie sygnały były, chociaz na wielu parach AUD miało dostać w dupę i dzisiaj chyba był ten dzień gdzie dało się zarobić a co będzie dalej nie wiadomo. Chciałem przeciw AUD wchodzić na inny parach ale MM nie pozwalał a tuataj w sumie był najbardziej klarowny sygnał.
Realizacja 120 + 70 = 190 pipsówa
Realizacja 120 + 70 = 190 pipsówa
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Realizacja 120 + 70 = 190 pipsówa[/quote]
Cześć,
Przez przypadek trafiłem, widze ze bardzo podobny uklad do mojego z przed paru dni ;-) Umiescilem chart na Naked trading PA na tym forum.
Pierwsza czesc 7.02 druga dzisiaj.
Pozdr.
A moze jednak zamieszcze ;-)
Cześć,
Przez przypadek trafiłem, widze ze bardzo podobny uklad do mojego z przed paru dni ;-) Umiescilem chart na Naked trading PA na tym forum.
Pozdr.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 21:08 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: AUDCHF
Ja poczekam z tą pozycja jak pojdzie na support , ale to juz chyba w poniedzialek, poki co bearish przejeli poziom i jest albo byl RET.
Dariusz, umieszczaj wykresy, czekamy..._/_/Dariusz_/_/ pisze: Cześć,
Pozdr.
Na początek analiz weekendowych proponuję wykres EURPLN.
Z jednej strony - układ fibo wskazuje formacje harmoniczną motyla, a z drugiej mieliśmy w środę sygnał kupna - formację objęcia hossy na ważnym , horyzontalnym poziomie wsparcia. Obecnie kurs dotarł do pierwszego, domniemanego oporu, więc jakiś cień szansy na korektę (by móc kupić ) jest.
Kilka razy wchodziłem do tej pary w tym tygodniu i zawsze z niezłym zarobkiem, być może zbyt szybko realizowanym.
USDCAD
Odnotujmy pierwszy sygnał kupna na wykresie tygodniowym - objęcie hossy.
Wcale nie wykluczam pokonanie tej świecy i testowanie wsparcia w rejonie 0,9800, ale warto zerkać na tą trudną parę.
Wcale nie wykluczam pokonanie tej świecy i testowanie wsparcia w rejonie 0,9800, ale warto zerkać na tą trudną parę.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: USDCAD
Bardzo fajne analizy robisz !zbyszek_w pisze:Odnotujmy pierwszy sygnał kupna na wykresie tygodniowym - objęcie hossy.
Ja nie lubie wskazników, wiec tez jako prosty chlop robie analizy na wiekszosci par w bardzo prosty sposób M,W,D i tak jak stara szkoła PA czekam, czekam, czekam ......

Pozdr.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: USDCAD
[Ta para dosc ciezka jak napisales, ale mozna sie ustawic na D po RET.
Pozdr.[/quote]
Przemyslenia ....;-)
Jako że jest to dynamiczny RM po małym wybiciu w góre dojsciu do TL 1.028 jesli sie zamknie ponizej to poz. short , bo sprzedajacy beda pchali cene do RM. Jesli przejdzie TL i zamknie sie pow. to wiadomo ...
Pozdr.[/quote]
Przemyslenia ....;-)
Jako że jest to dynamiczny RM po małym wybiciu w góre dojsciu do TL 1.028 jesli sie zamknie ponizej to poz. short , bo sprzedajacy beda pchali cene do RM. Jesli przejdzie TL i zamknie sie pow. to wiadomo ...