Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Widzę Zbyszek że próbujesz ciągnąć ten jorunal i bardzo dobrze, mam nadzieję również że inne osoby stoponiowo będą dołączać.
A żeby pokazać że Zbyszek ma dobre analizy i PA cały czas działa zrzut poniżej, na takie sytuacje warto czekać, czyli w dobrym miejscu Pb i jako dodatkowe potwierdzenie dywergencja która bardzo lubię jedno wejście na korekcie PB 50% a drugie na przebicie PB.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDCHF

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Ciesze się, że zarabiasz w tym trejdzie Czerwinek.
Mi zbrakło cierpliwości...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Już skończyłem zarabianie na tej parze Zbyszek, niestety nie trzymałem do końca pary przestawiłem na BE i wycieli, lepsza była realizacja zysku niż czekanie na TP. Ale takie sytuacja jak na AUD/CHf jak dla mnie są idealnie oby częsciej takie sygnały były, chociaz na wielu parach AUD miało dostać w dupę i dzisiaj chyba był ten dzień gdzie dało się zarobić a co będzie dalej nie wiadomo. Chciałem przeciw AUD wchodzić na inny parach ale MM nie pozwalał a tuataj w sumie był najbardziej klarowny sygnał.
Realizacja 120 + 70 = 190 pipsówa

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Realizacja 120 + 70 = 190 pipsówa[/quote]

Cześć,

Przez przypadek trafiłem, widze ze bardzo podobny uklad do mojego z przed paru dni ;-) Umiescilem chart na Naked trading PA na tym forum.

Pierwsza czesc 7.02 druga dzisiaj.

Pozdr.

A moze jednak zamieszcze ;-)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 21:08 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 1 raz.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDCHF

To fajnie Czerwinek, że zamknąłeś przed weekendem pozycje i jesteś na plusie.
Tym bardziej, że AUDCHF zmontował obronną święcę 4H inie zapowiada się póki co szybkie wybicie z boxa konsolidacji. Męki trendu bocznego
:D

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: AUDCHF

Ja poczekam z tą pozycja jak pojdzie na support , ale to juz chyba w poniedzialek, poki co bearish przejeli poziom i jest albo byl RET.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

_/_/Dariusz_/_/ pisze: Cześć,

Przez przypadek trafiłem, widze ze bardzo podobny uklad do mojego z przed paru dni ;-) Umiescilem chart na Naked trading PA na tym forum.

Pierwsza czesc 7.02 druga dzisiaj.

Pozdr.

A moze jednak zamieszcze ;-)
Dariusz, umieszczaj wykresy, czekamy...

Na początek analiz weekendowych proponuję wykres EURPLN.
Z jednej strony - układ fibo wskazuje formacje harmoniczną motyla, a z drugiej mieliśmy w środę sygnał kupna - formację objęcia hossy na ważnym , horyzontalnym poziomie wsparcia. Obecnie kurs dotarł do pierwszego, domniemanego oporu, więc jakiś cień szansy na korektę (by móc kupić ) jest.
Kilka razy wchodziłem do tej pary w tym tygodniu i zawsze z niezłym zarobkiem, być może zbyt szybko realizowanym.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

USDCAD

Odnotujmy pierwszy sygnał kupna na wykresie tygodniowym - objęcie hossy.
Wcale nie wykluczam pokonanie tej świecy i testowanie wsparcia w rejonie 0,9800, ale warto zerkać na tą trudną parę.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: USDCAD

zbyszek_w pisze:Odnotujmy pierwszy sygnał kupna na wykresie tygodniowym - objęcie hossy.
Wcale nie wykluczam pokonanie tej świecy i testowanie wsparcia w rejonie 0,9800, ale warto zerkać na tą trudną parę.
Bardzo fajne analizy robisz !
Ja nie lubie wskazników, wiec tez jako prosty chlop robie analizy na wiekszosci par w bardzo prosty sposób M,W,D i tak jak stara szkoła PA czekam, czekam, czekam ...... :) Ta para dosc ciezka jak napisales, ale mozna sie ustawic na D po RET.

Pozdr.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: USDCAD

[Ta para dosc ciezka jak napisales, ale mozna sie ustawic na D po RET.

Pozdr.[/quote]

Przemyslenia ....;-)

Jako że jest to dynamiczny RM po małym wybiciu w góre dojsciu do TL 1.028 jesli sie zamknie ponizej to poz. short , bo sprzedajacy beda pchali cene do RM. Jesli przejdzie TL i zamknie sie pow. to wiadomo ...

ODPOWIEDZ