skalping czyli bierz i ...uciekaj
-
- Gaduła
-
- Gaduła
-
- Pasjonat
-
- Gaduła
-
- Pasjonat
-
- Pasjonat
Rzeczywiście, gdyby udało się odfiltrować parę złych sygnałów generowanych przez PA, zawsze daje to mniej stratnych pipsów, które musimy odrobić.
Tylko czy wskaźniki są dobrą ku temu drogą ?
Nigdy się w nie nie bawiłem, oprócz średnich.
Jednak za Twoją wskazówką krystian74, włączyłem dzisiaj CCI, wcześniej przeczytałem, jak go trzeba interpretować. Niestety chyba nie umiem się nim posługiwać, tz. raz zadziałał, raz nie, raz potwierdzenie było zbyt późne, kolejnym razem nie wchodziłem, bo wartość wskaźnika była pośrodku skali, a jednak transakcja byłaby udana. Sytuację obserwowałem na M1.
Jednak po Twoim ostatnim poście wnioskuję, że dodanie jednego wskaźnika, to jest zwykle wierzchołek góry, która przeradza się w choinkę.
Czy być może po prostu nie umiem się tym wskaźnikiem posługiwać ?
Tylko czy wskaźniki są dobrą ku temu drogą ?
Nigdy się w nie nie bawiłem, oprócz średnich.
Jednak za Twoją wskazówką krystian74, włączyłem dzisiaj CCI, wcześniej przeczytałem, jak go trzeba interpretować. Niestety chyba nie umiem się nim posługiwać, tz. raz zadziałał, raz nie, raz potwierdzenie było zbyt późne, kolejnym razem nie wchodziłem, bo wartość wskaźnika była pośrodku skali, a jednak transakcja byłaby udana. Sytuację obserwowałem na M1.
Jednak po Twoim ostatnim poście wnioskuję, że dodanie jednego wskaźnika, to jest zwykle wierzchołek góry, która przeradza się w choinkę.
Czy być może po prostu nie umiem się tym wskaźnikiem posługiwać ?
-
- Pasjonat
OK. Nie mogę tego trzymać w tajemnicy
dawno, dawno temu inspiracją był cugan i opisy Woodiego. Ale jakoś szał szybko przeszedł, i co dalej? za bardzo rozbudowany system
Ja zawsze liczyłem na coś prostego i mniej rozbudowanego
Kolega przesłał mi linka najpierw jednego http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=285159 a po pewnym czasie drugiego http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369 i wtedy zrozumiałem Woodiego i trochę inny sposób patrzenia na wykres. Teraz mogę powiedzieć że wiem w którym miejscu wejść i wyjść nie tracąc pipsa.

-
- Gaduła