skalping czyli bierz i ...uciekaj

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

krystian74 pisze:Witam.
Przepraszam Marek że zaśmiecam znowu twój wątek. Ostatnio robiłem porządek na dysku i znalazłem system z którego bardzo długo korzystałem i cały czas go udoskonalałem przez prawie 1,5r Jest to rycina z dnia dzisiejszego. Może wpadnie w oko Smile Oczywiście można ten system rozbudowywać w nieskończoność dodając, usuwając, zmieniając poszczególne wskaźniki.
To słynne na forex factory FX-50 .

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Prawie wszystkie systemy mają początek na tej stronie. Tutaj na forum albo dawno zapomniany albo całkowicie nie znany. Dlatego pozwoliłem sobie przypomnieć o tym systemie.

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

krystian74 pisze:Oczywiście można ten system rozbudowywać w nieskończoność dodając, usuwając, zmieniając poszczególne wskaźniki
i byc dalej w punkcie wyjscia = byc poszukujacym systemu... czy dodanie kilku kolejnych wskaznikow poprawia cos na Twoja korzysc?

probowalem dzisiaj obserwowac troche wskaznik typu stoch, ale co mu zmienimy parametry to on potrafi pokazac cos zupelnie odwrotnego, dlatego patrzylem sobie na niego, ale nie sugerowalem sie nim (RVI)

ponizej zamieszczam dzisiejsze transakcje na koncie demo, nie trzymalem stalego stop losa, ale wynosil on za kazdym razem okolo 20-25pips, a wchodzilem na odbicia i przebicia LT, staly byl TP=60pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Marek masz rację że inwestowanie bez wskaźników ma bardzo duże plusy - nie dostajesz oczopląsów, masz czysty wykres. Moim głównym celem jest wykorzystanie na M1 jak największego ruchu na rynku dlatego tak się upieram przy wskaźnikach. Powiem szczerze że od paru dobrych miesięcy mam taki system oparty na wskaźnikach które kiedyś służyły mi do innych celów z innymi parametrami a dzisiaj te same inaczej skonfigurowane pokazują lepsze wejścia i wyjścia. Gdybym wtedy nie szukał X- rozwiązań dzisiaj bym popełniał te same błędy co wtedy.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

krystian74 pisze: celem jest wykorzystanie na M1 jak największego ruchu
Od codziennej gry na M1 po kilka godzin można dostać pierd**lca :D Nie no żart .Ale przyznam szczerze ,że już dawno przerzuciłem się na M5 i jest "lepiej" . Większy profity ,mniej roboty :wink:

ODPOWIEDZ