skalping czyli bierz i ...uciekaj
-
- Gaduła
pierwsza sprawa- zalegly trejd z wczoraj +8pips
dzisiaj nie gralem, musze troche popracowac czasami i nie mialem czasu.
wiem ze wszystko wyglada slicznie na wykresach historycznych,
ale to co pokazal krystian74 to rzucanie sie pod jadacy pociag... to nie wsiadanie do jadacego pociagu przed czym ostrzegaja poczatkujacych na fx, tylko wchodzenie pod nadjezdzajacy ekspres i nadzieja ze zdazy wyhamowac... nie szukalbym tam kupna przy takim ostrym ruchu...
dzisiaj nie gralem, musze troche popracowac czasami i nie mialem czasu.
wiem ze wszystko wyglada slicznie na wykresach historycznych,
ale to co pokazal krystian74 to rzucanie sie pod jadacy pociag... to nie wsiadanie do jadacego pociagu przed czym ostrzegaja poczatkujacych na fx, tylko wchodzenie pod nadjezdzajacy ekspres i nadzieja ze zdazy wyhamowac... nie szukalbym tam kupna przy takim ostrym ruchu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
wiem że zagrania są bardzo ryzykowne ale taką mam naturę, tak działa mój system i tak zostałem wyuczony. Na monitorze mam przypiętą kartkę z cytatem "nigdy nie pozwól by strach przed działaniem wykluczył cię z gry" i drugi cytat z Sun Zi "Ci, którzy pierwsi staną na polu bitwy i oczekują wroga, są wypoczęci. Ci, którzy przybywają na pole ostatni i od razu przystępują do walki, są wyczerpani. Dlatego mądry wojownik sprawia, by wróg przyszedł do niego, natomiast sam nie udaje się do innych"
sluchaj nie ma cudow
potrzebujesz nabrac doswiadczenia
czym jest doswiadczenie ?
doswiadczenie to ilosc bledow ktore popelnisz zanim nauczysz sie je nie popelniac
ja tez wchodzilem jak ty w takie pozycje jak pokazales
stracilem kase raz drugi dziesiaty to sie nauczylem
wiec rob bledy ciesz sie z nich ale staraj sie ich nie robic ponownie
jak wyczerpisz limit bledow jakie da sie popelnic to zostaniesz expertem i bedziesz kroil pipsy samym wzrokiem ; )
easy bedzie dobrze
ukaj sie wytrwale to na pewno bedziesz zarbiac
potrzebujesz nabrac doswiadczenia
czym jest doswiadczenie ?
doswiadczenie to ilosc bledow ktore popelnisz zanim nauczysz sie je nie popelniac
ja tez wchodzilem jak ty w takie pozycje jak pokazales
stracilem kase raz drugi dziesiaty to sie nauczylem
wiec rob bledy ciesz sie z nich ale staraj sie ich nie robic ponownie
jak wyczerpisz limit bledow jakie da sie popelnic to zostaniesz expertem i bedziesz kroil pipsy samym wzrokiem ; )
easy bedzie dobrze
ukaj sie wytrwale to na pewno bedziesz zarbiac
-
- Pasjonat
-
- Pasjonat
Ok też kończę moje kontrowersyjne wypowiedzi na tym forum.
Jest to moja ostatnia wypowiedz.
Sorry Marek za zaśmiecanie tego dziennika.
PS.
Po tylu latach inwestowania na różnych rynkach nauczyłem się ryzykować "to tylko pieniądze" które mogą a nie muszą dać szczęścia. "Pieniądz rzecz nabyta".
Pomyślcie ile razy wsiadacie do samochodu czy dojedziecie do celu.
Dlatego uważam że ryzyko na FX jest niewspółmierne do ryzyka jakie ponosimy w życiu codziennym.
Jest to moja ostatnia wypowiedz.
Sorry Marek za zaśmiecanie tego dziennika.
PS.
Po tylu latach inwestowania na różnych rynkach nauczyłem się ryzykować "to tylko pieniądze" które mogą a nie muszą dać szczęścia. "Pieniądz rzecz nabyta".
Pomyślcie ile razy wsiadacie do samochodu czy dojedziecie do celu.
Dlatego uważam że ryzyko na FX jest niewspółmierne do ryzyka jakie ponosimy w życiu codziennym.
Dagu nie zgodzę się z Tobą. Krystian wie gdzie mogą następować realizacje zysków i to wykorzystuje. Fakt ,że mógłby w tym ruchu wyszarpać o wiele więcej jeśli tylko wchodziłby zgodnie z trendem niczego nie zmienia. Wiele profesjonalnych trejderów ma w swoim arsenale tzw. grę na gaszenie wybić i podejrzewam ,że tego typu zagrania nam zaprezentował Krystian. Jednego tylko nie rozumiem w tym wszystkim. Jak można dojść do takich wejść nie wchodząc w zagrania z trendem ? To już jest dziwne i jest błędem.
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
-
- Gaduła
bledy do ktorych musze sie przyznac to:
brak dyscypliny jesli chodzi o wejscia w pozycje
brak konsekwencji
brak ustalonych regul zajecia pozycji
odgrywanie sie po stracie
czyli standard...
ponizej dwie pozycje, -10 i +22
pierwsza pozycja byla zajeta na sile "bo leci" no i poleciala...
wiem ze transakcje ktore zawieram sa skakaniem po strategiach, musze znalezc jeden sposob wg ktorego bede zawieral transakcje, bo inaczej to zadna strategia w moich rekach nie bedzie przynosila profitow...
jedyne czego sie trzymam to zarzadzanie ryzykiem:)
brak dyscypliny jesli chodzi o wejscia w pozycje
brak konsekwencji
brak ustalonych regul zajecia pozycji
odgrywanie sie po stracie
czyli standard...
ponizej dwie pozycje, -10 i +22
pierwsza pozycja byla zajeta na sile "bo leci" no i poleciala...
wiem ze transakcje ktore zawieram sa skakaniem po strategiach, musze znalezc jeden sposob wg ktorego bede zawieral transakcje, bo inaczej to zadna strategia w moich rekach nie bedzie przynosila profitow...
jedyne czego sie trzymam to zarzadzanie ryzykiem:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła