Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Grabix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grabix »

Witam,

Sytuacja na kontraktach na indeksy amerykańskie rzeczywiście jest coraz ciekawsza szczególnie dzisiaj więc warto jeszcze raz wszystko przejrzeć i się zastanowić.

Dodatkowo jak ktoś nie zwrócił uwagi to na crossach AUD tzn. AUD/CAD i AUD/NZD zrobiło się dzisiaj ciekawie więc również warto przeanalizować.

Pozdrawiam

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Niestety nic nie widać z tego obrazka
A tutaj dlaczego nie widać: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18771
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Grabix pisze:AUD/CAD
audcad - M kupujacy nadal szukaja wsparcia,
W pierwsza aktywnosc sprzedajacych PB, ale przewaga po stronie kupujacych, PB kiepski za male potwierdzenie, sprzedajacy musza zjechac do 1.053 lub powyzej 1.067 przez kupujacych wtedy mozna sie zdecydowac . Ja ustawiam pending orders.
Objective perspective, just businiess...

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Wyglada na to że kupujący poszukują więcej kupujących, poki co poziom 1317 został odrzucony PB, czekamay dalej ....
no. niby ładny pinbarek sie wczoraj zrobił na sp500, dzis z tego powodu wziąłem rano S na Wig20, ale na razie wielkich efektów z tego nie ma

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

no. niby ładny pinbarek sie wczoraj zrobił na sp500, dzis z tego powodu wziąłem rano S na Wig20, ale na razie wielkich efektów z tego nie ma[/quote]

na sp500 jest 2DPB, wg. mnie wyglada na to ze kupujacy znalezli sobie wiecej chetnych i jutro poziom bedzie szedl na przelamanie R 1317 i wyzej, no ale zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

na sp500 jest 2DPB, wg. mnie wyglada na to ze kupujacy znalezli sobie wiecej chetnych i jutro poziom bedzie szedl na przelamanie R 1317 i wyzej, no ale zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie.[/quote]

Dzisiaj juz wiadomo kto ma kontrole na tym poziomie :-)

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

SP500 idzie w kanale, wczoraj dotarli do dolnej bandy dziś wyrżnęli o górną i opadli. EUR/USD dociera do strefy w której miśki mogą mocniej zaatakować. W tym tygodniu pewnie juz nic się nie wydarzy, ale coś czuję w przyszłym tyg może sie zacząć jakaś korekta na rynkach, poziomy do tego dojrzały

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Pytanko do was. Gdzie ustawiacie SL - szczególnie na niskich intewałach m15, m5 tak aby ominąć szum? Stosuje poziomy + jako dodatkowe potwierdzenie silnego poziomu zniesienia fibo, ale czasem zdaza się tak, ze cena odbija sie po głębszej korekcie w poziomie zamykając moje zlecenie SL. HELP!!
"Choise, the problem is choise"

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Arturro pisze:Pytanko do was. Gdzie ustawiacie SL - szczególnie na niskich intewałach m15, m5 tak aby ominąć szum? Stosuje poziomy + jako dodatkowe potwierdzenie silnego poziomu zniesienia fibo, ale czasem zdaza się tak, ze cena odbija sie po głębszej korekcie w poziomie zamykając moje zlecenie SL. HELP!!
Pytanie gdzie wchodzisz , w mojej strategii na M5 sprawdza się stały SL 11(13) .

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Na żadnym interwale nie ma szumu. Jeśli wchodzisz na m5 czy niższym musisz się liczyć z tym że cena zawróci po to aby zgarnąć twój SL, po czym zawróci w pożądanym kierunku. Jeśli jesteś przekonany co do kierunku zamknij część pozycji z małym profitem a resztę zabezpiecz tak aby w razie czego wyjść na zero

Co do wielkości SLa to zawsze ustawiaj go w miejscu w którym nie chcesz być już w transakcji, jeśli nie wiesz gdzie jest to miejsce to znaczy że w ogóle nie powinno Cię tam być. Jeśli jesteś przekonany do kierunku - zamknij część pozycji z małym profitem a resztę zabezpiecz tak aby w razie czego wyjść na zero. Wtedy musisz być gotów do ponownego wejścia po powrocie do poprzedniego poziomu jeśli pojawi się lepsza cena.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

ODPOWIEDZ