Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Witam,
Sytuacja na kontraktach na indeksy amerykańskie rzeczywiście jest coraz ciekawsza szczególnie dzisiaj więc warto jeszcze raz wszystko przejrzeć i się zastanowić.
Dodatkowo jak ktoś nie zwrócił uwagi to na crossach AUD tzn. AUD/CAD i AUD/NZD zrobiło się dzisiaj ciekawie więc również warto przeanalizować.
Pozdrawiam
Sytuacja na kontraktach na indeksy amerykańskie rzeczywiście jest coraz ciekawsza szczególnie dzisiaj więc warto jeszcze raz wszystko przejrzeć i się zastanowić.
Dodatkowo jak ktoś nie zwrócił uwagi to na crossach AUD tzn. AUD/CAD i AUD/NZD zrobiło się dzisiaj ciekawie więc również warto przeanalizować.
Pozdrawiam
A tutaj dlaczego nie widać: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=18771_/_/Dariusz_/_/ pisze:Niestety nic nie widać z tego obrazka
Dziękuję i pozdrawiam.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
audcad - M kupujacy nadal szukaja wsparcia,Grabix pisze:AUD/CAD
W pierwsza aktywnosc sprzedajacych PB, ale przewaga po stronie kupujacych, PB kiepski za male potwierdzenie, sprzedajacy musza zjechac do 1.053 lub powyzej 1.067 przez kupujacych wtedy mozna sie zdecydowac . Ja ustawiam pending orders.
Objective perspective, just businiess...
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
no. niby ładny pinbarek sie wczoraj zrobił na sp500, dzis z tego powodu wziąłem rano S na Wig20, ale na razie wielkich efektów z tego nie ma[/quote]
na sp500 jest 2DPB, wg. mnie wyglada na to ze kupujacy znalezli sobie wiecej chetnych i jutro poziom bedzie szedl na przelamanie R 1317 i wyzej, no ale zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie.
na sp500 jest 2DPB, wg. mnie wyglada na to ze kupujacy znalezli sobie wiecej chetnych i jutro poziom bedzie szedl na przelamanie R 1317 i wyzej, no ale zobaczymy jak sie dzisiaj zamknie.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Pytanko do was. Gdzie ustawiacie SL - szczególnie na niskich intewałach m15, m5 tak aby ominąć szum? Stosuje poziomy + jako dodatkowe potwierdzenie silnego poziomu zniesienia fibo, ale czasem zdaza się tak, ze cena odbija sie po głębszej korekcie w poziomie zamykając moje zlecenie SL. HELP!!
"Choise, the problem is choise"
Pytanie gdzie wchodzisz , w mojej strategii na M5 sprawdza się stały SL 11(13) .Arturro pisze:Pytanko do was. Gdzie ustawiacie SL - szczególnie na niskich intewałach m15, m5 tak aby ominąć szum? Stosuje poziomy + jako dodatkowe potwierdzenie silnego poziomu zniesienia fibo, ale czasem zdaza się tak, ze cena odbija sie po głębszej korekcie w poziomie zamykając moje zlecenie SL. HELP!!
Na żadnym interwale nie ma szumu. Jeśli wchodzisz na m5 czy niższym musisz się liczyć z tym że cena zawróci po to aby zgarnąć twój SL, po czym zawróci w pożądanym kierunku. Jeśli jesteś przekonany co do kierunku zamknij część pozycji z małym profitem a resztę zabezpiecz tak aby w razie czego wyjść na zero
Co do wielkości SLa to zawsze ustawiaj go w miejscu w którym nie chcesz być już w transakcji, jeśli nie wiesz gdzie jest to miejsce to znaczy że w ogóle nie powinno Cię tam być. Jeśli jesteś przekonany do kierunku - zamknij część pozycji z małym profitem a resztę zabezpiecz tak aby w razie czego wyjść na zero. Wtedy musisz być gotów do ponownego wejścia po powrocie do poprzedniego poziomu jeśli pojawi się lepsza cena.
Co do wielkości SLa to zawsze ustawiaj go w miejscu w którym nie chcesz być już w transakcji, jeśli nie wiesz gdzie jest to miejsce to znaczy że w ogóle nie powinno Cię tam być. Jeśli jesteś przekonany do kierunku - zamknij część pozycji z małym profitem a resztę zabezpiecz tak aby w razie czego wyjść na zero. Wtedy musisz być gotów do ponownego wejścia po powrocie do poprzedniego poziomu jeśli pojawi się lepsza cena.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów