Wg. mnie poziom zostal przebity, teraz nastepny cel 1.505......gambit pisze:Cena zbliżyła się mocnego wsparcia na gbpusd - ciekawe, czy się odbije, czy przebije
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
-
- Bywalec
Zamknięcie D1
Witam Wszystkich,
Być może już to gdzieś było ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. Czy orientujecie się jaki czasowo data feed najlepiej brać pod uwagę analizując wykresy D1. Czy lepiej brać zamknięcie świeczki oparte o czas EST (np Oanda) czy GMT+2 (np FxPro) i jak to wygląda u dużych graczy jakie oni zamknięcie przyjmują?
Być może już to gdzieś było ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. Czy orientujecie się jaki czasowo data feed najlepiej brać pod uwagę analizując wykresy D1. Czy lepiej brać zamknięcie świeczki oparte o czas EST (np Oanda) czy GMT+2 (np FxPro) i jak to wygląda u dużych graczy jakie oni zamknięcie przyjmują?
-
- Bywalec
Też tak cały czas używałem ale jak zobaczyłem jak na Oandzie wykres się różni (fakt że tam jest jeszcze dodatkowo świeczka niedzielna ale to już pomijam) to zacząłem się zastanawiać która opcja jest używana przez największych graczyskco pisze:andrewsurfer
Ja używam GMT + 2 w FinFx i uważam to za najlepsze rozwiązanie.
Hej,
To jest odwieczny problem ze strefami czasowymi, dla 4h masz to samo. Dlatego polecam 1h jest uniwersalne. Jednak jak już używasz 1D to możesz przestawić czas o jedną godzinę od nas wcześniej (UTC+2h) i wtedy nie będziesz miał świeczki z niedzieli a w piąte będzie się kończyło jeszcze w piątek a nie w sobotę. Problem dla tych co handlują z krajów wschodu ...
Najwięksi są podobno w Londynie na londyńskiej sesji jest największy na świecie obrót a oni mają czas UTC (w Polsce UTC+1h).
A decyzja i tak należy do Ciebie ...
To jest odwieczny problem ze strefami czasowymi, dla 4h masz to samo. Dlatego polecam 1h jest uniwersalne. Jednak jak już używasz 1D to możesz przestawić czas o jedną godzinę od nas wcześniej (UTC+2h) i wtedy nie będziesz miał świeczki z niedzieli a w piąte będzie się kończyło jeszcze w piątek a nie w sobotę. Problem dla tych co handlują z krajów wschodu ...
Najwięksi są podobno w Londynie na londyńskiej sesji jest największy na świecie obrót a oni mają czas UTC (w Polsce UTC+1h).
A decyzja i tak należy do Ciebie ...
Żadna i każda, duży gracz nie szuka pin-barów i nie zastanawia się czy będą one bardziej wiarygodne na 1h, 2h czy 3h. Duży gracz wie że pin-bar oznacza odrzucenie ceny z jakiegoś poziomu. Wiedza czemu, co oznaczają konkretne świeczki, co się za nimi kryje, to już połowa sukcesu.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Jeden z ciekawszych postów na forum. Możesz to przełożyć na prostszy język ?RoLudlum pisze:Żadna i każda, duży gracz nie szuka pin-barów i nie zastanawia się czy będą one bardziej wiarygodne na 1h, 2h czy 3h. Duży gracz wie że pin-bar oznacza odrzucenie ceny z jakiegoś poziomu. Wiedza czemu, co oznaczają konkretne świeczki, co się za nimi kryje, to już połowa sukcesu.
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: gold.weekly
Co sądzicie o złocie ? Męczy mnie ten temat od dłuższego czasu?
Niby spada, ale dalej sie trzyma .
M-RM
W- DRM próba utrzymania poziomu ceny przez kupujących .
złoto
Dodano po 1 godzinach 2 minutach:
M-RM
złoto
Dodano po 1 godzinach 2 minutach:
Jutro od 10.30 cz.loc zacznie sie prawdopodobnie żle dziać na kablu, przynajmniej mam taka nadzieje, a potem od 11 eur się dołączy, ciekawie sie zapowiada.... w takiej sytuacji lepiej trzymac sie z daleka az sie uspokoi._/_/Dariusz_/_/ pisze:Co sądzicie o złocie ? Męczy mnie ten temat od dłuższego czasu?
M-RM
złoto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hej, Przeczytaj książkę Jacka Schwagera "Mistrzowie rynków finansowych" a dokładnie wywiad z Billem Lipschutzem, który obecnie inwestuje na własny rachunek a wcześniej pracował dla Salomon Brothers. To pomaga zrozumieć jak działa ten rynek od strony jednego z największych na tamte czasy gracza na rynku Forex. Następnie przemyśl to z dwa razy i przeczytaj jeszcze raz ... następnie polecam otworzyć rachunek demo w dukascopy.com (ja mam rachunek real w innym banku) i zobaczyć jak wyglądają ruchy cen u ECN ale nie tylko historycznie ... dodatkowo poświęć nie mniej niż 2 całe dni(8-12h dziennie) i obserwuj cały czas jedną walutę EUR/USD lub GBP/USD nie chodzi mi tylko o zmiany ceny czy obrót ale jeszcze o zlecenia oczekujące, które są widoczne na tej platformie ... jak to zrobisz to przeczytaj wywiad z Billem jeszcze raz i wtedy pewne rzeczy będą bardziej oczywiste.unitrader pisze:Jeden z ciekawszych postów na forum. Możesz to przełożyć na prostszy język ?RoLudlum pisze:Żadna i każda, duży gracz nie szuka pin-barów i nie zastanawia się czy będą one bardziej wiarygodne na 1h, 2h czy 3h. Duży gracz wie że pin-bar oznacza odrzucenie ceny z jakiegoś poziomu. Wiedza czemu, co oznaczają konkretne świeczki, co się za nimi kryje, to już połowa sukcesu.