Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Witam wszystkich
Moja interpretacja , co sadzicie ?
Bardzo prosta TF M,W,D nic niżej.

Pozdrawiam.

Dodano po 10 godzinach 3 minutach:

Moje przemyslenia dot. tej akurat pary chociaz nigdy nie skupiam sie tylko na jednej .

Dodano po 17 minutach:
horrorschau pisze:Co myślicie o tej sytuacji na edku h1.
Pinbar w okolicy weekly support 2 i zniesienia zewnętrznego 113% fali wzrostowej.
Myślę o L z SL w ok. 160 - tuż pod pinbarem.
Dodatkowo tuż poniżej jest istotne wsparcie na 143 co może uaktywnić stronę popytową.
Wszystko ok, ale u mnie jest to troche prosciej i nie gram nigdy na tak niskich TF. Min. D,W,M.

Interpretacja sprzed 2 chyba dni.
Oczywiscie mozna sie tam dopatrzec Hammera.

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

szpiegin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpiegin »

Witam. Dopiero się ucze... mam pytanie. Czy dobrze interpretuje tą strategie? Wg mnie to wygląda na niedużego shorta, który konczył by sie w okolicy dolnej 'niebieskiej kreski'(1.55940). Proszę o ocene tego i wyrozumiałość..

http://speedy.sh/FjcHc/ala.bmp

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

szpiegin pisze:Witam. Dopiero się ucze... mam pytanie. Czy dobrze interpretuje tą strategie? Wg mnie to wygląda na niedużego shorta, który konczył by sie w okolicy dolnej 'niebieskiej kreski'(1.55940). Proszę o ocene tego i wyrozumiałość..

http://speedy.sh/FjcHc/ala.bmp
Miedzy innymi po to jest to forum.
Wg. mnie jesli chcesz robic to bardzie dokladnie zeby to mialo rece i nogi to zmien sobie wykres na candle stick świece. Nastepnie na tym forum jest bardzo dobrze opracowany ten temat, przewertuj go dokladnie, potem naucz sie wyznaczac support i resistance levels ......... po 2-3 latach bedziesz gotowy . Jak kazdy najpierw demo.Jesli przez min 3-6 miesiecy bedziesz na plusie to mozesz wejsc normalnie , kapital jaki mozesz zaryzykowac to max.2-3 % . Oczywiscie moze to byc trudne bo pokusa duza, ale sam po pewnym czasie zrozumiesz.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Jesli przez min 3-6 miesiecy bedziesz na plusie to mozesz wejsc normalnie , kapital jaki mozesz zaryzykowac to max.2-3 %
Wg mnie lepiej nawet trochę stracić na początku, ale grać w realu( oczywiście po nauce obsługi platformy), a potem demo jak coś. Jak ktoś gra przez pierwsze 6 miesięcy na demo, a potem ma to powtórzyć na real to musiałby być robotem w przypadku tego typu systemu, który jak wiadomo jest bardzo uznaniowy. Poziomy i LT raz działają raz nie, jeśli ktoś na Demo nie potraktuje tego poważnie i będzie np. trzymał sobie stratę, która potem wyjdzie na plus, najprawdopodobniej nie powtórzy tego w realu tylko zamknie ją na stracie. Wiadomo, że psychologia jest bardzo istotna i dlatego chyba lepiej trochę stracić niż potem zderzyć się z rzeczywistym rynkiem, mogę się mylić, ale tak to widzę.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

brother pisze:psychologia jest bardzo istotna
Masz oczywiscie racje, ale kazdy musi wypracowac swoj styl gry w ktorym czuje sie najlepiej, a to dopiero osiaga sie po dluzszym czasie wg. mnie min. 2-3 lata. Ok, troche offtopic, ale czasem mozna :) Ja gram tylko pending orders , TF M,W i wejscia na D to mi najlepiej odpowiada i oczywiscie zdrowy rozsadek :) co wbrew pozorom nie jest takie proste na forexie.

Pozdrawiam.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Ja gram tylko pending orders , TF M,W i wejscia na D to mi najlepiej odpowiada i oczywiscie zdrowy rozsadek Smile co wbrew pozorom nie jest takie proste na forexie.
Zdrowy rozsądek to podstawa popieram, niestety przychodzi z czasem i często za późno wiem z własnego doświadczenia. Pozdrawiam
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

NZDUSD,weekly cz.2

Poki co wykres chodzi jak w zegarku :) ale gra na CT jest bardzo ryzykowna.
Dobre planowanie to podstawa .

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

gold.weekly

Tym razem usdchf.daily

1. M kupujący wypchneli cenę na stary RM ze I.2011
2. W cena osiagnela górny poziom , ale sie nie zamknela powyzej
3. D delikatna walka miedzy buy/sell , trzeeba poczekać na potwierdzenie, wyglada na to ze kupujacym brakuje troche sily juz na tym poziomie.

Dodano po 44 minutach:

złoto

W kupujacy probuja podbic cene wyzej , ale napotykaja opor sprzedajacych NCA , 2W PB.
D pierwsza aktywnosc sprzedajacych chcacych pchnac cene do RM

dobart
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dobart »

USDCHF na H4, niedźwiedzie harami,

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Cena zbliżyła się mocnego wsparcia na gbpusd - ciekawe, czy się odbije, czy przebije :D

ODPOWIEDZ