Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
No tak, a jak przy zleceniach oczekujących mam potwierdzić formacje świecowe? Z tego co wiem to przy PA pin bar, objęcie to takie pociagnięcie za spust. Gdybym nie mógł siedizeć pred kompem to pewnie bym tak zrobił, no ale skoro mam taką możiwość obserwacji czemu się tego pozbywać?
"Choise, the problem is choise"
-
- Stały bywalec
Co myślicie o tej sytuacji na edku h1.
Pinbar w okolicy weekly support 2 i zniesienia zewnętrznego 113% fali wzrostowej.
Myślę o L z SL w ok. 160 - tuż pod pinbarem.
Dodatkowo tuż poniżej jest istotne wsparcie na 143 co może uaktywnić stronę popytową.
Pinbar w okolicy weekly support 2 i zniesienia zewnętrznego 113% fali wzrostowej.
Dodatkowo tuż poniżej jest istotne wsparcie na 143 co może uaktywnić stronę popytową.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Uczestnik
D1;H4,H1,M15...niżej hmm... może czasami m5 - ale to przy wejściach.
Dodano po 14 minutach:
Na D1 cały czas trend w dół, więc siła rozpędu po stronie miśków. Z mojego punktu widzenia narazie nie ma na kogo obstawiać, bo obie strony są w martwym punkcie. Oczywiście to mój punkt widzenia.
Pozdrawiam
Arturro
Dodano po 14 minutach:
Zgadzam się z tym, że jest tam wsparcie dość silne co zresztą widać w tym momencie, dodałbym tylko, że utworzyła nam się konsolka na m15 i teraz byki wzięły niedźwiedzie do parteru...zobaczymy co z tego będzie.horrorschau pisze:Co myślicie o tej sytuacji na edku h1.
Na D1 cały czas trend w dół, więc siła rozpędu po stronie miśków. Z mojego punktu widzenia narazie nie ma na kogo obstawiać, bo obie strony są w martwym punkcie. Oczywiście to mój punkt widzenia.
Pozdrawiam
Arturro
O rozumiesz przez "siłe"? Czy się odbije czy się przebije?
Ja moge pokazać swój punk widzenia :
Poziom wsporcia koło 1.2891; Najlepiej jaby cena wróciła do 1.3170 i tam dała sygnał na shorta w ruchu spadkowym.
Pozdrawiam
Arturro
Dodano po 16 minutach:
I mamy ładny zysk
GBP/USD SELL 1.5513 TP 1.5430 przy SL 1.5540
Czyli : zysk 83 p. ryzyko: 27 R/R : 1:3
Dodano po 2 godzinach 13 minutach:
Co myślicie o tym wejściu?
Tam mamy pinbara zgodnie z kierunkiem ku dołowi.
Ja moge pokazać swój punk widzenia :
Poziom wsporcia koło 1.2891; Najlepiej jaby cena wróciła do 1.3170 i tam dała sygnał na shorta w ruchu spadkowym.
Pozdrawiam
Arturro
Dodano po 16 minutach:
I mamy ładny zysk

GBP/USD SELL 1.5513 TP 1.5430 przy SL 1.5540
Czyli : zysk 83 p. ryzyko: 27 R/R : 1:3
Dodano po 2 godzinach 13 minutach:
Co myślicie o tym wejściu?
Tam mamy pinbara zgodnie z kierunkiem ku dołowi.
Ja bym to zamknął, bo sprzedałeś przy poziomie S/D. Tam gdzie masz sell, ja miałbym buy 
http://www.bankfotek.pl/image/1141348.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/1141348.jpeg