AUD/USD Musiał isc w dół dlaczego? bo moim zdaniem tworzy się ładna formacja gartley'a. Widać ją wyraźnie na wykresie D1.
I teraz pytanie... Kupować teraz i niech sie pnie do tych 78,6% fibo czy czekac na sell'a wlasnie na tym pułapie ? Moim zdaniem bezpieczniej bedzie czekac na sell'a na wysokosci wlasnie 78,6% gdyż jak sie spojrzy na wykres moze jeszcze napotkac opor na wysokosci 61,8%
[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action to jest to!
Na początku używałem wskaźników. Wykres ceny był dla mnie wrogiem. Bałem się go. To właśnie wskaźniki podejmowały za mnie decyzję. Ale pewnego dnia postanowiłem zaryzykować... Zapuściłem czysty wykres. Zacząłem rysować linie i figury. Moje spojrzenie na rynek zmieniło się. To cena tworzy wszystko, a nie jakieś głupie kolorowe szlaczki. Trochę żałuję, że od razu nie zacząłem, tak jak powinienem, ale chyba każdy z nas przez to przechodził. Śmieję się teraz, gdy wskaźnik każe kupować na silnym oporze i sprzedawać na wsparciu. Są dobre systemy ze wskaźnikami, ale mają poważną wadę - podają sygnał z dużym opóźnieniem, np po zamknięciu świecy. Masa pipsów nam przez to ucieka, poszerzamy SL przez co zmniejszamy RR. Kiedyś uważałem, że ci co odradzają używania wskaźników nie chcą, abyśmy zarabiali. To był błąd. Idąc na ślepo będziemy tracić... Być może komuś ten post pomoże szukać właściwej drogi. Nie uważam się za mistrza, bo ja dopiero zaczynam...
Weekend na analizy, po wczorajszej imprezie brak sil wiec spedzam czas nad wykresami i odpoczynkiem
Kolejne przemyslenia tym razem co do GBP/USD...
I tu ja kieruje pytanie i chcialbym jak najszybszych odpowiedzi ale z sensem...
Buduje sie formacje nietoperza.... i tu zadaje sobie pytanie czy utworzy się i zaczną się spadki... czy dobije do oporu który znajduje się na poziomie ok. 1.67410 i dopiero wtedy zacznie sie wyprzedawanie...? Czekać na sell czy kupować i pierwszy target ustawiać na poziomie właśnie fibo 88,6? i gdyby nie wypalil nietoperz to kupować ponownie na poziomie 113%?
Moim zdaniem bardzo fajny układ jest na tygodniowym wykresie USD/CHF...
Pięknie formuje się formacja AB=CD z obu stron mamy opory które pokazują gdzie bedzie koniec naszych wzrostów które już się zaczeły i moim zdaniem można kupować wiadomo gdzie ustwiać bezpieczny Profit ja zamierzam ustawiać chyba gdzieś na granicy fibo 127% czyli pewnie 0,96960...
Opinie i sugestie mile widziane gdyż też się dopiero uczę.
Rynek prawdopodobnie zakończył korektę C w fali A , której nie zaznaczyłem , rynek porusza się w kanale zwyżkowym , pierwsze zasadnicze wsparcie znajduje się w ok. 1.5928 oraz 1.5905 .
Gb/Cad m30
Rynek być może tworzy podfalę 4 w fali B gdzie również spodziewałbym się krótkich spadków na podfali 5 w fali B gdzie w dalszym terminie istnieje ryzyko wzrostów jako fali abc w fali C . Bardzo silne wsparcie to ok. 1.5905.
If you do not have the patience and discipline to wait for conditions with a high probability outcome according to your trade plan, you are not a trader. You are a game player with no respect for rules.
GBPCAD d1 - ta Ska to tylko korekta moim zdaniem...
Mamy trend wzrostowy.
Chociaż ta para ma olbrzymi potencjał... to spread jest dość duży... : /
I tylko i wyłącznie długie transakcje wchodzą tu w grę dla pozytywnego R/R.
Ryzykowne trochę... masz dwie strefy wsparcia i oporu. podaży i popytu
Tam gdzie masz tego pina, i druga - gdzie zaznaczyłeś.
W obu powinieneś był grać na oczekujące
a grasz trochę za wcześnie i zmniejszasz swój R/R
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴