Dokładnie w tych poziomach sie odbilo więc nie mam pojęcia gdzie lecimyInk. pisze:Bardziej obstawiam Sell w tym przypadku ale moim zdaniem kluczowe poziomy
1.2845 przebicielecimy up
1.2780 spadnie poniżejkontynuacja spadków
u Mighty BAZ'a - bistro caffe - nie tylko o dobrej kawie
Jakieś pomysły odnośnie kierunku na najbliższe godziny ?
Mighty mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko (takim luźnym dyskusjom)
ten Jurnal może wypełnić lukę, która została po dzienniku Crocopip.
Mighty mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko (takim luźnym dyskusjom)
ten Jurnal może wypełnić lukę, która została po dzienniku Crocopip.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mighty Baz
- Pasjonat

- Mighty Baz
- Pasjonat

Jedno i drugie wirtualne.BartGDA pisze:Zamieniają papierki na kasiorkę259 pisze:Oj ma...Stforex pisze:EUR za EUR? Jaki to ma wpływ na Forex?
Ale nie o to chodzi.
Chodzi o pewne uproszczenie: jak ECB kupuje dług PIIGS to Euro idzie w górę, a przynajmniej przestaje spadać (ECB nas uratuje), a jak rynek długu idzie w dół i ECB nie kupuje to Euro idzie jeszcze bardziej w dół (nic nas już nie uratuje bo kto kupi te śmieci).
Tylko jeszcze raz - to jest pewne uproszczenie. To jaki będzie efekt zależy od innych okoliczności. Jak Euro dostanie porządnego kopniaka to te zakupy ECB nie będą miały większego wpływu (to nie są duże pieniądze w porównaniu do wielkości długu). A przynajmniej nie od razu. Bardziej chodzi o efekt psychologiczny niż finansowy. Zwłaszcza, że ECB jest podzielony w kwestii zakupu tych papierów, a wszyscy by chcieli aby jak FED wydrukował tryliony i kupił za to cały ten bałagan i po kryzysie. Tzn. kryzys odsunięty parę lat do przodu, dziś bawimy się na całego, jutro dzieci będą płacić nasze rachunki. Byle nie my ;-)
A tu ECB mówi twardo nie, a z drugiej strony coś jednak drukuje/kupuje...
Tak więc jak ECB kupuje to szklanka jest pół pełna, a jak nie to pół pusta
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)