Świadomie czy nie poruszyłeś bardzo ważną kwestię, początkujący trejder ma być jak dziecko, które uczy się i nie zastanawia "co robi źle". Przewróci się to wstaje i dalej w kółko, aż zacznie chodzić. Nie wiem czy można wstawiać linki więc nie będę wklejał, ale jest to opisane na polskiej stronie o inwestowaniu. Są materiały o trenowaniu w ten sposób pt. "personal power".Wystarczył niewielki spadek terenu i osoba która mnie popchnęła, jak się pedałuje i hamuje to z obserwacji starszych kuzynów wiedziałem
Droga Susła
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ponieważ czekam na setup z H1:

przespałem - niemal dosłownie, wejście z linii trendu na M5:

setup jak widać był dość fajny jeśli chodzi o jego wynik (około 40 pipsów) jednak mnie odstraszyło to jak bardzo rynek "ślimaczył" się w górę. Edek obecnie - podobnie jak AUD/USD jest już niemal wyciągnięty w górę bardzo mocno - przy obecnym stanie euro możnaby powiedzieć że do granic możliwości i pozostaje tylko czekać aż balonik zostanie w pewnym momencie "przepompowany" i pęknie. Niewykluczone że stanie się to jeszcze na tej H4.
Zwłaszcza że AUD/USD już wygląda jakby szykował się do spadków:

przespałem - niemal dosłownie, wejście z linii trendu na M5:

setup jak widać był dość fajny jeśli chodzi o jego wynik (około 40 pipsów) jednak mnie odstraszyło to jak bardzo rynek "ślimaczył" się w górę. Edek obecnie - podobnie jak AUD/USD jest już niemal wyciągnięty w górę bardzo mocno - przy obecnym stanie euro możnaby powiedzieć że do granic możliwości i pozostaje tylko czekać aż balonik zostanie w pewnym momencie "przepompowany" i pęknie. Niewykluczone że stanie się to jeszcze na tej H4.
Zwłaszcza że AUD/USD już wygląda jakby szykował się do spadków:

Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Yawlarutan
- Stały bywalec
- Good Will Hunting
- Pasjonat
To gratuluję longa z M5, ja też powinienem był to zagrać. Staram się zagrać coś naprawdę dobrego żeby depozyt zaczął od razu iść w dobrym kierunku i trochę mnie to w tym przypadku zawiodło
. W każdym bądź razie jeszcze raz gratuluje, wszystkie warunki do wejścia były spełnione chyba po raz pierwszy dzisiaj więc pozycja jak najbardziej na plus.

- Good Will Hunting
- Pasjonat

Wszyscy wiedzą co to jest to żółte u góry? W prawym górnym rogu. Jakieś 10 pipsów brakło przy ostatniej fali wzrostowej z M1 do wejścia, myślę że między 14 a 15 jeśli trend wzrostowy z M1 się utrzyma powinna być okazja do tego żeby wygodnie wpakować się w S z H1.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat