BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

neofish pisze:Wiecie może czy na tej platformie na forex na koncie real są mikroloty (0.01 ) ? I jak wyglądają spready na nich? Czy trzeba mieć w BOŚ rachunek bankowy otworzony ?
http://bossafx.pl/index.jsp?layout=fx_0 ... at_id=3006

Dodano po 11 minutach:
s_zadora pisze:To okno mówi że w miejscu na którym Pan instaluje BOSSAFX połączenia internetowe realizowane są za pośrednictwem proxy serwera. Instalator MT4 nie pobiera standardowych ustawień proxy dla przeglądarki automatycznie, dlatego należy je wpisać ręcznie właśnie na tym oknie
Wreszcie doczekałem się odpowiedzi Vectry:
Mianowicie, nasza sieć nie korzysta z serwera Proxy. W przeglądarce Internetowej należy koniecznie ustawić tryb połączenia „bez serwera Proxy”. Przy takich ustawieniach aplikacja nie powinna żądać podania nazwy użytkownika i hasła. Możliwe jest też, że aplikacja została stworzona z myślą o połączeniu Klienta z bankiem za pośrednictwem serwera Proxy. Jeśli tak jest to niestety nie ma możliwości aby w naszej sieci taka aplikacja działała. Mogła ona być stworzona dla połączenia z sieci TP. Jeśli jednak aplikacja powinna według banku działać w każdej sieci to na pewno na ustawieniach połączenia bez Proxy, innej możliwości nie ma. Taką informacje otrzymałem od administratora. Proponuję zapytać bank czy jest możliwość połączenia bez serwera Proxy, (...) ze strony Vectry nic nie jest blokowane i jako operator kablowy dostarczamy sygnał m.in. Internet i w żadnym wypadku nic nie jest blokowane.

Zdaje się, że jestem w punkcie wyjścia. Vectra nie używa serwera proxy? ( wcześniej twierdzili że, tak) zatem skąd te zapytanie o serwer podczas instalacji?. Panie Sebastianie, czyżby taki wymóg był jednak po stronie Bossy?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Fx_boy pisze:czy jest możliwość połączenia bez serwera Proxy,
Fx_boy pisze:czyżby taki wymóg był jednak po stronie Bossy?
Nie ma wymogu realizacji połączeń za pośrednictwem proxy (przyznam że się z takim wymogiem dotąd osobiście nie spotkałem w bankach / DM i wynika to prawdopodobnie z faktu że mocno komplikowałoby to życie większości użytkowników; ponadto nie bardzo rozumiem co taki wymóg miałby dać bankowi, choć przyznam że "sieciowcem" nie jestem).

Moim zdaniem jest jednak szansa że chodzi o uprawnienia administratora. Dlatego aby ostatecznie wykluczyć ten trop, czy mogę prosić o wykonanie prostego testu: proszę pobrać instalkę z naszej strony, zapisać ją np. na pulpicie a następnie uruchomić poprzez wybranie z menu kontekstowego (wyświetlanie prawym przyciskiem myszy) opcji "Uruchom jako administrator".
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

s_zadora pisze:"Uruchom jako administrator".
Tak zrobiłem i niestety bez efektu, przeszukuje serwery "całego świata" i na koniec ten sam komunikat, co wcześniej :(. Czyżby jakieś tajemne moce chciały mnie uchronić przed utratą kasy? :wink:
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Fx_boy,
a nie używałeś wcześniej jakiegoś proxy sieciowego do maskowania swojego IP? Jeżeli nie, to wyraźnie jest to komunikat windozy i ustawień połączeń sieciowych twojego komputera (lub rutera, jeżeli używasz). Jak to wersja systemu?

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nie używałem nigdy proxy.Router odłączyłem na początku, aby wyeliminować jego zabezpieczenia. XP Media Center.

Znalazłem :) i tutaj należą mi się baty ( chociaż może nie do końca ). A właściwie nie ja tylko chłopcy z forum elektronicznego. Zapytali co używam z firewalli?, odpowiedziałem, że nic za wyjątkiem zapory XP. A wcześniej co używałeś?-coomodo ale tylko przez 3 dni, bo dużo zacinał i zrezygnowałem.Odinstalowałeś?- nie, jest na dysku ale martwy, nie uruchamia się z systemem itd... . Odinstaluj, comoodo nigdy nie jest martwy !!!. Odinstalowuje i w trakcie wyskoczył komunikat ", aby zakończyć deinstalację wyłącz Bossa ..." - szok. No i oczywiście po tym instalacja idzie jak burza. Jeżeli program jest na dysku, nie uruchamia się z systemem, nie włącza go użytkownik, nie ma żadnych ikon... i działa ... no to ja jestem lamer do n-tej potęgi.

Dziękuję wszystkim za pomoc i przepraszam, że zająłem czas.
Dziękuję i pozdrawiam.

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

A mówiłem, że ci jakiś program blokuje :lol:

Goldfinger

Nieprzeczytany post autor: Goldfinger »

Witam

Mam pytanie co się stało z analizami Forex na waszej stronie, które były publikowane 2 razy dziennie rano i wieczorem - głównie przez Pana Marka Rogalskiego w formie PDF? Czy to już koniec z analizami odnośnie FX na waszej Stronie?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Goldfinger pisze:Mam pytanie co się stało z analizami Forex na waszej stronie, które były publikowane 2 razy dziennie rano i wieczorem - głównie przez Pana Marka Rogalskiego w formie PDF? Czy to już koniec z analizami odnośnie FX na waszej Stronie?
Wręcz przeciwnie - to jest nowy początek. Mamy nową, odrębną stronę dla FX pod adresem bossafx.pl. Analizy Marka pojawiają się w zakladce Wiadomości&Analizy - w większości w html do czytania na stronie. Ale pdf-a przy dłuższych komentarzach rownież można pobrać. Zapraszam.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

1/.Otwieram pozycję - ustawiam SL i widzę to na wykresie.
2/.Otwieram pozycję, -ustawiam TS i nie widzę tego nigdzie ( terminal poz. SL także), do momentu kiedy zbliży się do zadanej wartości TS.
Czy jest wskaźnik, który pozwala monitorować TS?, a może przede wszystkim, że TS w ogóle jest aktywowany.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

SL jest zleceniem, czyli dyspozycją przekazaną do serwera i bezwarunkowo realizowaną jeśli zajdą określone w zleceniu warunki.
TS nie jest zleceniem ale mechanizmem platformy przesuwającym zlecenie SL wg. określonych zasad. Dlatego do jego działania wymagana jest zalogowana platforma.
Zlecenia są automatycznie rysowane na wykresie, sam mechanizm TS nie jest. Zresztą prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem co chciałby Pan oglądać na wykresie w związku z działaniem TS?
Jest natomiast w platformie standardowy wskaźnik pokazujący, czy TS został uruchomiony na danym zleceniu. W oknie Terminala każda otwarta pozycja lub zlecenie oczekujące jest reprezentowane za pomocą ikony z lewej strony - kartki z kropką czerwoną dla zleceń sprzedaży i niebieską dla zleceń kupna. Jeśli na danym zleceniu zostanie włączony mechanizm TS, dodatkowo pojawi się tam litera "T". Widać to na poniższym obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ