BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Viollka25 pisze:nie dowiedzialam sie wczesniej to ponowie pytanie do Pana Zadory Laughing
kiedy mozna sie spodziewac nowych instrumentow np sugar 11 o dlaczego niema dax20 na mikroloty?
Nie odpowiedziałem bo w tej chwili nie znam precyzyjnej odpowiedzi :) Natomiast wielokrotnie mówiłem tu na forum, że staramy się odświeżać ofertę instrumentów co najmniej raz w roku i dotąd tak było. A konkretne wskazania z Państwa strony dotyczące ewentualnie brakujących instrumentów są dla nas cenne i w miarę możliwości technicznych czy prawnych zawsze bierzemy je pod uwagę.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Podczas instalacji demo (mikro) wyskakuje komunikat, aby podać serwer, login i hasło. Co należy wpisać w te pola?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Fx_boy pisze:Podczas instalacji demo (mikro) wyskakuje komunikat, aby podać serwer, login i hasło. Co należy wpisać w te pola?
Jeśli instalka była wprost pobrana z naszej strony i po zainstalowaniu nie były dokonywane żadne zmiany (np. kasowane pliki) do nazwy serwerów powinny być dostępne na liście wyboru: DMB-Demo i DMB-Real. Login i hasło to chyba pola opisane w wystarczająco oczywisty sposób.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Kolejność okien przy instalacji jak na załączonym screenie ( potwierdzona przez pracownika Bossa, że jest właściwa) zatem skąd wziąć nazwy serwerów?. Na koncie demo klient chyba nie nadaje sam loginu i hasła. Przynajmniej tak było w poprzednim demie ( nie mikro).

Może się mylę, ale na stronie jest chyba błąd?. Naciskam zakładkę "giełda" i podświetla się "forex" i na odwrót. Pozostałe zakładki są właściwie podświetlane.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

A to przepraszam, nie zrozumieliśmy się. To okno mówi że w miejscu na którym Pan instaluje BOSSAFX połączenia internetowe realizowane są za pośrednictwem proxy serwera. Instalator MT4 nie pobiera standardowych ustawień proxy dla przeglądarki automatycznie, dlatego należy je wpisać ręcznie właśnie na tym oknie. Skąd je wziąć? - zapytać administratora sieci lub skopiować z przeglądarki. Powinny być w ustawieniach połączeń z internetem lub ustawieniach sieci (nie znam dokładnej nazwy bo nie używam Chrome'a).
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Pół dnia i niestety bez rezultatu. Zwróciłem się do dostawcy internetu (sieć-Vectra) i podpowiedział, aby zmienić ustawienia w Chrome tak, aby automatycznie były wykrywane ustawienia serwera (nic to nie dało), następnie " .. użyj serwera proxy dla sieci Lan" -też nic. Komunikat o serwer, login i hasło dalej wyskakuje. Panie Sebastianie błąd leży po mojej stronie i nie oczekuję od Was odpowiedzi ale niewykluczone, ze ktoś na forum już taki temat przećwiczył i może coś podpowie.
Dziękuję i pozdrawiam.

ka2myk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ka2myk »

Coś te mikroloty nie działają... Bardzo proszę o link do mt4 z mikrolotami, bo macie tak namieszane na www że znaleźć nie mogę.. Albo wersja mt4 nie taka..

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Na naszej stronie jest tylko jedna instalka, która umożliwia utworzenie dema zarówno w wersji standard jak i mikro. W dodatku aby ją pobrać wystarczy na stronie głównej bossafx.pl kliknąć wielki zielony przycisk z lewej strony pt. "DEMO". Po pobraniu i zainstalowaniu podczas rejestracji konta (wpisywania swoich danych, kwoty itp.) w polu "rodzaj konta" należy wybrać "standard" lub "micro". Te opcje są dostępne jednak tylko w najnowszej wersji instalki.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Z góry przepraszam, że znowu wracam z tematem serwera proxy. Dostawca ( Vectra) twierdzi, że z ich strony jest wszystko ok. Mam dostęp do internetu więc oni wywiązali się z umowy, - "Jeżeli nie można się połączyć z bankiem ( tut. BM) to problem leży po ich stronie" ???
Przed chwilą otrzymałem wiadomość ( firma informatyczna) o treści: "Vectra nie ma nic do Twoich połączeń z bankiem. Jest net, a więc z ich strony jest temat zamknięty. Konfiguracja należy do Ciebie, ewentualnie pracownika banku. Z tym proxy to jakieś nieporozumienie. Jedyne proxy z jakim mógłbyś się łączyć, to proxy banku". W przeglądarce Chrome zaznaczałem po kolei wszystkie możliwe opcje dot. proxy, zrobiłem wykluczenia w zaporze XP, antywirusie i w dalszym ciągu wyskakuje komunikat jak na wcześniejszym screenie.
Wczoraj pomagał mi w konfiguracji kolega Sonny (dzięki bardzo) i niestety też się nie udało.
Dziękuję i pozdrawiam.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Fx_boy pisze:Z góry przepraszam, że znowu wracam z tematem serwera proxy. Dostawca ( Vectra) twierdzi, że z ich strony jest wszystko ok. Mam dostęp do internetu więc oni wywiązali się z umowy, - "Jeżeli nie można się połączyć z bankiem ( tut. BM) to problem leży po ich stronie" ???
Przed chwilą otrzymałem wiadomość ( firma informatyczna) o treści: "Vectra nie ma nic do Twoich połączeń z bankiem. Jest net, a więc z ich strony jest temat zamknięty. Konfiguracja należy do Ciebie, ewentualnie pracownika banku. Z tym proxy to jakieś nieporozumienie. Jedyne proxy z jakim mógłbyś się łączyć, to proxy banku". W przeglądarce Chrome zaznaczałem po kolei wszystkie możliwe opcje dot. proxy, zrobiłem wykluczenia w zaporze XP, antywirusie i w dalszym ciągu wyskakuje komunikat jak na wcześniejszym screenie.
Wczoraj pomagał mi w konfiguracji kolega Sonny (dzięki bardzo) i niestety też się nie udało.
Heh ... widzę, że nie bardzo ma Ci kto tu pomóc .... to ja Ci powiem gdzie problem leży, a przy okazji może Panowie z Bossy dowiedzą się czegoś o tym jak działa instalator który oferują :)
Problem nie leży w Twoim komputerze. Ani również w serwerach Bossy.
Gdybyś miał jakieś problemy z proxy to nie pobrałbyś przecież instalatora: a pobrałeś i uruchomiłeś jak widać na zrzutach.

Problem leży w instalatorze. Otóż metaquotes daje ostatnio nowe wersje instalatora, instalator ten nie ma w sobie wszystkich potrzebnych plików lecz pobiera je z sieci, z serwerów Meta Quotes.
Ma to sens bo przy okazji wypuszczania nowych wersji, uaktualniają pliki tylko na swoich serwerach i nie muszą przygotowywać dziesiątek instalatorów dla poszczególnych brokerów.
Instalator pobierając pliki szuka najlepszego możliwego serwera z którego może te pliki pobrać. I tu zapewne tkwi problem. U mnie takie pliki pobierane są z serwera: europe.cdn.metaquotes.net
U Ciebie natomiast wybierany jest jakiś dziwny adres IP, pod którym zdaje się, że nic nie działa (pierwsza linia na Twoim zrzucie: select best access point).
Zapewne skrypt wyszukujący najlepszy możliwy serwer w Twoim wypadku zwraca jakąś głupotę, być może adres serwera, który jeszcze nie jest skonfigurowany i stąd kłopoty.
Jak je rozwiązać ? Prosto: olej tą instalkę. Poproś kogoś niech zainstaluje terminal na swoim kompie, do świeżego folderu, następnie niech spakuje cały folder i prześle Ci. Tak będzie najprościej.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ