Price Action - Asmodeus8 Journal
Cancer0s pisze:Nie chce Ci nic mówić, ale to nie był w żaden sposób inside bar...ani nic co mogłoby go przypominać...apropo inside bara...
nie wiem, czy polemizowałeś ze mną czy z innym uczestnikiem forum, ale bardzo proszę o precyzyjniejsze wyrażanie się. Mianowicie , czemu to nie jest inside bar, na czym w takim razie polega inside bar itd itd. Wszyscy tu na forum uczymy się i chcemy zarabiać na rynku, ja chętnie poprawię swoje błędy, ale chce mieć szanse zrozumieć uwagę.
Wracając do wykresu ropy :
1. prawidłowo odczytałem, że formacja objęcia bessy zaznaczona na wykresie oznacza potencjalne kłopoty byków.
2. wszedłem za wcześnie i s/l ustawiłem za nisko (trzeba było powyżej najwyższego poziomu formacji objęcia.
3. Inside bar był czwartą świecą po świecy "matce" (mother bar) i spowodował, że popyt jeszcze dwa razy próbował sformować granicę 103-104 dolarów.
4. Obecnie kurs się wyłamał poniżej świecy matki , ale młotko-podobne piny sugerują , że nic tu jeszcze nie jest roztrzygnięte.
Tak to widzę i jestem poza rynkiem.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AUDCHF
Przyłączam się do dyskusji i od razy określę, ze chcę tu grać na spadek.Yawlarutan pisze:AUDCHF - mamy niedźwiedzi engulfing, niżej wsparcie i LT - szansa na kilka pipsów na korekcie?
Wiem jaki jest trend, ale poziom obecny jest niesamowicie interesujący.
Mamy tu pierwszy sygnał kłopotów - formacja objęcia bessy.
Póki co odpowiedź niezłą popytu.
Będę tu czekał na jakieś fałszywe wybicie w górę i powrót.
Dlaczego zakładam , że może się tak zdarzyć pokazuję na drugim, tygodniowym wykresie.. Ale oczywiście jestem tu poza rynkiem.
Sygnał sprzedaży powinien być widoczny na wykresie tygodniowym...
Teraz tego warunku nie ma.
GBPUSD day
I ostatni obrazek.
Wykres dzienny tej pary pokazuje ciekawa sytuację.
Piątkowe doji to świeca wysokie fali, która wygląda jak negacja fałszywego wybicia w dół.
zresztą obrazek jest chyba czytelny.
Jeżeli te wsparcie wytrzyma, ruch w górę może być bardzo imponujący, ale wchodzenie teraz raczej nie wchodzi w grę. Będę raczej czekał na jakiegoś inside bar, po silniejszej fali wybicia w górę.
Zerkając na wykres tygodniowy odnajdujemy, że świece odwrotu nie są podobne.
Poprzednim razem mieliśmy tu doskonale uformowany młot, obecnie czarna świeca ze średnim pinem. Więc mimo doji młotkopodobnej na dziennym sprawa ruchu w gorę czy w dół wydaje się otwarta
Piątkowe doji to świeca wysokie fali, która wygląda jak negacja fałszywego wybicia w dół.
Jeżeli te wsparcie wytrzyma, ruch w górę może być bardzo imponujący, ale wchodzenie teraz raczej nie wchodzi w grę. Będę raczej czekał na jakiegoś inside bar, po silniejszej fali wybicia w górę.
Poprzednim razem mieliśmy tu doskonale uformowany młot, obecnie czarna świeca ze średnim pinem. Więc mimo doji młotkopodobnej na dziennym sprawa ruchu w gorę czy w dół wydaje się otwarta
Re: GBPUSD day
Jezeli chodzi o mnie to ja czekam na wyrazny sygnal w postaci pin bara lub engolfinga. Poziom - ciekawy coś tu bedzie sie działo( oczywiście to tylko moje przypuszczeniazbyszek_w pisze:I ostatni obrazek.

Demotywująca wiadomość.kupidyn pisze:nie nagrywa, bo porzucił wszystko co związane z forexem
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/