BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Fx_boy pisze:i w dalszym ciągu wyskakuje komunikat jak na wcześniejszym screenie.
Wydaje mi się że udało nam się zasymulować problem występujący u Pana. Proszę się upewnić że dokonuje Pan instalacji posiadając uprawnienia administratora w systemie. Bez takich uprawnień instalator reaguje właśnie tak jak Pan opisał.
Fx_boy pisze:Z góry przepraszam, że znowu wracam z tematem serwera proxy
Od tego tu jestem, proszę ewentualnie o potwierdzenie że instalacja się powiodła.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Green7, - chłopie przyjadę do Ciebie i odśnieżę całą chałupę, albo blok w którym mieszkasz. Od 3 dni nic nie robię tylko siedzę przed kompem. Dzisiaj zrzuciłem co ważniejsze pliki z partycji "C" i przygotowuję się do formatu. Wymieniłem antywira, odłączyłem firewalla, wprowadziłem wyjątki w zaporze XP, zmieniłem ustawienia sieciowe (dzięki pomocy Sonnego) - wymieniłem klawiaturę, bo przez te ciągłe trzaskanie zacięła się. Chciałem porozmawiać z informatykami Bossy, niestety nie ma takiej możliwości (pracownicy BM starali się pomóc, sprawdzali u siebie połączenie proxy, jak się ładuje instalka - tutaj ukłony, ale nie udało się).
green7 pisze:instalator ten nie ma w sobie wszystkich potrzebnych plików lecz pobiera je z sieci, z serwerów Meta Quotes.
Potwierdzam, komputer łączył się z serwerami Europy, Azji, Rosji,Cypru i Singapuru i na koniec zawsze: select best acces point: 80.94.89.22 .Dziwi jedynie to, że nikt więcej nie zgłasza tego problemu ?. U mnie też na początku zaczyna od serwera: europe.cdn.metaquotes.net i potem ... cały świat. No chyba, że komputer taki mądry i uznaje, że jestem za mocny w Europie i szuka dla mnie traidingu na całym świecie :lol: . Teraz chce mi się śmiać, ale taka sytuacja strasznie męczy, wszystko ok. i nie działa.

Wracając do sedna, - jakiś powód musi być, że komputer wybiera jak to podałeś "dziwny adres IP". Najgorsze w tym wszystkim to, że mój usługodawca
internetowy Vectra olewa to wszystko, od 2-ch dni mają się odezwać przedstawiciele administratora i cisza.Niewykluczone, że ten dziwny IP wymuszany jest przez ich serwer i oni mogą zmienić jakieś ustawienia?.
s_zadora pisze:Proszę się upewnić że dokonuje Pan instalacji posiadając uprawnienia administratora w systemie. Bez takich uprawnień instalator reaguje właśnie tak jak Pan opisał.
Posiadam uprawnienia administratora, jest to komputer domowy i poza drobnymi wyjątkami (poczta) używany tylko przeze mnie.
Dziękuję i pozdrawiam.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Fx_boy pisze:Green7, - chłopie przyjadę do Ciebie i odśnieżę całą chałupę, albo blok w którym mieszkasz. Od 3 dni nic nie robię tylko siedzę przed kompem
Heh, trzymam za słowo. Dziś była lekka śnieżyca ale szybko stopniało. Jak się nagromadzi więcej to liczę na Ciebie :)
Fx_boy pisze:Potwierdzam, komputer łączył się z serwerami Europy, Azji, Rosji,Cypru i Singapuru i na koniec zawsze: select best acces point: 80.94.89.22 .Dziwi jedynie to, że nikt więcej nie zgłasza tego problemu ?. U mnie też na początku zaczyna od serwera: europe.cdn.metaquotes.net i potem ... cały świat.
Może więc próbuje z europe.cdn.metaquotes.net, z jakiegoś powodu nie może się z nim połączyć i leci po kolejnych. Trzeba by zesnifować co tam ślą dokładniej. Ale po co, jak już pisałem prościej będzie przesłać cały katalog spakowany. Jak masz kłopot to napisz mi na prv Twój mail.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Zapisz adres tego serwera z którego instalator chce pobierać pliki i dopisz w
pliku C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts (plik tekstowy)

78.140.156.137 nazwa serwera

Powinno tym sposobem wymuszać pobieranie z europy.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

skco pisze:Zapisz adres tego serwera z którego instalator chce pobierać pliki i dopisz w

78.140.156.137 nazwa serwera

Powinno tym sposobem wymuszać pobieranie z europy.
Ale to Ci nic nie da: odwołanie idzie najwyraźniej po adresie IP a nie po nazwie. Nie będzie więc rozwiązywania nazw i plik hosts nie będzie brany pod uwagę ....
Green
Obrazek
Obrazek

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

blokuje mu połączenia nie wiem dlaczego

problem chyba już rozwiązany

pozdrawiam

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Jak masz kłopot to napisz mi na prv Twój mail.
Dzięki za pomoc. Wczoraj Sonny przesłał mi cały spakowany katalog.
skco pisze:Zapisz adres tego serwera z którego instalator chce pobierać pliki i dopisz w
Nie bardzo wiem jak to zrobić?. W edytorze rejestru wpisać C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts ...adres, ale ja go nie mam, wyskakuje tylko: usa.cdn;asia,russia,cyprus,singapure i potem pytanie o adres serwera.
green7 pisze:Może więc próbuje z europe.cdn.metaquotes.net, z jakiegoś powodu nie może się z nim połączyć i leci po kolejnych
Czy ten powód leży po stronie dostawcy internetu- Vectry?, czy też może być w moim kompie?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Start\Uruchom
notepad C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

Z tym ze green7 prawdopodobnie ma racje i raczej to nic nie da.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Postanowiłem zainstalować na próbę demo z markets.com, czy będzie to samo?.
No i jest identyczna sytuacja. Już mam demo Bossy jak radził Green7, ale nurtuje dalej ,gdzie leży przyczyna, tj. czy na pewno miesza serwer Vectry?. Może inni klienii Vectry będą mieli ten sam problem przy instalacji MT4 i ten temat mimo wszystko przyda się?
Dziękuję i pozdrawiam.

neofish

Nieprzeczytany post autor: neofish »

Wiecie może czy na tej platformie na forex na koncie real są mikroloty (0.01 ) ? I jak wyglądają spready na nich? Czy trzeba mieć w BOŚ rachunek bankowy otworzony ?

ODPOWIEDZ