Green7, - chłopie przyjadę do Ciebie i odśnieżę całą chałupę, albo blok w którym mieszkasz. Od 3 dni nic nie robię tylko siedzę przed kompem. Dzisiaj zrzuciłem co ważniejsze pliki z partycji "C" i przygotowuję się do formatu. Wymieniłem antywira, odłączyłem firewalla, wprowadziłem wyjątki w zaporze XP, zmieniłem ustawienia sieciowe (dzięki pomocy Sonnego) - wymieniłem klawiaturę, bo przez te ciągłe trzaskanie zacięła się. Chciałem porozmawiać z informatykami Bossy, niestety nie ma takiej możliwości (pracownicy BM starali się pomóc, sprawdzali u siebie połączenie proxy, jak się ładuje instalka - tutaj ukłony, ale nie udało się).
green7 pisze:instalator ten nie ma w sobie wszystkich potrzebnych plików lecz pobiera je z sieci, z serwerów Meta Quotes.
Potwierdzam, komputer łączył się z serwerami Europy, Azji, Rosji,Cypru i Singapuru i na koniec zawsze: select best acces point: 80.94.89.22 .Dziwi jedynie to, że nikt więcej nie zgłasza tego problemu ?. U mnie też na początku zaczyna od serwera: europe.cdn.metaquotes.net i potem ... cały świat. No chyba, że komputer taki mądry i uznaje, że jestem za mocny w Europie i szuka dla mnie traidingu na całym świecie

. Teraz chce mi się śmiać, ale taka sytuacja strasznie męczy, wszystko ok. i nie działa.
Wracając do sedna, - jakiś powód musi być, że komputer wybiera jak to podałeś "dziwny adres IP". Najgorsze w tym wszystkim to, że mój usługodawca
internetowy Vectra olewa to wszystko, od 2-ch dni mają się odezwać przedstawiciele administratora i cisza.Niewykluczone, że ten dziwny IP wymuszany jest przez ich serwer i oni mogą zmienić jakieś ustawienia?.
s_zadora pisze:Proszę się upewnić że dokonuje Pan instalacji posiadając uprawnienia administratora w systemie. Bez takich uprawnień instalator reaguje właśnie tak jak Pan opisał.
Posiadam uprawnienia administratora, jest to komputer domowy i poza drobnymi wyjątkami (poczta) używany tylko przeze mnie.
Dziękuję i pozdrawiam.