Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

A teraz, przy wejściu na stronę http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... emo_login/, pokazuje mi taki błąd:
Error #2044: Unhandled ioError:. text=Error #2032: Stream Error. URL: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... .0.595.swz
at fl.rsl::RSLInfo/load()
at fl.rsl::RSLPreloader/fl.rsl:RSLPreloader::loadRSLFiles()
at fl.rsl::RSLPreloader/fl.rsl:RSLPreloader::loaderAnimLoaded()
Wierzyć się nie chce, że nikt inny nie spotkał się z problemami...

PS Nadal nie mam żadnych wykresów.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Nie mam historii i wpadam w histerię! Kółeczka cały czas się kręcą jakby coś się ładowało a wykres rysuje mi się od momentu startu platformy. AaAaaA!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Mam dokładnie ten sam problem od jakiegoś czasu (dzisiaj) wcześniej się to nie zdarzało. Dodam, ze jest to konto demo.

Skoro już się wypowiadam, to chciałem się upewnić czy minimalny depozyt do otwarcia konta wynosi teraz 100$ czy źle coś wyczytałem?

I kolejne pytanie to ile wynosi cały koszt transakcji (otwarcie i zamknięcie) przy wielkości 0.1 lota?

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

Midas pisze:Mam dokładnie ten sam problem od jakiegoś czasu (dzisiaj) wcześniej się to nie zdarzało. Dodam, ze jest to konto demo.

Skoro już się wypowiadam, to chciałem się upewnić czy minimalny depozyt do otwarcia konta wynosi teraz 100$ czy źle coś wyczytałem?

I kolejne pytanie to ile wynosi cały koszt transakcji (otwarcie i zamknięcie) przy wielkości 0.1 lota?

Teraz już działa na demku, też maiłem ten problem.

Tak minimalny w Dukascopy Europe to 100$.

To możesz nawet na demku sprawdzić(w raportach), o ile się nie mylę to przy depozycie < 5000$ to jest to 0.98$ w sumie(jeśli lot to 100 000), bez uwzględniania żadnych rabatów. Prowizja może być uzależniona od wpłaconego depozytu, kapitału lub wygenerowanych obrotów.

Pozdrawiam.
(...)always one more try(...)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Demo służy do zapoznania się z platformą i czasem może kuleć. Wszystkie uaktualnienia najpierw wprowadzane są na demo i tam sprawdzane. Dopiero jak wszystko chodzi jak trzeba to jest wdrażane na rachunek rzeczywisty. Pisałem już o tym parę razy... ;) To nie kwestia "lubienia" lub "nielubienia".

Na realu nie ma problemów. Jeśli ktoś chce zawierać transakcje na demie, a ma z nim aktualnie problem to pozostaje zalogować się na platformę Java lub Web i poczekać aż usterki na JForex zostaną zażegnane. Co innego jak problem występuje cały czas - wtedy proszę dać mi znać, a spróbuję znaleźć rozwiązanie.
Midas pisze:Skoro już się wypowiadam, to chciałem się upewnić czy minimalny depozyt do otwarcia konta wynosi teraz 100$ czy źle coś wyczytałem?
Tak, 100 USD dla Dukascopy Europe i 5 000 USD dla Dukascopy Bank.
To możesz nawet na demku sprawdzić(w raportach), o ile się nie mylę to przy depozycie < 5000$ to jest to 0.98$ w sumie(jeśli lot to 100 000), bez uwzględniania żadnych rabatów. Prowizja może być uzależniona od wpłaconego depozytu, kapitału lub wygenerowanych obrotów.
Tu trochę nieścisłości padło...

Najwyższy próg prowizyjny wynosi 48 USD od 1mln USD. 1 lot jest standardowo zdefiniowany w języku forexowiczów (o ile mogę tak napisać) jako 100 000 jednostek waluty bazowej.

Standardowa prowizja na parach USD/xxx dla 1 lota za otwarcie i zamknięcie łącznie będzie wynosiła 9.6 USD.
Standardowa prowizja na parach xxx/USD np. EURUSD będzie wymagała przeliczenia przez odpowiedni kurs rynkowy danej waluty, czyli w tym przykładzie 1.3 -> za otwarcie i zamknięcie zapłacimy 12,48 USD, czyli równowartość 1.25 pipsa. Podkreślam, że to stawka standardowa (bez rabatu) i w najwyższym progu prowizyjnym.

Taki schemat naliczania prowizji obowiązuje chyba wszystkich ECNów z którymi się zetknąłem.

Progi prowizyjne są opisane po polsku u nas na stronie w zakładce z brokerami. Jak kolega wcześniej napisał, uzależnione są od wpłaconego depozytu, depozytu znajdującego się na koncie (wpłata + zysk) lub od obrotu w danym miesiącu.

Zawsze pod uwagę brana jest najkorzystniejsza stawka dla klienta.

Dodano po 4 minutach:

Ok, doczytałem, że kolega Midas pytał o 0.1 lota, a potem padło 100 000... W każdym bądź razie wyliczenia jakie wcześniej podałem dotyczą pełnego 1.0 lota, a wartość prowizji dla 0.1 lota wystarczy podzielić przez 10.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

To ja mam pytanie, czy na prawdziwym rachunku ten spread jest mniejszy niż na demo? Porównywałem do Aliora(nie demo) to gdy miałem spread 0.1pips to na Dukasie(demo) było coś koło 1 pipsa. Póki co gram na mniejszym koncie u innego broka, ale raczej planuje się przenieść za jakieś parę miesięcy na dukascopy. Rozumiem że żeby mieć rabat 30% muszę zarejestrować się najpierw w forexclub? Wiąże się to z jakimiś opłatami?

Co do tamtego posta to wyliczenia były dla 0.1lota ;) (tylko sprecyzowałem ile to lot) . Ale faktycznie trochę myląco napisałem ;)

Pozdrawiam.
(...)always one more try(...)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ac3 pisze:To ja mam pytanie, czy na prawdziwym rachunku ten spread jest mniejszy niż na demo?
Kwotowania są te same. Obserwuję spread przez większość dnia głównie na EUR/USD i najczęściej obserwuję wartość 0.6. Może niebawem uda mi się zorganizować wskaźnik, który wyliczy średnią wartość spreadów z wielu par i przedstawi w formie graficznej by było wszystko jak na talerzu. Forex to rynek zdecentralizowany więc u wszystkich ECNów w jednym czasie mogą być różne wartości spreadów. Raz u jednego będzie niższy, raz u drugiego. Dopiero podgląd na kształtowanie się go przez cały dzień w postaci średniej może dać całkowicie jasny obraz.
ac3 pisze:Co do tamtego posta to wyliczenia były dla 0.1lota (tylko sprecyzowałem ile to lot) . Ale faktycznie trochę myląco napisałem
Tak ale tu też były małe rozbieżności w sumie i jak widać lot lotowi nierówny ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

raposo pisze:Może niebawem uda mi się zorganizować wskaźnik, który wyliczy średnią wartość spreadów z wielu par i przedstawi w formie graficznej by było wszystko jak na talerzu.
Albo zwykły wskaźnik spredu jak to jest w mt4 :wink:
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Helium pisze:Albo zwykły wskaźnik spredu jak to jest w mt4
Takie coś jest wbudowane w Luktom Manual Trader i na jego podstawie oceniam, że średni wynosi 0.6.

Dodano po 57 sekundach:
ac3 pisze:Rozumiem że żeby mieć rabat 30% muszę zarejestrować się najpierw w forexclub? Wiąże się to z jakimiś opłatami?
Zapomniałem o tym pytaniu... Dokładnie tak i nie wiąże się to z żadnymi negatywnymi konsekwencjami ani dodatkowymi opłatami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

raposo pisze: Zapomniałem o tym pytaniu... Dokładnie tak i nie wiąże się to z żadnymi negatywnymi konsekwencjami ani dodatkowymi opłatami.
A na dodatek jak komuś się nudzi to może dzwonić do Pawła z głupimi pytaniami ! :)

ODPOWIEDZ