Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na ECNach nie ma takiego limitu. Gdzie Ci się uda postawić zlecenie tam będzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

na metatraderze tez gdzie mi sie uda postawic zlecenie tam ono jest 8) ,jak juz sie pofatygowales odpisac to napisz konkretnie, 1 pips nad spredem 2? jak to wychodzi z twoich doswidczen masz umowe z jednymi i z drugimi , chyba mozesz napisac co lepsze wg ciebie pod tym wlasnie wzgledem?
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak jak napisałem :). W FxPro ECN i w Dukascopy nie ma takich limitów. Możesz ustawić oczekujące 0.1 pipsa od ceny rynkowej tylko, że w praktyce będzie to trudne z racji, że nawet jak spread się ruszy to zlecenie wejdzie lub cena będzie rynkowa (więc nie będzie można postawić oczekującego).

Jeśli chcesz by zlecenie widniało w Market Depth to musisz skorzystać z oczekującego Bid/Offer.
ka7 pisze:na metatraderze tez gdzie mi sie uda postawic zlecenie tam ono jest
No zależy na czyim MT4. w FxPro MT4 jest wprowadzone ograniczenie od 5.0 pips, w zależności od pary, od ceny rynkowej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

twoje doswiadczenie raposo, w 90% o ile pipsow od ceny da sie postawic zlecenie oczekujace? i rozumiem , ze miedzy fxpro a dukasem nie ma roznicy w tym wzgledzie?
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ka7 pisze:twoje doswiadczenie raposo, w 90% o ile pipsow od ceny da sie postawic zlecenie oczekujace?
Bardzo rzadko używam zleceń oczekujących, a jak już to robię to sporo dalej od ceny rynkowej. Jak zdołasz szybko kliknąć/wpisać cenę to zlecenie zostanie postawione i tyle. Może rynek być spokojny, a może wariować - raz będzie łatwiej, raz trudniej. Nie ma filozofii.
ka7 pisze:i rozumiem , ze miedzy fxpro a dukasem nie ma roznicy w tym wzgledzie?
Nie ma. Tu i tu nie ma limitów. Kwestia refleksu (lub sprawnego automatu) oraz zachowania rynku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

Przymierzam się do otwarcia rachunku real w Dukas i mam pytania:
1. Czy w Dukasie jest podobnie jak w FX Pro, że depozyt można wypłacać wyłącznie tą samą drogą, którą się wpłaciło, dokladnie chodzi mi konto z którego/na który robię przelew ?
2. Czy wpłacając depozyt do DKE lub DKB mam swój własny, indywidualny nr rachunku bankowego, czy wpłacam na wspólne konto, czyli tak jak np. FX Pro, czy BossaFX ?
3. Jakie są realne koszty transferu np. 1000$ poprzez przelew bankowy (w obie strony) ? Na stronie forexclubu jest info o prowizji za wypłatę równą np. w USD 35, natomiast na stronie:
http://www.dukascopy.com/europe/english ... on-policy/
opłata ta wynosi 20$
coś się zmieniło, czy to może jest jeszcze inna opłata ?

z góry dziękuję....

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

cyprys pisze:1. Czy w Dukasie jest podobnie jak w FX Pro, że depozyt można wypłacać wyłącznie tą samą drogą, którą się wpłaciło, dokladnie chodzi mi konto z którego/na który robię przelew ?
W Dukascopy Bank można wpłacić depozyt tylko przelewem bankowym, wypłacić również. To konto musi należeć do tej samej osoby, co rachunek u brokera. Nie są akceptowane wpłaty/wypłaty z/na konta osób trzecich.
W Dukascopy Europe jest taka różnica, że można jeszcze dokonać wpłaty kartą. Wypłaty wyglądają identycznie.

Przy zakładaniu rachunku definiujesz swoje konto bankowe którego będziesz używać jednak nie ma problemu ze zmianą tych danych w przyszłości.
cyprys pisze:2. Czy wpłacając depozyt do DKE lub DKB mam swój własny, indywidualny nr rachunku bankowego, czy wpłacam na wspólne konto, czyli tak jak np. FX Pro, czy BossaFX ?
W Dukascopy Bank środki wpłacane są na Twój indywidualny rachunek bankowy w Dukascopy Bank, czyli jako odbiorcę wpłaty wpisujesz siebie jednak podajesz adres brokera.
W Dukascopy Europe wpłacasz środki na konto Dukascopy Europe, które jest w Dukascopy Bank.
cyprys pisze:3. Jakie są realne koszty transferu np. 1000$ poprzez przelew bankowy (w obie strony) ? Na stronie forexclubu jest info o prowizji za wypłatę równą np. w USD 35, natomiast na stronie:
Faktycznie opłaty uległy obniżeniu, tak jak broker obiecywał w momencie ich wprowadzenia. Myślę, że w przyszłości można się spodziewać jeszcze jakichś obniżek lub trzeba będzie poczekać na wprowadzenie przelewów SEPA.
Musieli to zmienić w ostatnim czasie - już poprawiłem błąd u nas.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

cześć
Mam kłopoty z zalogowaniem się na JForex, podczas uruchamiania Javy wyskakuje mi błąd: java.net.MalformedURLException - zarówno w IE jak i w Firefoxie

wujek gugiel problemu nie rozwikłał.
Macie jakiś pomysł? Mam najnowszą javę - jest też dodana do wyjątków w firewallu (systemowym)

pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ściągnij może na nowo skrót do platformy ze strony Dukascopy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Próbuję się właśnie z tym zaznajomić, ale brak polskiej instrukcji mi nie pozwala... MT4 uruchamiam sobie ze skrótu na pulpicie, do Jforex muszę wejść przez www. Nie da się bez wchodzenia przez przeglądarkę?

ODPOWIEDZ