Demo służy do zapoznania się z platformą i czasem może kuleć. Wszystkie uaktualnienia najpierw wprowadzane są na demo i tam sprawdzane. Dopiero jak wszystko chodzi jak trzeba to jest wdrażane na rachunek rzeczywisty. Pisałem już o tym parę razy...

To nie kwestia "lubienia" lub "nielubienia".
Na realu nie ma problemów. Jeśli ktoś chce zawierać transakcje na demie, a ma z nim aktualnie problem to pozostaje zalogować się na platformę Java lub Web i poczekać aż usterki na JForex zostaną zażegnane. Co innego jak problem występuje cały czas - wtedy proszę dać mi znać, a spróbuję znaleźć rozwiązanie.
Midas pisze:Skoro już się wypowiadam, to chciałem się upewnić czy minimalny depozyt do otwarcia konta wynosi teraz 100$ czy źle coś wyczytałem?
Tak, 100 USD dla Dukascopy Europe i 5 000 USD dla Dukascopy Bank.
To możesz nawet na demku sprawdzić(w raportach), o ile się nie mylę to przy depozycie < 5000$ to jest to 0.98$ w sumie(jeśli lot to 100 000), bez uwzględniania żadnych rabatów. Prowizja może być uzależniona od wpłaconego depozytu, kapitału lub wygenerowanych obrotów.
Tu trochę nieścisłości padło...
Najwyższy próg prowizyjny wynosi 48 USD od 1mln USD. 1 lot jest standardowo zdefiniowany w języku forexowiczów (o ile mogę tak napisać) jako 100 000 jednostek waluty bazowej.
Standardowa prowizja na parach USD/xxx dla 1 lota za otwarcie i zamknięcie łącznie będzie wynosiła 9.6 USD.
Standardowa prowizja na parach xxx/USD np. EURUSD będzie wymagała przeliczenia przez odpowiedni kurs rynkowy danej waluty, czyli w tym przykładzie 1.3

za otwarcie i zamknięcie zapłacimy 12,48 USD, czyli równowartość 1.25 pipsa. Podkreślam, że to stawka standardowa (bez rabatu) i w najwyższym progu prowizyjnym.
Taki schemat naliczania prowizji obowiązuje chyba wszystkich ECNów z którymi się zetknąłem.
Progi prowizyjne są opisane po polsku u nas na stronie w zakładce z brokerami. Jak kolega wcześniej napisał, uzależnione są od wpłaconego depozytu, depozytu znajdującego się na koncie (wpłata + zysk) lub od obrotu w danym miesiącu.
Zawsze pod uwagę brana jest najkorzystniejsza stawka dla klienta.
Dodano po 4 minutach:
Ok, doczytałem, że kolega
Midas pytał o 0.1 lota, a potem padło 100 000... W każdym bądź razie wyliczenia jakie wcześniej podałem dotyczą pełnego 1.0 lota, a wartość prowizji dla 0.1 lota wystarczy podzielić przez 10.