Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

raposo pisze:Takie coś jest wbudowane w Luktom Manual Trader i na jego podstawie oceniam, że średni wynosi 0.
Tak tylko jesli komus nie potrzebny jest LMT to nie będzie płacić 30 zł miesięcznie abnamentu żeby widzieć spread. Dlatego przydał by sie wskaźnik spreadu taki malutki tyci tyci :wink: i by było git :)
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Nie znalazłem w instrukcji... czy w Jforex można nałożyć wskaźniki, jak w MT4? Załączam zrzuty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Helium pisze:Tak tylko jesli komus nie potrzebny jest LMT to nie będzie płacić 30 zł miesięcznie abnamentu żeby widzieć spread. Dlatego przydał by sie wskaźnik spreadu taki malutki tyci tyci i by było git
Przypomniało mi się, że mamy jeszcze coś takiego :)
http://forexclub.pl/download/45/

Dodano po 2 minutach:
Wirus pisze:Nie znalazłem w instrukcji... czy w Jforex można nałożyć wskaźniki, jak w MT4?
Tak, można wrzucić dwa (lub więcej) wskaźniki w jedno okno. Dodaj do wykresu najpierw pierwszy, potem kliknij w jego oknie prawym -> Add indicator -> wybierz drugi wskaźnik. Przy kolejnym kilku prawym można dodać kolejny, usunąć wcześniejszy lub zmienić jego parametry.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Dzięki, działa ;-)
Zaczynam się pomału z tą platformą oswajać; jeszcze dojdzie do tego, że założę rachunek rzeczywisty... :twisted:
Mam jeszcze problem z odczytem raportów (statement, report); dużo pozycji, dziwne kwotowania itd. Czy jest gdzieś opisane, jak to czytać?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wirus pisze:Mam jeszcze problem z odczytem raportów (statement, report); dużo pozycji, dziwne kwotowania itd. Czy jest gdzieś opisane, jak to czytać?
O co chodzi w danych raportach i czego dotyczą po krótce jest opisane w naszej instrukcji. Jeśli potrzebujesz bardziej szczegółowych informacji to najlepiej napisz do mnie bezpośrednio na maila z konkretnymi pytaniami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ac3
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ac3 »

Znalazłem wskaźnik który pokazuje za ostatnią świecą spread i ile do zamknięcia tej świecy zostało czasu, może komuś się przyda ;)

http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... =6&t=23828
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 14:16 przez ac3, łącznie zmieniany 1 raz.
(...)always one more try(...)

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

ac3 pisze:Znalazłem wskaźnik który pokazuje za ostanią świecą spread i ile do zamknięcia tej świecy zostało czasu, może komuś się przyda
Z nieba spadłeś :wink:
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
Yawlarutan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yawlarutan »

A ja niestety mam problem z nie ładującymi się wykresami na koncie live :/ Co ciekawe, wykresy D i H1 załadowały się bez problemu, a 15M od dłuższego czasu nic - kręcą się kółeczka, nie pojawiają się ani nowe świeczki, ani historia... Konto aktywowałem dosłownie przed chwilą, zadowolony siadłem do "pracy", a tu lipa...
Wiadomo coś na ten temat?

EDIT:
Dodam może od razu, że próbowałem już restartować platformę i czyścić cache - bez rezultatu.

Kolejny edit:
Aktualne świeczki zaczęły się rysować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Hmm... U mnie w tym momencie jest OK i mogę przełączać się między dowolnymi interwałami i instrumentami. Czasem chwilę "zmuli" by się załadować ale po kilku chwilach jest dobrze. Może był to jakiś chwilowy problem jak sprawdzałeś...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Yawlarutan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Yawlarutan »

Rzeczywiście, już działa. Przepraszam za zamieszanie :)

ODPOWIEDZ