Będzie lakonicznie, bo jeszcze pare rzeczy mam na głowie, sprzątanie, imieniny, takie tam.
1. Nie porzuciłem ani nie zmieniłem tamtego systemu. "Punkty zerowe" z których wtedy korzystałem wykorzystuje nadal. Po prostu tak jak powiedziałem zakładając ten temat - nie całą wiedzą się podzielę. Temat rzecz jasna zawiera (a raczej będzie zawierać kiedy skończę go pisać) system oraz wszystkie rzeczy niezbędne do pojęcia tej filozofii gry. Narzędzia - czyli wskaźniki itd. które wykorzysta adept systemu są w pełni dowolne i stanowią niejako pole do popisu dla kreatywności zainteresowanych tematem. Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie i po cichu liczę że doczekam się kontynuatorów tego journala i tego podejścia.
2. Nie mam pojęcia. Sam się nim nie interesowałem ponieważ doszedłem do wniosku, że bez sensu jest go prowadzić i tracić ciągle czas na słowne przepychanki. Lepiej w tym czasie było realizować plan niż tłumaczyć że jednak nie próbuję nikogo oszukać. Dziś z perspektywy czasu uważam że źle zrobiłem, że tak jak teraz, nie grałem w otwarte karty, ale cóż. Co się stało to się nie odstanie.
3. Musiałbym przejrzeć moje rachunki u brokerów bo trochę ich mam. Obawiam się że może być z tym problem ponieważ zarobione pieniądze wypłaciłem - sfinansowałem z nich jeden niewielki interes i trochę przeniosłem na hm.. nazwijmy to główne konto. Na rachunku, na którym wtedy grałem zostawiłem co prawda jakieś "grosze" jednak niestety grając nierozważnie wyzerowałem tamto konto i nie jestem pewien czy nie usunąłem robiąc porządki w gabinecie inwestora.
Musiałbym szukać haseł do kont z depo 0.00 zł i sprawdzać jak wygląda tam historia. Jeśli bardzo Ci na tym zależy to mogę to zrobić ale nie dzisiaj

. Oczywiście nie gwarantuje że cokolwiek znajdę.
4. Mogę i na pewno to zrobię ale mimo wszystko jest to temat na trochę dłuższą opowieść więc wolałbym teraz go nie poruszać. Niewykluczone, że zrobię to któregoś dnia między świętami bożego narodzenia, a sylwestrem jednak tego też wolałbym nie obiecywać ponieważ zawsze coś może mi wypaść. Także przyjmijmy że napisze o tym kilka słów więcej w tzw. "swoim czasie".
Założenia co do wejść w pozycję w tamtym systemie są wykorzystywane dzisiaj zarówno do ustawiania zleceń zabezpieczających jak i wchodzenia w pierwszą pozycję z całego trade'u. Choć to drugie trochę rzadziej.
5. Nie wiem. Jest na pewno inny i na pewno interesujący. Póki co nie może rozwinąć skrzydeł przez ten okres świątecznej posuchy. Wiesz to nie jest tak że ja zacząłem grać tym systemem i przestałem tamtym i że teraz poluje tylko na dłuższe, najlepiej kilkakrotnie spiramidowane ruchy. Gra systemem prezentowanym w tym temacie nie stanowi ze tak powiem mojego źródła utrzymania. Na co dzień gram jeszcze na innych rachunkach - innymi systemami (ze stop lossem), z których pieniądze idą na sprawy bieżące. System prezentowany tutaj to bardziej lokata służąca zgromadzeniu jak największej ilości kapitału.
6. Oczywiście. Ostatni raz na koncie demo grałem kiedy kończyłem szkolenie u Zbyszka. Było to mw rok temu.
Gdyby coś było nie jasne to pisz, postaram się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.
Pozdrawiam.