Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Kwestia podejścia do FIBO. Jak ja kreślę FIBO to "musi" się ono wpasowywać w rynek. Wtedy dopiero ma dla mnie jakąś moc. Gdybym narysował je książkowo czyli to co widzisz kolorem niebieskim nie zobaczyłbyś żadnej reakcji do niego w przeszłości. Więc jeśli nie było kiedyś reakcji to po co je rysować teraz ? Wiem że są one dopasowane do Historii ale o to właśnie chodzi by dopasować się do historii.thefear pisze:Moim zdaniem również ciekawy setup od strony analizy technicznej, aczkolwiek dziwi mnie sposób wyznaczenia tego pierwszego fibo..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
Analiza do końca roku.
Do końca roku na zmniejszonym wolumenie poziom powinien wytrzymac ( mocny poziom z W1 ). Co najwyżej będą rozpychac kanał góra-dół z targetem na 1.3210-30 ( poziom z D1 )
Czyli: sprzedajemy nowe HH i kupujemy nowe LL.
Do końca roku na zmniejszonym wolumenie poziom powinien wytrzymac ( mocny poziom z W1 ). Co najwyżej będą rozpychac kanał góra-dół z targetem na 1.3210-30 ( poziom z D1 )
Czyli: sprzedajemy nowe HH i kupujemy nowe LL.
fx-forum
Oczywiście że ich nie było. W tym tkwi szczegół właśnie że wpasowałem to FIBO w strukturę rynku. Czas pokaże czy właściwie. Pozycja otwierałem po 1140 tak więc jest chwilowo na 0. Tydzień rozpoczęli luką wzrostową.thefear pisze:ale jak możesz zaznaczac te poziomy skoro ich jeszcze wtedy nie było.. ? (patrz rysunek)
fx-forum
Załączam poniżej analizę wolumenu. Cały miesiąc Grudniowy w konsoli z przewagą sentymentu spadkowego. Poziom nagromadzenia1.3040 powinien posłużyć jako doskonałe wsparcie. Potencjalny pierwszy TP to 1.3150 liczony na zasadzie ruchu mierzonego od nagromadzenia wolumenu.
fx-forum