Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

MkubuxK pisze:Duże S na EURUSD niestety nie wyszło. Byłem zmuszony zamknąć dobrze zapowiadającą się pozycję. Ostatnimi czasy bardzo słabo idzie mi czytanie rynku w średnim terminie. Wiem że długoterminowo będą zmierzać w kierunku południowym, jednakże co poziom to bardzo silna reakcja i przeszkadza EBC który skupuje notorycznie obligacje. Odpuszcze chwilowo EURUSD tym bardziej że mogą trochę pokonsolidować się w obrębie 1.36-1.34 ( średni termin odpuszczam i przerzucę się w 100% na skalp od 20-40pkt profitu ).

Znacznie lepszym wyborem do spadków jest SP500 które jak dla mnie dzisiaj wybiło z konsolidacji w dół. Jutro od samego rana będę próbował dokładać do S. Kolejnym kandydatem jest mimo wszystko ropa. Rozkorelowała się z SP500 i w czasie kiedy indeks znajdował się w konsolidacji ta odnotowała bardzo mocne wzrosty. Nie jestem ekspertem na rynkach surowców dlatego wstrzymam się chwilowo z S na OilUS. Poczekam na mocną dzienną spadkową albo chociaż przebicie zmienności H4.

Poniżej wrzucam rysunek SP. Wiem że bardzo dużo osób widzi to co ja ale mimo wszystko wszystko idzie póki co podręcznikowo.

Próbowałem złapać S po 1236 ze SL 3pkt ale chwila zawahania sprawiła że wszedłem po 1230 i wrócili po moje BE.

Na czerwono moje wejście. Prawidłowe wejście świeczka wyżej. Wchodziłem dużym lotem stąd strach przed stratą. Normalnie SL dałbym powyżej szczytu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Przebiliśmy tygodniowy wolumen dla EURUSD. Nakreślił mi się nowy kierunek średnioterminowy z TP 1.39.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Krytyczna strefa do L. Tygodniowy wolumen. Potem jest wielka przepaść i zanegowanie sygnału do długich pozycji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Dobry poziom do S jak i dla L. Wyczekać tylko kierunek zamknięcia dla M15.

Close dla M15 powyżej 1.3460 L.

Close poniżej strefy na niebiesko S.

W przypadku zamknięcia poniżej/powyżej można wyczekać na górny/dolny cień kolejnej świeczki M15. Wydaje mi się że przy tak istotnym poziomie wrócą się by nabrać zleceń.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Update czyli co miałem na myśli. Można przestawić na BE już.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

I zamknęli się ponad tym razem. Tak więc długa pozycja z mojej strony.

SL poniżej M15 wzrostowej poprzedniej.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Niestety BE.

Zastanawiam się CO jest aktualnie takim leadfishem i poprowadzi resztę skorelowanych par za sobą. AUDUSD jest bardzo nisko, SP również. Wyprzedaż na ropie. Tylko EURUSD stoi w miejscu. Poczekam znów na zamknięcie się M15 poniżej/powyżej i zagram po raz kolejny.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Poniżej dane z moje wskaźnika korelacji. Coś dużego szykuje się bo AUDUSD i EURUSD dochodzą powoli do rekordowych poziomów przeciwnego ruchu dla D1.

Prędzej czy później muszą się zjechać.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Uwaga na index dolara. Możliwe odbicie od LT a wtedy duże wzrosty na EURUSD. Dzisiaj obrona poziomów w okolicach 1.35 po danych była kluczowa. Nadal TP średnioterminowy to 1.39.

Ropa wybroniła chwilowo poziom zmienności dla D1. Złoto mocno w górę. Wydaje mi się że nawet lepszą okazją jest długa na AUDUSD jeśli indeksy również zakończą dzisiejszy dzień wzrostami. Sam osobiście mam krótką na SP od 1230pkt i zastanawiam się czy jej nie zamknąć. Możliwe że wybicie z dół w tej konsoli na SP500 było pod leszczy a teraz dopiero określą właściwy kierunek. Potwierdzenie to D1 mocno wzrostowe bez górnego cienia. Wtedy wycofam się z S
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

I sytuacja na SP500. 2 poziomy do obserwacji.
fx-forum

ODPOWIEDZ