MkubuxK pisze:Duże S na EURUSD niestety nie wyszło. Byłem zmuszony zamknąć dobrze zapowiadającą się pozycję. Ostatnimi czasy bardzo słabo idzie mi czytanie rynku w średnim terminie. Wiem że długoterminowo będą zmierzać w kierunku południowym, jednakże co poziom to bardzo silna reakcja i przeszkadza EBC który skupuje notorycznie obligacje. Odpuszcze chwilowo EURUSD tym bardziej że mogą trochę pokonsolidować się w obrębie 1.36-1.34 ( średni termin odpuszczam i przerzucę się w 100% na skalp od 20-40pkt profitu ).
Znacznie lepszym wyborem do spadków jest SP500 które jak dla mnie dzisiaj wybiło z konsolidacji w dół. Jutro od samego rana będę próbował dokładać do S. Kolejnym kandydatem jest mimo wszystko ropa. Rozkorelowała się z SP500 i w czasie kiedy indeks znajdował się w konsolidacji ta odnotowała bardzo mocne wzrosty. Nie jestem ekspertem na rynkach surowców dlatego wstrzymam się chwilowo z S na OilUS. Poczekam na mocną dzienną spadkową albo chociaż przebicie zmienności H4.
Poniżej wrzucam rysunek SP. Wiem że bardzo dużo osób widzi to co ja ale mimo wszystko wszystko idzie póki co podręcznikowo.
Próbowałem złapać S po 1236 ze SL 3pkt ale chwila zawahania sprawiła że wszedłem po 1230 i wrócili po moje BE.
Na czerwono moje wejście. Prawidłowe wejście świeczka wyżej. Wchodziłem dużym lotem stąd strach przed stratą. Normalnie SL dałbym powyżej szczytu.