Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Świetna analiza z tą soją biorąc pod uwagę że ogólnie pojęta żywność z roku na rok drożej razem z chociażby cenami benzyny. Oczywiście pozwolę sobie zagrać pod tą analizę :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Moim zdaniem również ciekawy setup od strony analizy technicznej, aczkolwiek dziwi mnie sposób wyznaczenia tego pierwszego fibo..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

thefear pisze:Moim zdaniem również ciekawy setup od strony analizy technicznej, aczkolwiek dziwi mnie sposób wyznaczenia tego pierwszego fibo..
Kwestia podejścia do FIBO. Jak ja kreślę FIBO to "musi" się ono wpasowywać w rynek. Wtedy dopiero ma dla mnie jakąś moc. Gdybym narysował je książkowo czyli to co widzisz kolorem niebieskim nie zobaczyłbyś żadnej reakcji do niego w przeszłości. Więc jeśli nie było kiedyś reakcji to po co je rysować teraz ? Wiem że są one dopasowane do Historii ale o to właśnie chodzi by dopasować się do historii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Analiza do końca roku.

Do końca roku na zmniejszonym wolumenie poziom powinien wytrzymac ( mocny poziom z W1 ). Co najwyżej będą rozpychac kanał góra-dół z targetem na 1.3210-30 ( poziom z D1 )

Czyli: sprzedajemy nowe HH i kupujemy nowe LL.
fx-forum

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

ale jak możesz zaznaczac te poziomy skoro ich jeszcze wtedy nie było.. ? (patrz rysunek)
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:ale jak możesz zaznaczac te poziomy skoro ich jeszcze wtedy nie było.. ? (patrz rysunek)
Oczywiście że ich nie było. W tym tkwi szczegół właśnie że wpasowałem to FIBO w strukturę rynku. Czas pokaże czy właściwie. Pozycja otwierałem po 1140 tak więc jest chwilowo na 0. Tydzień rozpoczęli luką wzrostową.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Załączam poniżej analizę wolumenu. Cały miesiąc Grudniowy w konsoli z przewagą sentymentu spadkowego. Poziom nagromadzenia1.3040 powinien posłużyć jako doskonałe wsparcie. Potencjalny pierwszy TP to 1.3150 liczony na zasadzie ruchu mierzonego od nagromadzenia wolumenu.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zadziałało pierwsze odchylenie 1.3130. W tej chwili powrót do nagromadzenia i zobaczymy co dalej.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Drugie TP osiągnięte.

WMMA 100 na przeszkodzie z H4. Uważałbym na nią. Natomiast jak przebiją bez przystanku to może być bardzo szybkie UP UP pod 1.34-35 nawet.
fx-forum

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Fajny dziennik MkubuxK ,powodzenia życzę,

p.s pozwolę sobie wrzucić moją analizę :)
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ODPOWIEDZ