1000 pln, ale najpierw opanuj platformę.szpiegin pisze:Ile potrzeba na start?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Nigdy się nie sugeruj tym, że dane są dobre albo złe. Dane mogą być najlepsze na świecie, a wykres i tak poleci w stronę, w którą ma wiecej zleceń.freshman89 pisze:jest taka sytuacja mam otwarte pozycje:
buy eur/gbp
buy gbp/usd
ponoc gbp jest bardziej zalezne od $$ wiec dobre dane z usa wzmacniaja go przy eur/gbp( wykres w dol ). Czy wtedy jest sens trzymac wtedy takie pozycje? Zakladajac, ze dobre dane z usa wplyna na wzmocnienie usd i w drugiej parze gbp. (jeden wykres powinien isc w gore a drugi w dol) jak wyglada to w praktyce?
Często jest tak, że dane są już zdyskontowane przez rynek. Co to oznacza ? Rynek spodziewał sie już dobrych danych i uwzględnił to w kursie jeszcze przed odczytem danych. Nie nadążysz za tym. Rynek zawsze będzie szybszy od Ciebie. Są co prawda strategie gry na dane makroekonomiczne,ale polegaja one na wbiciu się w ruch po odczycie danych, a nie na odgadnięciu kierunku.
Solą życia jest kasa.
Dzień dobry.
Chciałbym uzyskać odpowiedzi na parę (prawdopodobnie dla wielu, z Was naiwnych pytać):
1. Czy poza Alior bankiem (min. 0,1 lota - dla początkującego odpada) istnieje inna, zarejestrowana w Polsce platforma ECN ?
2. Którzy brokerzy pozwalają na otwieranie przedciwstawnych pozycji na długi czas ?
3. Którzy brokerzy pozostawjają czas na uzupełnienie konta, miast natychmiast zamykać najbardziej stratne pozycje ?
Informuję, że moje dotychczsowe doświadczenie na forexe to:
1. 1 000 zetów do tyłu - konkurs BOŚ
2. 500 zetów do tyłu na Go4x - po trzech miesiącach byłem 2 000 zeow na plusie - nikomu tej firmy nie polecam
3. ok. 1,5 roku na różnych platformach demonstracyjnych
Chciałbym uzyskać odpowiedzi na parę (prawdopodobnie dla wielu, z Was naiwnych pytać):
1. Czy poza Alior bankiem (min. 0,1 lota - dla początkującego odpada) istnieje inna, zarejestrowana w Polsce platforma ECN ?
2. Którzy brokerzy pozwalają na otwieranie przedciwstawnych pozycji na długi czas ?
3. Którzy brokerzy pozostawjają czas na uzupełnienie konta, miast natychmiast zamykać najbardziej stratne pozycje ?
Informuję, że moje dotychczsowe doświadczenie na forexe to:
1. 1 000 zetów do tyłu - konkurs BOŚ
2. 500 zetów do tyłu na Go4x - po trzech miesiącach byłem 2 000 zeow na plusie - nikomu tej firmy nie polecam
3. ok. 1,5 roku na różnych platformach demonstracyjnych
Czyli nie wynika to niejako z definicji?, że biorę 0,1 lota to i sread też jest 0,1 ppsa,personov pisze:Są to warunki wewnętrzne brokera. Nie ma ogólnej odpowiedzi na to pytanie. Zapytaj brokera.
albo 0.01 pps w przypadku mikrolota.; NIe ukrywam, że to dla mnie duże zaskoczenie do tej pory byłem przekonany, że jest to proporcjonalnie dzielone. Jeżeli broker o tym decyduje to wiadomo szukam tego który jest tańszy.
Dziękuję i pozdrawiam.
No takpersonov pisze:Przecież spread jest to parametr dla wszystkich użytkowników, a każdy użytkownik gra różnymi lotami

Dziękuję i pozdrawiam.
To może powiem inaczej :
spread nie jest zależny od wielkości lota, ale jeśli zwiększasz lota to zwiększa się warość każdego pipsa, czyli spread ma większą wartość.
Np. spread to 1 pips. Przykładowo przy 0.1 lota jest to 3.5 PLN, a jak otworzysz 1.5lota to już spread pożera Ci 47.5 PLN.
Ale wielkość spreadu mierzonego w pisach, jego rozszeżanie, wszelkie zmiany to już sprawa brokera.
spread nie jest zależny od wielkości lota, ale jeśli zwiększasz lota to zwiększa się warość każdego pipsa, czyli spread ma większą wartość.
Np. spread to 1 pips. Przykładowo przy 0.1 lota jest to 3.5 PLN, a jak otworzysz 1.5lota to już spread pożera Ci 47.5 PLN.
Ale wielkość spreadu mierzonego w pisach, jego rozszeżanie, wszelkie zmiany to już sprawa brokera.
Solą życia jest kasa.