Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... um.php?f=4szpiegin pisze:hmm..u jakiego brokera jest go najlepiej założyć? Oczywiście chodzi mi o demo..
Z własnego doświadczenia ( demo ) mogę polecić Bossę, chociażby z tego powodu, że dla początkującego mają dobrze rozbudowaną stronę ( instrukcje, itd. ) a ich przedstawiciele na tutejszym forum zamieszczają bardzo merytoryczne odpowiedzi. Na podanym linku masz więcej propozycji.
Dziękuję i pozdrawiam.
demo tylko do czasu gdy opanujesz obsługę platformyszpiegin pisze:hmm..u jakiego brokera jest go najlepiej założyć? Oczywiście chodzi mi o demo..
potem załóż konto z mikro lotami lub z jednostkami
strata / zysk 20 groszy niesie więcej wartości niż miliony na demo
pamiętaj ze musisz mieć to w mały palcu
to jak jazda samochodem - jeden błąd może kosztować MC
po opanowaniu obsługi - czas na strategie
w tym Ci już nic nikt nie pomoże
każdy ma inna psychikę - każdemu coś bardziej / mniej pasuje
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
- freshman89
- Gaduła
jest taka sytuacja mam otwarte pozycje:
buy eur/gbp
buy gbp/usd
ponoc gbp jest bardziej zalezne od $$ wiec dobre dane z usa wzmacniaja go przy eur/gbp( wykres w dol ). Czy wtedy jest sens trzymac wtedy takie pozycje? Zakladajac, ze dobre dane z usa wplyna na wzmocnienie usd i w drugiej parze gbp. (jeden wykres powinien isc w gore a drugi w dol) jak wyglada to w praktyce?
buy eur/gbp
buy gbp/usd
ponoc gbp jest bardziej zalezne od $$ wiec dobre dane z usa wzmacniaja go przy eur/gbp( wykres w dol ). Czy wtedy jest sens trzymac wtedy takie pozycje? Zakladajac, ze dobre dane z usa wplyna na wzmocnienie usd i w drugiej parze gbp. (jeden wykres powinien isc w gore a drugi w dol) jak wyglada to w praktyce?