Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Co o tym myślicie? Short do pierwszego poziomu. Jeśli przełamie to target drógi poziom niżej. To jest złoto wyres 1H
Dodano po 38 minutach:
W jakim stopniu Eur/usd i Gold jest skorelowane? Pytam ponieważ, widzę sygnał Long na euro i sell na goldzie... Nie wiem, czy sobie nie strzelam w stope przez to.
Widze, że chyba złoto i eur/usd jest skorelowane a co jeśli na złocie mam shorta a na euro/usd long?? Co z tym zrobić?
Dodano po 38 minutach:
W jakim stopniu Eur/usd i Gold jest skorelowane? Pytam ponieważ, widzę sygnał Long na euro i sell na goldzie... Nie wiem, czy sobie nie strzelam w stope przez to.
Widze, że chyba złoto i eur/usd jest skorelowane a co jeśli na złocie mam shorta a na euro/usd long?? Co z tym zrobić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2011, 12:19 przez Arturro, łącznie zmieniany 1 raz.
Na wyższym interwale chyba h4 albo d1 jest engulfing na tym poziomie.
Niech mi ktoś powie, czyto jest dobry sposób gry:
Mamy poziom np. na h1 i cena dochodzi do niego. Wtedy przeskakuję na m15 i czekam na formacje swiecową. Jak to widzicie? Opłacalnajest taka gra, czy warto poczekać : jak poziom h1 to formacja na h1?
Mamy poziom np. na h1 i cena dochodzi do niego. Wtedy przeskakuję na m15 i czekam na formacje swiecową. Jak to widzicie? Opłacalnajest taka gra, czy warto poczekać : jak poziom h1 to formacja na h1?
"Choise, the problem is choise"
jak najbardziej opłacalnaArturro pisze:Na wyższym interwale chyba h4 albo d1 jest engulfing na tym poziomie.
czym dłużej czekasz na potwierdzenie sygnału tym wiecej pipsów Ci ucieka
to jest bardzo ważne gdy grasz na świecach
tam nie tylko cena ma znaczenie ale też czas - zamknięcie swiecy
są techniki które poziomów S/R szukaja na d1 a graja je na m5 albo nawet niżej
"Tylko silnych los obdarza hojnie "