Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

A ja się przesiadłem z D1 na H1 bo tak jak pawel2907 twierdzę że lipa się zrobiła przez ostatnie dwa miechy i o sygnały na D1 bardzo ciężko. Z kolei na H1 ciężko wyłapać jeśli się przed kompem w ciągu dnia nie siedzi. No ale... ;)
Inna sprawa, że nie rozumiem ludzi, którzy szukaja sygnałów na D1 o godzinie 18:09.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

saku82pl pisze:A ja się przesiadłem z D1 na H1 bo tak jak pawel2907 twierdzę że lipa się zrobiła przez ostatnie dwa miechy i o sygnały na D1 bardzo ciężko.
To też zależy ile par/instrumentów obserwujesz na D1, bo rzeczą niemożliwą jest żeby codziennie pojawiał się sygnał na 3-5 parach, czasem skorelowanych w 80%.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

19, obecnie na H1 sześć a i tak możliwości jest więcej, oczywistą oczywistością jest to że za miesiąc może wszytko znów być inaczej 8)
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Mam wątpliwości co do tego.

Cena do poziomu niebieski - tam gdzie strzłaka, weszła w niego głęboko...pojawił się pinbar na dalsze spadki i tu nagle cena wyskakuje powyzej. Cale szczęście nie zdążyłem wejść w ten setup, ale gdybym był na miejscu to przy moim scenariuszu zaliczyłbym stopa.

Dobrze analizuje?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

@up m15 nie jest za wiarygodnym tfem, jednak ja bym nie wszedł przede wszystkim dlatego, że wejście jest w środku wsparcia utworzonego przez lukę utworzoną na początku tygodnia - zwykle są to bardzo mocne punkt wsparcia/oporu...Poza tym - schowany pinbar - wzmożona ostrożność, duża szansa, że cena nie zrobiła jeszcze korekty, jaką planowała. Dodatkowo można zauważyć, wspólną cechę dwóch wcześniejszych świec - wbiły się poniżej 1.3268, jednak zaraz wracały. Żadnej kolejnej świecy nie udało się zamknąć poniżej tego poziomu - to o czymś świadczy. Tyle na szybko...

Moje wejście na audusd h1 - przebicie oporu, powrót - jest nawet formacja - ładny outside bar...i cena minęła mój tp :( o jakieś 5 pipsów, nawet mniej....ehh ta chciwość, chciałem ładniejsze RR dostać. Oczywiście cena zmiażdżyła potem mój sl i poleeeeciała w górę xD - chociaż to przez jakieś dane zapewne ;p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Schowany pin bar? Co masz na myśli?
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Schowany, ukryty, przysłonięty.. pinbar powinien być na szczycie albo dołku, chcemy łapać jak największy ruch...chodzi o to, aby knot wystawał poza świece go otaczające, a tutaj pin bar jest bardzo blisko świec spadkowych....hmm nie wiem, czy załapałeś o co mi chodzi :p

Awatar użytkownika
THElady
Bywalec
Bywalec

pytanie

Nieprzeczytany post autor: THElady »

mam pytanie. czy to dobry pomysł, aby powierzyć komuś pewną sumę pieniędzy do inwestowania? czy lepiej samemu grać na giełdzie nie mając (jeszcze nie mając) wysarczającej wiedzy na ten temat?
:583:
Never say never...

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

THElady pisze:mam pytanie. czy to dobry pomysł, aby powierzyć komuś pewną sumę pieniędzy do inwestowania? czy lepiej samemu grać na giełdzie nie mając (jeszcze nie mając) wysarczającej wiedzy na ten temat?
Lepiej skorzystaj z konta PAMM.

Awatar użytkownika
THElady
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: THElady »

konto PAMM, poczytam o tym pozniej... :) :think:
Never say never...

ODPOWIEDZ