Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ja bym tego nie brał. Spójrz na to z punktu S/R. Powstał tak jakby wiele razy testowany już opór, więc bardzo możliwe jest przebicie.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dzięki :) A co myśli na ten temat admkowal?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

ładny poziom do gry ale coś mi mówi żeby nie grać przeciw Bank oj JAPAN :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Moje pytanko dotyczy przebicia S/D . S/D jeśli raz zostanie przebite lub użyte powinno iść w niepamięć ,ale co jeśli poziom S/D nie dał wyraźnego sygnału,ale mimo to odbiło. To brać go pod uwagę ? Pytam ,bo później stworzyło się kolejne S/D tego samego kierunku ,ale kilka pipsów wyżej i nie wiedziałem ,czy czekać na to stare S/D ,czy wchodzi na nowym. ScreenY :
Obrazek
Obrazek

MorenaMorena
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MorenaMorena »

wng pisze:Witam, kolejne zlecenie które musiałem anulować, zabrakło 4 p strefa zadziałała, ostatnio też wrzuciłem strefe do której brakło 1p.

Zawuważyłem pewne podobieństwa i następstwa po nich.

Wszystko na slajdach.
Mam nadzieję że udało mi się przekazać to co chciałem.

Pozdrawiam
wng
Ok. Koniec tygodnia i kilka piw pękło. Przeglądam sobie przed snem co się działo. Nie mogłem się zalogować na moje konto! Ani przypominanie hasła nie działa bo mówi że w bazie nie ma mojego maila.

Musiałem założyć konto żeby oglądać screeny...

Chciałem tylko napisać, że to co zauważyłeś ja także zauważyłem i wejdź do wątku ZeroLine http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9032 - to zrozumiesz dlaczego tak.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Trochę się zgapiłem z wejściem więc nie wykorzystałem tego a i cena długo tam oscylowała.
Następny poziom SD nie zadziałał
Spiesz się powoli.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Nie wiem czy dobrze pozaznaczane ale zadziałało :)
Wykorzystane kilkakrotnie (powtórnie to raczej jako zwykłe SR)

Edit: dolny poziom chyba powinien być wyznaczony niżej a górny...też niżej :roll:
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
basketmat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: basketmat »

pozytyw myślę, że te poziomy popytu są konsekwencją jakiegoś starszego poziomu, którego na twoim wykresie nie widać :wink:
Pozdrawiam

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

basketmat pisze:pozytyw myślę, że te poziomy popytu są konsekwencją jakiegoś starszego poziomu, którego na twoim wykresie nie widać :wink:
Jak najbardziej :wink: (i to jeszcze dość wątpliwe poziomy)
Dobra, przyznaję się - to moje pierwsze skreeny i cieszę się bardziej, że się nauczyłem wklejać niż z tych poziomów
:D

A na poważnie każdy poziom jest jakimś starym poziomem. No i pytanie - kiedy poziom możemy uważać za stary? Kiedy upłynie na H1 4 dni, H4 2 tyg. a M1 2 godziny? Czy po prostu jeśli cena przestała go respektować? No a jeśli ponownie go respektuje to jest nowym poziomem czy starym? :632: No a jeśli starym to czy cena zachowa się po staremu?
Takie tam moje drętwe rozmyślania :think:
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Jeśli cena przestaje go respektować, a jeśli ponownie go respektuje to znaczy że jeszcze troszkę siły w sobie miał :p

ODPOWIEDZ