Pie
Moje pytanko dotyczy przebicia S/D . S/D jeśli raz zostanie przebite lub użyte powinno iść w niepamięć ,ale co jeśli poziom S/D nie dał wyraźnego sygnału,ale mimo to odbiło. To brać go pod uwagę ? Pytam ,bo później stworzyło się kolejne S/D tego samego kierunku ,ale kilka pipsów wyżej i nie wiedziałem ,czy czekać na to stare S/D ,czy wchodzi na nowym. ScreenY :

-
- Uczestnik
Ok. Koniec tygodnia i kilka piw pękło. Przeglądam sobie przed snem co się działo. Nie mogłem się zalogować na moje konto! Ani przypominanie hasła nie działa bo mówi że w bazie nie ma mojego maila.wng pisze:Witam, kolejne zlecenie które musiałem anulować, zabrakło 4 p strefa zadziałała, ostatnio też wrzuciłem strefe do której brakło 1p.
Zawuważyłem pewne podobieństwa i następstwa po nich.
Wszystko na slajdach.
Mam nadzieję że udało mi się przekazać to co chciałem.
Pozdrawiam
wng
Musiałem założyć konto żeby oglądać screeny...
Chciałem tylko napisać, że to co zauważyłeś ja także zauważyłem i wejdź do wątku ZeroLine http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=9032 - to zrozumiesz dlaczego tak.

Uploaded with ImageShack.us
Trochę się zgapiłem z wejściem więc nie wykorzystałem tego a i cena długo tam oscylowała.
Następny poziom SD nie zadziałał
Spiesz się powoli.

Uploaded with ImageShack.us
Nie wiem czy dobrze pozaznaczane ale zadziałało

Wykorzystane kilkakrotnie (powtórnie to raczej jako zwykłe SR)
Edit: dolny poziom chyba powinien być wyznaczony niżej a górny...też niżej

Spiesz się powoli.
Jak najbardziejbasketmat pisze:pozytyw myślę, że te poziomy popytu są konsekwencją jakiegoś starszego poziomu, którego na twoim wykresie nie widać

Dobra, przyznaję się - to moje pierwsze skreeny i cieszę się bardziej, że się nauczyłem wklejać niż z tych poziomów

A na poważnie każdy poziom jest jakimś starym poziomem. No i pytanie - kiedy poziom możemy uważać za stary? Kiedy upłynie na H1 4 dni, H4 2 tyg. a M1 2 godziny? Czy po prostu jeśli cena przestała go respektować? No a jeśli ponownie go respektuje to jest nowym poziomem czy starym?

Takie tam moje drętwe rozmyślania

Spiesz się powoli.