Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

pomijając to co wydarzyło się kilka minut temu,kontynuuje temat ze szpulkami :)

Szpulki dają inwestorowi znak, iż rynek jest w danym momencie niezdecydowany. Kolor tych świec nie odgrywa tutaj istotnej roli. Dają one również sygnał, że na rynku może dojść do jakiejś zmiany, lub do pogłębienia już istniejącego trendu.

Na slajdzie strefa wyznaczona tydzień temu, która nie uwzględniała jeszcze schematu szpulki, aktualnie zlecenie anulowane ale zwróćcie uwagę co by sie wydarzyło gdybym zaznaczył wg szpulki :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

wng pisze:pomijając to co wydarzyło się kilka minut temu,kontynuuje temat ze szpulkami :)

Szpulki dają inwestorowi znak, iż rynek jest w danym momencie niezdecydowany. Kolor tych świec nie odgrywa tutaj istotnej roli. Dają one również sygnał, że na rynku może dojść do jakiejś zmiany, lub do pogłębienia już istniejącego trendu.

Na slajdzie strefa wyznaczona tydzień temu, która nie uwzględniała jeszcze schematu szpulki, aktualnie zlecenie anulowane ale zwróćcie uwagę co by sie wydarzyło gdybym zaznaczył wg szpulki :)
jakbys zaznaczyl korpus swieczki poprzedniej tozlecenie by ci weszlo

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Obrazek
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

wng
Gaduła
Gaduła

bardzo dobrze widac na tym mniejszym obrazku u Ciebie Adamie że strefa została przebita i zrobiłą re - test,poziom podaży zamienił się na w poziom popytu, ja jeśli gram na breakout to tylko i wyłacznie po re-teście, jak widac zadziałało low risk - high reward, najlepiej na m5 z tego co zauważyłem
Ostatnio zmieniony 30 lis 2011, 15:09 przez wng, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

ja gram na breakout bardzo sporadycznie, musi być taka sytuacja jak widać na wyższym TF i takie przetestowanie obszaru który bronił trendu przed popytem. A że często zdecydowane / agresywne ruchy to właśnie przebicie albo odbicia SD to zagrałem przed poziomem.
trading is waiting
--

AK

wng
Gaduła
Gaduła

dokładnie glaca zlecenie zostało by aktywowane co do p

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

wng pisze:dokładnie glaca zlecenie zostało by aktywowane co do p
to czemu tak nie zrobiles? :wink:

wng
Gaduła
Gaduła

dlatego że zlecenie było ustawione tak jak wspominałem tydzień temu, i dopiero jak zobaczyłem jak się pną w górę to patrze jest zlecenie ale odbili wczesniej i anulowałem, ja gram na oczekujących i z ręki rzadko wchodzę, a na te szpulki wpadłem nie dawno i teraz napewno będę je brał pod uwagę podczas wyznaczania stref

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

małe ogłoszenie,

jestem na etapie intensywnego programowania kilku EA opartych o SD i przez to mam mniej czasu na trading. Oczywiście wciąż będę wrzucał zlecenia jednak powinno być ich mniej. Wciąż jestem do dyspozycji na pm czy tutaj - więc pytajcie i piszcie.

Góry pipsów! ;)
trading is waiting
--

AK

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Mam pytanko :) Na M5 wyznaczyłem jeden poziom S/D ,dość duży ,cena odbiła ,ale nie zbyt mocno . Następnie wytworzył się kolejny mniejszy S/D w strefie tego starego już wykorzystanego S/D czy może być on brany pod uwagę ?
Obrazek

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ