Czasami mam wrażenie że co niektórzy zamiast handlować, szukają dziury w całym a wręcz nie posiadają ANI JEDNEGO konta real.
Konto na Dukasie posiadam od 1,5 roku. Obracałem i małym wolumenem jak i dużym. Nigdy nie było różnicy w realizacji tych zleceń. Maksymalnie ze 3 razy zdarzyło mi się że zlecenie nie zostało zrealizowane. Ale miałem slippage ustawione na zero. Więc w sumie nie dziwota...
Na dodatek chciałem przypomnieć że platforma Demo jest platformą testową. Tak było, jest i będzie. Nikt rozsądny nie eksperymentuje z platformą przeznaczoną dla kont real. Dlatego na DEMO możliwe są różne dziwne zachowania. Co prawda datafeed jest ten sam, ale build platformy już nie.
Platforma real na chwilę obecną to :
Ver 2.12.21
API ver 2.6.33
Demo :
Ver 2.13.34
API ver 2.6.38.1
Na przyszłość weźcie to pod uwagę. Bo funkcjonalność obydwu jest minimalnie różna...
Dukascopy - ECN
Amen. W dodatku, wszystkie update'y, poprawki, upgrade'y i inne ulepszenia najpierw wprowadzane są na demo, następnie sprawdza się ich działanie, co czasem skutkuje przerwami w kwotowaniach lub innymi dziwnymi rzeczami, a dopiero, gdy wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, są wprowadzane na rachunki rzeczywiste. Demo służy przede wszystkim do zapoznania się z platformą.Na dodatek chciałem przypomnieć że platforma Demo jest platformą testową. Tak było, jest i będzie. Nikt rozsądny nie eksperymentuje z platformą przeznaczoną dla kont real. Dlatego na DEMO możliwe są różne dziwne zachowania. Co prawda datafeed jest ten sam, ale build platformy już nie.
Jednocześnie przypominam, że nie bez powodu bardzo chętnie automaty testowane są na MT4 z danymi tickowymi właśnie z Dukascopy (99% quality).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Bo najprosciej pobrac stad te ticki ?raposo pisze:Jednocześnie przypominam, że nie bez powodu bardzo chętnie automaty testowane są na MT4 z danymi tickowymi właśnie z Dukascopy (99% quality).

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
A nie prościej z MT4? 
Skoro stamtąd są pobierane i testy przeprowadzane na nich są uznawane za wiarygodne to myślę, że jest w tym coś więcej niż "wygoda" czy "prostota".
Edit by nie przedłużać:

Skoro stamtąd są pobierane i testy przeprowadzane na nich są uznawane za wiarygodne to myślę, że jest w tym coś więcej niż "wygoda" czy "prostota".
Edit by nie przedłużać:
Dokładnie. A wszyscy ładują te "złe i niewiarygodne" dane z Dukasa, bo po prostu łatwiej. Taa...MaRCHeW pisze:MT4 nie udostępnia danych tickowych

Ostatnio zmieniony 03 gru 2011, 01:17 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Hej
Nie moge zalogować się na moje konto, nic nie pomaga. Ma ktoś podobny problem czy może tylko z moim kontem jest coś nie tak ?
Update: już znalazłem przyczynę, coś zmieniają w systemie
Nie moge zalogować się na moje konto, nic nie pomaga. Ma ktoś podobny problem czy może tylko z moim kontem jest coś nie tak ?
Update: już znalazłem przyczynę, coś zmieniają w systemie
Ostatnio zmieniony 03 gru 2011, 12:45 przez cemberek, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się uda to pod koniec przyszłego tygodnia zamieszczę FAQ nt. realizacji zleceń w Dukascopy, co powinno pomóc Wam bardziej zrozumieć jak to funkcjonuje - proszę o cierpliwość.
Tymczasem kilka miłych informacji.
1) 2.12.2011 Dukascopy Bank otrzymało nagrodę Brokera Roku 2011 na Forex Expo ( http://awards.forexexpo.com/ ), gdzie swoje głosy oddawali inwestorzy z całego świata przez 9 miesięcy. W głosowaniu było ocenianych 56 firm.
2) Jak pewnie większość zauważyła, demo działa już dobrze i pojawiły się na nim nowe pary walutowe. Przede wszystkim pary ze złotówką - EUR/PLN, USD/PLN, gdzie spread kształuje się w tej chwili w okolicy 20.0 pips, czyli całkiem nieźle
.
Są jeszcze pary z DKK, HDK, SGD, NOK, MXN, SEK, TRY, ZAR.
Na razie są głównie same kwotowania i można zawierać transakcje jednak bez wyświetlania wykresów. Wszystko będzie wprowadzane stopniowo.
Nie jest znany termin wprowadzenia nowych instrumentów dla kont rzeczywistych - póki wszystko nie zostanie sprawdzone i przetestowane. Dodatkowo, nie wszystkie pary mogą się pojawić, bo to już zależy od pozyskanej płynności i zainteresowania samych klientów jednak otrzymałem informację, że PLNy prawie na pewno będą
.
Zważywszy, że mamy dostęp do mikrolotów to będzie dobra opcja do zabezpieczania się przed ryzykiem kursowym. Jak już wejdą do obrotu na REALu oczywiście powiadomię.
Tymczasem kilka miłych informacji.
1) 2.12.2011 Dukascopy Bank otrzymało nagrodę Brokera Roku 2011 na Forex Expo ( http://awards.forexexpo.com/ ), gdzie swoje głosy oddawali inwestorzy z całego świata przez 9 miesięcy. W głosowaniu było ocenianych 56 firm.
2) Jak pewnie większość zauważyła, demo działa już dobrze i pojawiły się na nim nowe pary walutowe. Przede wszystkim pary ze złotówką - EUR/PLN, USD/PLN, gdzie spread kształuje się w tej chwili w okolicy 20.0 pips, czyli całkiem nieźle

Są jeszcze pary z DKK, HDK, SGD, NOK, MXN, SEK, TRY, ZAR.
Na razie są głównie same kwotowania i można zawierać transakcje jednak bez wyświetlania wykresów. Wszystko będzie wprowadzane stopniowo.
Nie jest znany termin wprowadzenia nowych instrumentów dla kont rzeczywistych - póki wszystko nie zostanie sprawdzone i przetestowane. Dodatkowo, nie wszystkie pary mogą się pojawić, bo to już zależy od pozyskanej płynności i zainteresowania samych klientów jednak otrzymałem informację, że PLNy prawie na pewno będą

Zważywszy, że mamy dostęp do mikrolotów to będzie dobra opcja do zabezpieczania się przed ryzykiem kursowym. Jak już wejdą do obrotu na REALu oczywiście powiadomię.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam, czy jest już dostępne to narzędzie?raposo pisze:Jakiś czas temu wspominałem o narzędziu do automatycznego ustawiania SL/TP, BE, TS na platformie JForex (coś a'la LVOE). Wczoraj dostałem wersję beta tej strategii.
Powiem szczerze - jest zaj$#ste. Prędkość działania, wszystkie dodatkowe opcje jakie tu są, a jednocześnie przejrzystość i funkcjonalność sprawiają, że chyba każdy Dukas'owski scalper będzie musiał je mieć
.
Obecnie tylko wersja beta ale żadnych błędów póki co nie zaobserwowałem. Finalna ma być w listopadzie ale brak dokładnej daty - jak już będzie nie omieszkam Was o tym poinformować.
Z powodu ważniejszych projektów wykonawcom prace trochę się opóźniły ale ma być na dniach. Dam znaćtosnik pisze:czy jest już dostępne to narzędzie?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu