Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Czasami mam wrażenie że co niektórzy zamiast handlować, szukają dziury w całym a wręcz nie posiadają ANI JEDNEGO konta real.
Konto na Dukasie posiadam od 1,5 roku. Obracałem i małym wolumenem jak i dużym. Nigdy nie było różnicy w realizacji tych zleceń. Maksymalnie ze 3 razy zdarzyło mi się że zlecenie nie zostało zrealizowane. Ale miałem slippage ustawione na zero. Więc w sumie nie dziwota...

Na dodatek chciałem przypomnieć że platforma Demo jest platformą testową. Tak było, jest i będzie. Nikt rozsądny nie eksperymentuje z platformą przeznaczoną dla kont real. Dlatego na DEMO możliwe są różne dziwne zachowania. Co prawda datafeed jest ten sam, ale build platformy już nie.

Platforma real na chwilę obecną to :

Ver 2.12.21
API ver 2.6.33

Demo :
Ver 2.13.34
API ver 2.6.38.1

Na przyszłość weźcie to pod uwagę. Bo funkcjonalność obydwu jest minimalnie różna...

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na dodatek chciałem przypomnieć że platforma Demo jest platformą testową. Tak było, jest i będzie. Nikt rozsądny nie eksperymentuje z platformą przeznaczoną dla kont real. Dlatego na DEMO możliwe są różne dziwne zachowania. Co prawda datafeed jest ten sam, ale build platformy już nie.
Amen. W dodatku, wszystkie update'y, poprawki, upgrade'y i inne ulepszenia najpierw wprowadzane są na demo, następnie sprawdza się ich działanie, co czasem skutkuje przerwami w kwotowaniach lub innymi dziwnymi rzeczami, a dopiero, gdy wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, są wprowadzane na rachunki rzeczywiste. Demo służy przede wszystkim do zapoznania się z platformą.

Jednocześnie przypominam, że nie bez powodu bardzo chętnie automaty testowane są na MT4 z danymi tickowymi właśnie z Dukascopy (99% quality).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Jednocześnie przypominam, że nie bez powodu bardzo chętnie automaty testowane są na MT4 z danymi tickowymi właśnie z Dukascopy (99% quality).
Bo najprosciej pobrac stad te ticki ? :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

A nie prościej z MT4? :D
Skoro stamtąd są pobierane i testy przeprowadzane na nich są uznawane za wiarygodne to myślę, że jest w tym coś więcej niż "wygoda" czy "prostota".
Edit by nie przedłużać:
MaRCHeW pisze:MT4 nie udostępnia danych tickowych
Dokładnie. A wszyscy ładują te "złe i niewiarygodne" dane z Dukasa, bo po prostu łatwiej. Taa... :D
Ostatnio zmieniony 03 gru 2011, 01:17 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:A nie prościej z MT4? :D
Skoro stamtąd są pobierane i testy przeprowadzane na nich są uznawane za wiarygodne to myślę, że jest w tym coś więcej niż "wygoda" czy "prostota".
MT4 nie udostępnia danych tickowych ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

cemberek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cemberek »

Hej

Nie moge zalogować się na moje konto, nic nie pomaga. Ma ktoś podobny problem czy może tylko z moim kontem jest coś nie tak ?

Update: już znalazłem przyczynę, coś zmieniają w systemie
Ostatnio zmieniony 03 gru 2011, 12:45 przez cemberek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Due to scheduled system maintenance service temporarily unavailable.

Dukascopy Bank SA

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak się uda to pod koniec przyszłego tygodnia zamieszczę FAQ nt. realizacji zleceń w Dukascopy, co powinno pomóc Wam bardziej zrozumieć jak to funkcjonuje - proszę o cierpliwość.

Tymczasem kilka miłych informacji.

1) 2.12.2011 Dukascopy Bank otrzymało nagrodę Brokera Roku 2011 na Forex Expo ( http://awards.forexexpo.com/ ), gdzie swoje głosy oddawali inwestorzy z całego świata przez 9 miesięcy. W głosowaniu było ocenianych 56 firm.

2) Jak pewnie większość zauważyła, demo działa już dobrze i pojawiły się na nim nowe pary walutowe. Przede wszystkim pary ze złotówką - EUR/PLN, USD/PLN, gdzie spread kształuje się w tej chwili w okolicy 20.0 pips, czyli całkiem nieźle :).

Są jeszcze pary z DKK, HDK, SGD, NOK, MXN, SEK, TRY, ZAR.
Na razie są głównie same kwotowania i można zawierać transakcje jednak bez wyświetlania wykresów. Wszystko będzie wprowadzane stopniowo.

Nie jest znany termin wprowadzenia nowych instrumentów dla kont rzeczywistych - póki wszystko nie zostanie sprawdzone i przetestowane. Dodatkowo, nie wszystkie pary mogą się pojawić, bo to już zależy od pozyskanej płynności i zainteresowania samych klientów jednak otrzymałem informację, że PLNy prawie na pewno będą :).

Zważywszy, że mamy dostęp do mikrolotów to będzie dobra opcja do zabezpieczania się przed ryzykiem kursowym. Jak już wejdą do obrotu na REALu oczywiście powiadomię.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

tosnik
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: tosnik »

raposo pisze:Jakiś czas temu wspominałem o narzędziu do automatycznego ustawiania SL/TP, BE, TS na platformie JForex (coś a'la LVOE). Wczoraj dostałem wersję beta tej strategii.

Powiem szczerze - jest zaj$#ste :D. Prędkość działania, wszystkie dodatkowe opcje jakie tu są, a jednocześnie przejrzystość i funkcjonalność sprawiają, że chyba każdy Dukas'owski scalper będzie musiał je mieć :).

Obecnie tylko wersja beta ale żadnych błędów póki co nie zaobserwowałem. Finalna ma być w listopadzie ale brak dokładnej daty - jak już będzie nie omieszkam Was o tym poinformować :).
Witam, czy jest już dostępne to narzędzie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

tosnik pisze:czy jest już dostępne to narzędzie?
Z powodu ważniejszych projektów wykonawcom prace trochę się opóźniły ale ma być na dniach. Dam znać ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ