SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Songo89K pisze:
Shadi pisze:
Songo89K pisze:Jego system opiera się na łapaniu 10 pips i to mu wystarcza,ale skoro rynek daje 5 to bierze 5...Czepiać się o takie rzeczy to przesada..
ekhm.. widziałeś w którym momencie były zamykane pozycje? Jeżeli nie to się przyjrzyj jeżeli tak to - to nie pisz nic na ten temat bo pleciesz totalne bzdury w tym odcinku
Z tego co wiem,pokazał miejsca gdzie według systemu powinno być wejście,o wyjściach tylko wspomniał jak przestawia SL i to skomentowałem,wiec co w tym jest bredniami bo chyba nie zrozumiałem.
a na screenie widać :) anyway - dalej czekam na coś konkretniejszego bo ciągle nic nie zostało pokazane. Bądzmy poważni w końcu.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

sl3tp10 pisze:
Ink. pisze: a ten screen z kilkoma trejdamu z zyskiem 0,50 $ uznaje jako żart autora
ech... kolejny Pan który za żart uważa zysk 0,50 $ - szkoda tylko, że to ja zostałem nazwany początkującym. Powtarzam - wg mnie technicznie nie ma żadnej różnicy pomiędzy grą 0,01 lota a 1 lotem. Różnice są tylko w podejściu i umiejętności trzymania nerwów na wodzy.
Różnica jest ogromna przyjacielu, tak samo moge napisać nie ma różnicy między demo a real, w grze gdzie decydującą role odgrywają emocje mówisz mi że to nie ma różnicy w grze 0,01 a 1 lot? uznaje to za kolejny niesmaczny żart z twojej strony, bo większość osob grających danym lotem po mistrzowsku mających 80% skuteczności 10 lat doświadczenia to gwarantuje tobie że gdy zagrają tak jak mowisz 100x większym lotem to albo wylądują w szpitalu ze wzglęu na zawal serca spowodowany ogromnym szczęściem wygranego trejdu albo na zawał serca ze względu na 3 pipkową strate 100x większym lotem, co nie zmienia faktu że w jedym i drugim wypadku wyląduje w szpitalu

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Shadi pisze:
Songo89K pisze:
Shadi pisze: ekhm.. widziałeś w którym momencie były zamykane pozycje? Jeżeli nie to się przyjrzyj jeżeli tak to - to nie pisz nic na ten temat bo pleciesz totalne bzdury w tym odcinku
Z tego co wiem,pokazał miejsca gdzie według systemu powinno być wejście,o wyjściach tylko wspomniał jak przestawia SL i to skomentowałem,wiec co w tym jest bredniami bo chyba nie zrozumiałem.
a na screenie widać :) anyway - dalej czekam na coś konkretniejszego bo ciągle nic nie zostało pokazane. Bądzmy poważni w końcu.
Mógłbyś pokazać o który screen chodzi,bo na blogu nie potrafię się tego dopatrzeć.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Ink. Ja pisałem o różnicy z technicznego punktu widzenia ;) Jeżeli chodzi o zwiększanie stawki to na konsultacjach omawiam swój sposób polegający na stopniowym zwiększaniu zaangażowania mający na celu przygotowanie psychiczne.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 12:49 przez sl3tp10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze: Zakładam więc, ze Pan zawsze wchodząc w pozycje jest pewien że ta akurat da na pewno 20 pipsów, a następna 35,5 pipsa, tak ? Gratuluję. Ja nie oferuję konsultacji z przepowiadania przyszłości.
W takim wypadku podaje sie średni zysk

Songo89K zauważyłem że bronisz szkolących w każdym możliwym temacie, czy są dorzeczne czy nie dorzeczne :) czy ty przypadkiem nie liczysz na darmowe szkolenie ? ;p

Dodano po 3 minutach:
sl3tp10 pisze:Ink. Ja pisałem o różnicy z technicznego punktu widzenia ;) Jeżeli chodzi o zwiększanie stawki to na konsultacjach omawiam swój sposób polegający na stopniowym zwiększaniu zaangażowania mający na celu przygotowanie psychiczne.
I znów żart...

Nie można zwiększać stawki nie zwiększając depo, bo w pewnym momencie obudzimy sie w przelewarowanej pozycje która niespodziewanymi danymi i poślizgu SL zrobi nam MC

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze: Mógłbyś pokazać o który screen chodzi,bo na blogu nie potrafię się tego dopatrzeć.
ano ten

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=49356

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Ink,wyraziłem swoje zdanie wcześniej,ale chyba też należysz do tych co zapamiętają te bardziej wygodne zdania do krytyki.

Osobiście uważam,że nic niemożliwego nie oferuje,więc jest to jak najbardziej możliwe.Czy jest oszustem czy nie,czy coś potrafi czy nie,pewnie bardzo szybko się to zweryfikuje.

Nie rozumiem ileż można odświeżać ten wątek,ciągle do niego wracać,podnosząć liczbę wyświetleń,przez co coraz więcej osób się nim interesuje.

Ciągle krytykujecie,robiąc przy tym dobrą reklamę...Więc sam już nie wiem o co tu tak na prawdę chodzi.
Napisaliście raz,dwa razy,trzy razy...ile razy można pisać to samo? co Wam to daje ?

Niech sobie facet szkoli,jeżeli ktoś ma ochotę na podstawie takich informacji inwestować w to 1500 zł.Jak chce coś więcej to pewnie pisze na PW,jeżeli mu to wystarcza to idzie na szkolenie,jak nie to dziękuje i szuka innego.
Ale Was nie rozumiem...

Shadi
Ok widzę i zrozumiałem.Ale jeżeli nie ma możliwości zgarnięcia tych 10 pips,ale system pozwala wyłapać chociaż te kilka,to o niczym złym to nie świadczy.A na podstawie 1 screena nie ma co oceniać średniego TP systemu.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze: Shadi
Ok widzę i zrozumiałem.Ale jeżeli nie ma możliwości zgarnięcia tych 10 pips,ale system pozwala wyłapać chociaż te kilka,to o niczym złym to nie świadczy.A na podstawie 1 screena nie ma co oceniać średniego TP systemu.
Dlatego ciągle czekam :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A ja ciebie nie rozumiem, po co piszesz jak nie chcesz pisać Songo:p

Też nie mowie że autor proponuje coś niemożliwego, mowie tylko że proponuje to nie fer naginając zasady i troszkę koloryzując a to nie wróży dobrze, a to czy pokaże jakieś trejdy dodatkowo to najlepiej wyslać mu PW bądź maila, natomiast na podstawie tego co zamieścil na forum oraz pisze wnioskuje że jest mało doświadczonym trejderem

1. brak znajomości wybrykow FX typu niespodziewane dane itp
2. brak rozróżnienia gry 1 lot a 0,01 jak demo i real, wszyscy nowi zarabiający na demo twierdzą ze na real będzie tak samo :p
3. naginanie faktow co do systemu
4. gra bardzo niskim lotem na swoim koncie inkasując po 0,5$

punktow znalazł bym o wiele więcej ale to dowiedziałem sie od niego po moich postach co nie uwiarygodnia go w moich oczach :p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Po odświerzając wpadam co tu słuchać,może autor coś nowego pokaże,może jakaś nowa opinia itd.A co widzę?te same osoby,te same ataki itd.

Nie czytam wszystkeigo bo jest tego za dużo i do szczęścia nie potrzebne.Ale co do wybryków fx...mówi to ktoś kto gra bez SL...
Co do 2,bo technicznej różnicy nie ma,dobrze napisał.A to co siedzi w głowie,to inna sprawa,ale sprawa indywidualna którą można opanować.

4.na koncie testowym po co grać większym lotem?

Co do "nie fer" i koloryzowania...jeżeli Ty dalej o nazwie tego tematu to nie ma co komentować.

Ja nikogo nie bronię,bo moja opinia na jego temat nie jest zachęcająca w każdym bądź razie.Raczej mam na myśli"nie masz konkretów,czegoś ciekawego do powiedzenia to po co mówić?żeby sobie tak popisać? w jakim celu? żeby nagonić ludzi na szkolenie? ok,autor pewnie jest Ci wdzięczny.

ODPOWIEDZ