SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Post autor: sl3tp10 »

Dzięki za długi komentarz. Tak jak napisałem wyżej, system to tylko jeden z elementów sukcesu na forexie. Od początku pisałem, że nie będę uczył nikogo zarabiania bo to jest nie możliwe. Mogę pokazać każdemu chętnemu w jaki sposób można lepiej zrozumieć rynek począwszy od dużych TF takich jak D1 czy H1 kończąc na TF sekundowych. Na konsultacjach największą wagę przywiązuje do skalpingu z poziomu S10 ponieważ ja sam wybrałem tą drogę dojścia do stabilnych regularnych wyników. Ludzie w większości nie zdają sobie sprawy co powoduje, że rynek porusza się tak, a nie inaczej, przez co próby skalpingu na niskich TF-ach mogą być dla nich bardzo frustrujące. Jeżeli ktoś więc jest zainteresowany głębszym zrozumieniem rynku i możliwością nauczenia się jak przewidywać jego zachowanie (z dużym prawdopodobieństwem), moje konsultacje będą dla niego odpowiednie.
Zdaję sobie sprawę, że na tym forum mogą być ludzie którzy w swoim życiu zostali oszukani na podobnych szkoleniach i teraz mają awersje do podejmowania znowu takiego ryzyka. Dlatego właśnie zachęcam do kontaktu mailowego. Rozmowa prowadzona poza forum publicznym pozwala na przedstawienie większej ilości szczegółów, których z różnych względów nie chce przedstawiać tutaj. Przede wszystkim sam oceniam wiedzę i doświadczenie chętnej osoby. Jeżeli uważam, że ma on już wiedzę pokrywającą się tematycznie z moim szkoleniem, oferuję możliwość znacznej negocjacji warunków. Są osoby które mi zaufały i do tej pory nie spotkałem się z żadnymi negatywnymi komentarzami. Przyznam, że wykresy sekundowe z początku są zbyt szybkie dla wszystkich jednak ze spotkania na spotkanie zauważam u ludzi znaczne postępy. Istotą jest żeby wiedzieć czego szukać a nie patrzeć na wykres bezmyślnie przez cały czas - kiedy wie się dokładnie na co się czeka, wtedy nawet wykres sekundowy jest przewidywalny.

Odnosząc się do Twojego pytania co do wyboru jednej z dwóch opcji...
Oczywiście każdy tu obecny ma możliwość wyboru różnych szkoleń. Decydując się załóżmy na Fibo czy PA, może sobie pooglądać wykresy z wejściami live osoby która będzie go potencjalnie szkolić. Zastanów się jednak czy każda osoba korzystająca z zasad wyznaczania S/R za pomocą PA albo Fibo będzie robiła to w tych samych miejscach. Z doświadczenia wiem, że ile osób tyle punktów S/R i tylko niektóre się pokrywają ponieważ trudno jest jednoznacznie określić lub wyznaczyć wszystkie ważne poziomy.
W przypadku zasad omawianych na moich konsultacjach KAŻDY sygnał wygląda niemalże tak samo więc nie ma możliwości aby ktoś widział to inaczej. Trzeba tylko wiedzieć w jakich obszarach można szukać tych sygnałów.
Cóż mogę powiedzieć.. wierzcie mi, lub nie, ale każdy wykres jaki przedstawiłem od początku tego tematu przedstawia pozycje, które na wykresie S10 wyglądały tak samo. Jeżeli więc kogoś interesuje możliwość wchodzenia w takich miejscach - zapraszam. Jeżeli nie - każdy ma wolną wolę i każdy może zdecydować na co przeznaczyć swoje pieniądze.

Pozdrawiam

Dodano po 17 minutach:

Chciałbym poinformować, iż umieściłem na blogu screeny przedstawiające część dzisiejszego dnia na EUR/USD.

Po ostatnim mocnym spadku dzisiejszy dzień, tak jak i wczorajszy upłynął pod znakiem mozolnej wspinaczki do góry przez wszystkie potencjalne punkty oporu umieszczone na wykresie H1 więc generalnie dzień był ciężki do tradingu. Aczkolwiek zachowując odpowiednią dozę ostrożności dało się złapać parę ciekawych trendów wzrostowych na M1 generujących odpowiednie sygnały na S10.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: brother »

sl3tp10 z ciekawości wszedłem na twojego i bloga i widzę tam tylko twoje rysunki, a nie rzeczywiste wejścia, mamy ci uwierzyć na słowo?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

sl3tp10 pisze: Chciałbym poinformować, iż umieściłem na blogu screeny przedstawiające część dzisiejszego dnia na EUR/USD.
No niezły żart :) domalowane strzałki :p sl3tp10 powiedz dlaczego nie zagrałeś w tych miejscach tylko malujesz po wykresie ? :P

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Songo89K »

Pisał już,nie ma na to czasu.Choć ja tego zrozumieć nie mogą,nie mieć czasu na granie,a na szkolenia jak najbardziej. Wybrał to z czego ma $$$ ,i chyba to jest logiczne:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:Wybrał to z czego ma $$$ ,i chyba to jest logiczne:)
Trafiłeś w samo sedno :)

ale najlepsze jest to że grająć na s10 otworzenie trejdu i jego zamknięcie trwa tyle co domalowanie strzałki na wykresie :p więc argument z brakiem czasu do mnie nie trafia, szczególnie że czas na prowadzenie bloga w dwóch językach, pisanie głupot na forum i malowanie po wykresie sie znalazł :p

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Widzę, że znów zaczyna się wałkowanie tego samego tematu. Chciałbym was poinformować, że dla mnie Forex to nie jest całe życie. Obecnie pracuje nad kilkoma różnymi rzeczami i nie mogę siedzieć cały dzień na rynku. W związku z tym nawiązałem współpracę z programistą i zamierzam na podstawie omawianych zasad stworzyć bota, który w pełni zastąpi mnie na Forexie. Jestem ukierunkowany w 100% na stworzenie na tej podstawie biznesu który działał będzie niezależnie od mojej ciągłej uwagi. Program jest jeszcze w fazie kodowania więc nie mogę przedstawić wejść live dokonywanych za jego pomocą. Będą one jednak dokonywane dokładnie w miejscach, które przedstawiam na moich wykresach. Kiedy prace nad automatem zostaną zakończone być może przedstawię tu ich wyniki jednakże w przypadku takiej ewentualności warunki oferowanych konsultacji będą musiały się znacząco zmienić.
brother pisze:mamy ci uwierzyć na słowo?
Nie. Nikogo do tego nie zamierzam zmuszać. Zainteresowani zadają pytania na maila, za co chciałbym im w tym miejscu serdecznie podziękować.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze:Widzę, że znów zaczyna się wałkowanie tego samego tematu. Chciałbym was poinformować, że dla mnie Forex to nie jest całe życie. Obecnie pracuje nad kilkoma różnymi rzeczami i nie mogę siedzieć cały dzień na rynku. W związku z tym nawiązałem współpracę z programistą i zamierzam na podstawie omawianych zasad stworzyć bota, który w pełni zastąpi mnie na Forexie. Jestem ukierunkowany w 100% na stworzenie na tej podstawie biznesu który działał będzie niezależnie od mojej ciągłej uwagi. Program jest jeszcze w fazie kodowania więc nie mogę przedstawić wejść live dokonywanych za jego pomocą. Będą one jednak dokonywane dokładnie w miejscach, które przedstawiam na moich wykresach. Kiedy prace nad automatem zostaną zakończone być może przedstawię tu ich wyniki jednakże w przypadku takiej ewentualności warunki oferowanych konsultacji będą musiały się znacząco zmienić.
To w koncu chcesz nawiązac współprace z programistą czy szukasz kursantów ktorzy będą płacić za szkolenie bo już sie nie pogubilem , a uwierz mi że grając na s10 naprawde nie potrzebujesz calego dnia przed FX, a po screenach nawet godziny nie musisz siedzieć żeby coś pohandlować, nie rozumiem dlaczego widzisz w tym taki problem? naprawde tak cieżko znaleść tobie godzinke czasu aby zrobić te parę trejdow i wrzucić na wykres? dlaczego piszesz że musisz siedzieć caly dzień przed wykresem ?

Poświęć 1 godzinke, tylko 1 aby udowodnić wszystkim co mowisz, o niewiele proszę a zyskasz naprawdę dużo

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Współpracę z programistą już nawiązałem a konsultację traktuje jako dodatkowe źródło dochodu na czas w którym program będzie powstawał.
Ink. pisze:uwierz mi że grając na s10 naprawde nie potrzebujesz calego dnia przed FX
Patrze na wykresy sekundowe od długiego już czasu, do niedawna po kilkanaście godzin dziennie i uwierz mi, że wiem ile czasu potrzebuje, żeby wejść w dobre pozycje z tego TF.
Przeglądając moje screeny na blogu z pewnością można zauważyć że pozycje pojawiają się nie w każdych godzinach. W związku z tym to nie jest tak, że ja siądę do kompa powiedzmy o 12:00, wejdę w parę pozycji i zamknę platformę. Istotą jest cierpliwe oczekiwanie na odpowiedni moment, a ja tak jak pisałem, na chwilę obecną realizuje na raz zbyt dużo rzeczy żeby siedzieć na Forexie i czekać na pozycję. Te czasy mam już za sobą. Teraz czekam na automat.

Odnośnie mojego "tracenia czasu" na blogu, forum, itp. Nie poświęcam temu więcej niż pół godziny dziennie. Analiza całego dnia pod kątem pozycji zgodnych z systemem też już jest dla mnie bardzo prosta i szybka ponieważ swoje zasady mam już doskonale opanowane.

Pisałem to ale powtórzę. Pozycje na screenach jakie przedstawiam są w 100% zgodne z założeniami systemu. Uczciwie zaznaczam prostokątami te które wymagałyby zastosowania większego SL (4-5). Sprawa SL jest jednak indywidualna i wiem, że dla wielu osób SL 4-5 pipsów nie jest zbyt duży.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Popatrz jakie screeny zamiesciles na swoim blogu , sygnał wejścia jeden po drugim w odstępie kilku minut , nie wmowisz mi ze musisz patrzeć cały dzień aby zając pozycje na s10 , mi wystarcza 2h dziennie aby zając pozycje na m30 lub h1 wiec proszę cię nie gadaj głupot

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Widzę, że nie do końca zrozumiałeś to co napisałem.
Skoro masz system który generuje Ci tak często tak pewne pozycje z poziomu M30 czy H1, że możesz je z pewnością zająć to gratuluje. Z pewnością więc nie potrzebujesz mojej pomocy. Dlaczego więc tak się interesujesz tym tematem? Potrzebujesz większej ilości informacji to napisz o tym do mnie maila ale proszę nie odgrywaj roli kolejnej osoby, która na siłę chce podważyć lub przetestować moją wiarygodność, bo nie mam już ochoty odpisywać na takie posty.

Informuje, że na blogu umieściłem screeny z dzisiejszego dnia.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ