SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

Songo89K pisze:
Nie czytam wszystkeigo bo jest tego za dużo i do szczęścia nie potrzebne.Ale co do wybryków fx...mówi to ktoś kto gra bez SL...
Widze że śledzisz moj dziennik, milo mi ale niestety niedokładnie :)
Ink. pisze:Również z braku lepszych rzeczy do roboty zacznę mały eksperyment trejdingu pod tytułem "sniper style" :p

Czyli gra bez SL
SL= MC
Ostro piramidując o ile mi psychika pozwoli :p

Jako że mam zbyt dużo wolnych środków eksperyment zacznę z 1000 zł który jest przeznaczony na straty w dniu wpłacenia :)
Tylko takie male sprostowanie :) ogólnie gram z SL :)

o tu to piszę :) :
Ink. pisze:wpisy będą nie zawsze systematyczne w związku z trejdingiem na moim normalnym koncie ponieważ ono jest dla mnie priorytetem a to tylko zabawa :)
Przepraszam za OT ale nie lubie jak ktoś mija sie z prawdą naginając rzeczywistość co niejednokrotnie podkreślałem w tym wątku :)

Pisze jak jak by ktoś chciał śledzić mój sposób gry, "TO NIE JEST SPOSOB GRY TO EKSPERYMENT " i mc czyha za rogiem :)

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Post autor: sl3tp10 »

Ink. pisze:1. brak znajomości wybrykow FX typu niespodziewane dane itp
2. brak rozróżnienia gry 1 lot a 0,01 jak demo i real, wszyscy nowi zarabiający na demo twierdzą ze na real będzie tak samo
3. naginanie faktow co do systemu
4. gra bardzo niskim lotem na swoim koncie inkasując po 0,5$
Nie mam pojęcia jak może Pan wyciągać takie wnioski na podstawie kilku zdań wyrwanych do tego z kontekstu.
ad.1. To jest po prostu śmieszne, zwłaszcza po tym że parę postów wcześniej pisałem, że w okresach publikacji danych i okresach chwilowej zbyt dużej płynności po prostu odpuszczam sobie trade
ad.2. z każdą osobą omawiam temat różnic pomiędzy demo a real i pomiędzy wielkościami pozycji tak aby dopasować treść konsultacji do doświadczenia szkolonej osoby. Mam nadzieje, że wie Pan co Pan pisze, skoro faktem jest, że w dłuższej perspektywie gra większą pozycją może znacząco ułatwić skalping u brokera typu ECN takiego jak Dukascopy. Nie będę tego wyjaśniał bo widzę przecież, że mam do czynienia z profesjonalistą.
ad.3. Wszystkie fakty przedstawiam tak jakie są w rzeczywistości. Po lekturze całego tematu mógłby się Pan pewnie o tym przekonać. Jakikolwiek brak szczegółów uzupełniam poprzez kontakt mailowy czy Skype.
ad.4. Na tak mądre zdania już odpisywałem dwukrotnie w historii tego tematu.

Generalnie i tak jestem Panu wdzięczny za zainteresowanie ponieważ Pan przynajmniej otwarcie mnie nie obraża tak jak to się już zdarzało w tym temacie.

W dniu dzisiejszym nie będę miał już możliwości odpisywać na pytania/prowokacje na forum. W razie potrzeby proszę o kontakt mailowy.

Pozdrawiam,

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:"TO NIE JEST SPOSOB GRY TO EKSPERYMENT " i mc czyha za rogiem
Nie chwaliłbym się takim czymś publicznie.
Lepiej te pieniądze wydać na dowolny cel charytatywny. Dziwne, że ktoś kto nie szanuje swoich pieniędzy chce poprawiać innych w podejściu do tradingu.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze:
Ink. pisze:1. brak znajomości wybrykow FX typu niespodziewane dane itp
2. brak rozróżnienia gry 1 lot a 0,01 jak demo i real, wszyscy nowi zarabiający na demo twierdzą ze na real będzie tak samo
3. naginanie faktow co do systemu
4. gra bardzo niskim lotem na swoim koncie inkasując po 0,5$
Nie mam pojęcia jak może Pan wyciągać takie wnioski na podstawie kilku zdań wyrwanych do tego z kontekstu.
sl3tp10 pisze: ad.1. To jest po prostu śmieszne, zwłaszcza po tym że parę postów wcześniej pisałem, że w okresach publikacji danych i okresach chwilowej zbyt dużej płynności po prostu odpuszczam sobie trade
Interwencje, wczorajsza zwiększenie płynności przez banki centralne w godzinach ktore towim zdaniem są "dobre na handel" zły kierunek zajętej pozycje, przelewarowana pozycja i MC
sl3tp10 pisze: ad.2. z każdą osobą omawiam temat różnic pomiędzy demo a real i pomiędzy wielkościami pozycji tak aby dopasować treść konsultacji do doświadczenia szkolonej osoby. Mam nadzieje, że wie Pan co Pan pisze, skoro faktem jest, że w dłuższej perspektywie gra większą pozycją może znacząco ułatwić skalping u brokera typu ECN takiego jak Dukascopy. Nie będę tego wyjaśniał bo widzę przecież, że mam do czynienia z profesjonalistą.
powiedziałeś że dla ciebie nie ma różnicy czy 0,01 czy 1 to mi wyjaśnilo wszystko
sl3tp10 pisze: ad.3. Wszystkie fakty przedstawiam tak jakie są w rzeczywistości. Po lekturze całego tematu mógłby się Pan pewnie o tym przekonać. Jakikolwiek brak szczegółów uzupełniam poprzez kontakt mailowy czy Skype.
No z TP 10 troszke przekoloryzowałeś, sam poźniej przyznaleś że z reguły jest to TP5 a to że można tyle wyciagnąć to swoją drogą ;)
sl3tp10 pisze: ad.4. Na tak mądre zdania już odpisywałem dwukrotnie w historii tego tematu.
Taa... ;)
sl3tp10 pisze: Generalnie i tak jestem Panu wdzięczny za zainteresowanie ponieważ Pan przynajmniej otwarcie mnie nie obraża tak jak to się już zdarzało w tym temacie.
Bo nie mam powodu nikogo obrażać, malo tego wieże tobie że system działa ale z przykrością musze powiedzieć ze na chwile obecną tylko teoretycznie działa bo nie został dobrze przetestowany w praktyce :)

sl3tp10 pisze: Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:"TO NIE JEST SPOSOB GRY TO EKSPERYMENT " i mc czyha za rogiem
Nie chwaliłbym się takim czymś publicznie.
Lepiej te pieniądze wydać na dowolny cel charytatywny. Dziwne, że ktoś kto nie szanuje swoich pieniędzy chce poprawiać innych w podejściu do tradingu.
są to pieniądze z zysku fx, więc eksperyment sponsoruje mi broker za co bardzo dziękuje :) a gdybyś mnie znał to dopiero dowiedział byś sie jak bardzo bezsensownie można wydawać pieniądze ;)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Songo89K »

Kerimb bo tak to działa...czym wiecej się o czymś mówi,tym więcej osób o tym wie...więc coraz większe prawdopodobieństwo że komuś takie "dowody" wystarczają.

Kerimb na historii?być może.Ale wiem jedno,wyznaczając dobrze SR,może wejść z SL 5 z TP 50 pips.

On nie napisał że każde nasze zagranie takie bedzie,ale daje gwarancje że będzie się POTRAFIŁO taki trejd złapać,nie wiadomo ile razy,na ile ale sie złapie.
Dlatego dla mnie to jest prawdopodobne.
Grając na niskich interwałach spokojnie można grać takim SL i łapać nawet większe ruchy wiec nie mam powodów żeby w to nie wierzyć.A to w jaki sposób naucza,jak wiele można z tego wynieść...coż tylko tam można się tego dowiedzieć.

Na forum może się gubić w odpowiedziach itd,ale to go nie skreśla definitywnie.
Ja też pisałem,na podstawie tego co tu jest,nie zainwestowałbym takiej kasy.

PS.Ink oglądałem początek Twojego dziennika,i co widzę?"kreski" mówiąe gdzie in gdzie Out,strzałka gdzie było wejście,ale napis tu IN a tu OUT.

Potem się to zmieniło,dlatego...nie co się Ci dziwie;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze: PS.Ink oglądałem początek Twojego dziennika,i co widzę?"kreski" mówiąe gdzie in gdzie Out,strzałka gdzie było wejście,ale napis tu IN a tu OUT.

Potem się to zmieniło,dlatego...nie co się Ci dziwie;)
Bo wtedy nie wiedziałem że trejdy na wykres da się wrzucić z historii :p
to forum mnie olśniło :p
parę stron później to sie zmieniło ;)

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Post autor: ka7 »

on sie nie rozni niczym od tego kolesia z watku co cyb zamknal , ktory gral przez internet satelitarny, kontaktowal sie z biurem prawnym i mial zawsze przy sobie ipada, ink i nawet modzi mu odpisywali na powaznie chociaz oni rozne rzeczy widzieli i powinni byc madrzejsi, wiem ze naiwnych nie sieja, ale tu na tym forum?? koles pokazuje strzalki idealnie na dolkach i gorkach, a niektorzy to lykaja jak mlode pelikany, ciezko mi w to uwierzyc i nie mowie tu o systemie sl3tp10
8)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Zmieniły mi się nieco plany więc znalazłem czas żeby tu zajrzeć.

Pozwólcie, że zacytuje Pawła, który był tak uprzejmy i wystawił komentarz moim konsultacjom:
pawelklos pisze:Jestem w trakcie tego szkolenia i nie jest to wcale żadne oszustwo. A pomysł na trading jest ciekawy. Dzisiaj nawet na żywo trafił się nam przykład wejścia gdzie stop loss mógłby być 1 lub 2 pips. Inne wejścia 3-4 pips stop loss wystarcza.

Tak więc radzę już innym przestać sobie kpić z ludzi którzy mają coś ciekawego do przedstawienia. Stop loss na tak niskich poziomach jest tylko dlatego że TF jest bardzo mały i taki stop wystarcza, nie rzadko można go zmniejszyć lub przenosić np. na be.

Dodatkowo dla tych którzy nie wiedzieli lub nie interesują się statystyką to dzięki panu TRO wiem od dawna że tp 5 pips wchodzi ponad 95% czasu. - to taka ciekawostka.

Pozdrawiam
Nie robię tego żeby się chwalić ale żeby uświadomić Wam, że próbując podważyć moją wiarygodność podważacie też zdanie i wiarygodność człowieka, który mi zaufał i przedstawił Wam swoje dobre zdanie o mnie. Uważam, że skoro potrafiłem pokazać coś interesującego człowiekowi, który, sądząc po waszych postach, ma O WIELE większe pojęcie o forexie i doświadczenie niż Wy, świadczy to o tym, że jednak jest w tym coś wartościowego.

Dodano po 1 minutach:
By_żyło_się_lepiej pisze:sl3tp10 napisał:
do wejścia w pozycję jest się przygotowanym co najmniej na kilka minut wcześniej

Na 10 sekundach?
To pytanie pokazuje tylko jak obeznany jest Pan w tematyce wykresów sekundowych. Powtarzam - dla początkujących są one zbyt szybkie. Po odpowiednio długiej praktyce można odpowiednio wcześniej przewidzieć i zareagować na wiele sytuacji.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej pisze:Chłopie co Ty p...sz! Przewidzeć może i można ale nie parę minut wcześniej wykres 10 sekundowy ... Sam wiele razy piszesz, że nie ma szans na przewidzenie czegokolwiek ... I druga sprawa, to komentarz "pawelklos" ... Już o tym pisaliśmy ... Wróć deko wcześniej i poczytaj ...

Jest 20:23 ... Napisz czego się spodziewasz o godzinie 20:28 ... I podaj wejścia ... Ale przed a nie po! Wtedy Ci może uwierzę
Nie wiem ile Ty masz lat ale wydaje mi się, że wystarczająco wiele żeby zdać sobie już sprawę z tego że kiedy Ty nie potrafisz czegoś zrobić to nie jest równoznaczne z tym że nikt nie potrafi ;).

W bardzo prosty sposób można przewidzieć to jak zachowa się wykres 10 sekundowy ponieważ działają tam dokładnie takie same siły jak na wyższych TF, a do zajęcia pozycji można przygotować się w większości na kilka minut przed wejściem bo sygnał jest bardzo przewidywalny.

Powtarzam po raz kolejny - proszę nie wyrywać moich zdań z kontekstu. Owszem pisałem wiele razy ale o tym, że nie można być niczego pewnym na 100% na forexie , a nie, że nie można niczego przewidzieć. Myślę, że z tego powinien zdawać sobie sprawę każdy kto poważnie myśli o forexie.

Jeżeli chcesz żebym pokazał Ci jak przewidywać to, co jest bardzo prawdopodobne w okresie najbliższych minut lub sekund to zapraszam na konsultację. Nigdy nie jest za późno żeby nauczyć się czegoś nowego.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Dzięki za odpowiedz. Wiesz... tak na prawdę mógłbym ciągnąc tę dyskusję w nieskończoność bo widzę, że moje słowa trafiają na bardzo podatny grunt. Prosiłbym jednak o zaprzestanie tej nie prowadzącej do niczego wymiany zdań. Jeżeli masz swój system który się sprawdza to sobie nim trade'uj ale dobrze by było gdybyś nie negował bezpodstawnie pracy innych ludzi a szczególnie kiedy dotyka ona obszarów z którymi jak widzę miałeś mało do czynienia. Skoro sam porzuciłeś skalping na sekundach to skąd możesz wiedzieć, że tam się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie? Uwierz mi, że tam działają dokładnie takie same zasady jak na wykresach godzinowych czy dziennych tylko wszystko dzieje się szybciej. Zrozumienie tego musi trwać dłuższy czas ale później daje to widoczne rezultaty.
Jeżeli miałeś na celu zniechęcenie do mnie ludzi tak dla zasady to nie wiem czy osiągnąłeś swój cel bo ja ciągle widzę osoby, których interesuję to co mam do powiedzenia i jest to dla nich nowe spojrzenie na temat skalpingu. Ciesze się natomiast że ton Twoich wypowiedzi nieco się zmienił bo momentami zmieniało się to w głupią pyskówkę. Ponawiam więc moją prośbę - odpuść już sobie bo mi na prawdę nie chce się już odpisywać na takie posty. A tym bardziej nie zamierzam się porównywać z "ewolucją tradera", bo to już wydaje mi się zupełnie śmieszne ;) Dziękuję za analizę mojej osoby ale osobiście jestem na etapie kiedy po prostu wiem już co umiem a czego mi jeszcze brakuje aby osiągnąć pełen sukces na forexie. Na liście brakujących rzeczy są dwie pozycje - ani jedna nie jest systemem bo tego już jestem pewien.

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

aro78
Bywalec
Bywalec

Post autor: aro78 »

sl3tp10 wyobraź sobie taką sytuację: zamierzasz kupić używany samochód 8)

1) Przeglądasz ogłoszenia w internecie na popularnych portalach i widzisz piękne aukcje/ogłoszenia z dużą ilością szczegółowych bardzo dobrej jakości zdjęć. Wszyscy zachwalają, że to ich auto jest jedyne i najlepsze, ale ty już wstępnie możesz ocenić, który z tych sprzedawców oferuje auto w przyzwoitym stanie porównując różne ogłoszenia. Wiadomo przecież, że nie wszystkie oferowane auta są idealne. Niektóre bite, krzywe, inne składane z trzech, lepione i klejone, brudne, zniszczone i śmierdzące :D Chwytasz za telefon i dzwonisz. Sprzedający musi Ciebie przekonać, że warto przejechać np. 400 km żeby zobaczyć ten właśnie samochód i dodatkowo go kupić. Wybierasz te potencjalne najlepsze auto i po prostu jedziesz je zobaczyć. Podoba się - kupujesz. Nie podoba się - wracasz na pusto rozczarowany do domu.

2) Nie wiem ile masz lat, ale wyobraź sobie, że kiedyś nie było internetu... :lol: Żyjesz w kraju, który nazywa się Polska i jest np. rok 1990. Wyobraź sobie, że chcesz kupić używany samochód. Jedną z opcji są ogłoszenia w prasie; bez zdjęć, albo z jednym czarno-białym zdjęciem wielkości znaczka pocztowego. Ogłoszenia są krótkie i nic nie mówiące. Wszystkie identyczne po prostu. Zaryzykujesz i wsiądziesz z kolegą w samochód żeby jechać 400km i zobaczyć jakiś samochód, który może być w dobrym stanie, albo okazać się totalnym złomem tylko dlatego że ktoś tak mówi? Jeżeli zaryzykujesz to ile razy? Ile razy dasz się nabrać jakiemuś Józkowi, że jego kremowy polonez 1.6 jest zajebisty?

Jak myślisz? Jak Ciebie postrzegają na tym forum osoby, które czytają Twoje posty. Czy bardziej skłaniają się ku scenariuszowi 1 czy 2? Sam sobie odpowiedz. Masz ogromne możliwości jeżeli chodzi o przedstawienie swoich umiejętności, a jednak tego nie robisz.. Jeżeli rzeczywiście masz umiejętności i chcesz coś sprzedać dlaczego robisz to w taki dziwny sposób? Na 22 strony tego długiego wątku nie padł ani jeden konkret z Twojej strony. Jak chcesz przekonać ludzi do siebie? Nie wiem czy przekonałeś kogokolwiek do swojej oferty. Ty wiesz najlepiej jaka jest rzeczywistość. Osobiście dziwię się, że osoby teoretycznie zarobione łaszą się na jakieś drobne, które miałyby pochodzić ze np. szkoleń. Masz w ogóle czas na coś takiego? Jaki cel tych szkoleń - charytatywny? dla lepszego samopoczucia? chęć pomocy? Odpowiedz proszę.

ODPOWIEDZ