SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

To nie lepiej zmienić nazwe SL3TP4 ? :p bylo by wiarygodniej bo reklamowanie systemu ktory polega na niezbadanym zjawisku jest troszkę nie fer :p

Popatrz na inne szkolenia, niekiedy po zajęciu pozycji cena nie idzie 10, 50 ale i nawet 600 pipek a nikt nie mowi :

Gwarantuje że nauczę zajmowanie pozycji gdzie profit może być 600 pipek ale czy ktoś to osiągnie zależy od indywidualnych cech i umiejętności kursanta :p

Tak samo jest w tym przypadku, reklamujesz coś a mianowicie sztywny TP 10 pipek prawie że gwarantowany bo po fakcie cena rzeczywiście tam dociera ale którego nigdy nie osiągnąłeś:p

Moim zdaniem jesteś początkującym trejderem bo zmagasz sie z problemem zbyt szybkiego cięcia zysków ale "dosłownie zbyt szybkiego" bo 5 a 10 pipek zysku to jest czasami tylko 30 sec czekania :p

coś sie mi post rozjechał :(

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Songo89K »

Ink ale co Ty się tak czepiasz.On przecież nic nie gwarantuje,poza możliwością łapania takich trejdów jak na wykresie.Czy to jest nierealne? nie.Skoro mu sięto sprawdza to w czym problem?

Gdyby jego SL był 10-20 pips to łapanie po 4 faktycznie nie miało by sensu,ale skoro taki trejd spokojnie pokrywa SL,to lepszy rydz niż nic jak to mówią.
Dla mnie przestawianie tak szybko SL też jest dziwne,ale skoro się sprawdza,i to sprawdził?

A czepianie się nazwy to już jakaś desperacja.Kosisz po 100-200 pipsów ,to co Ty się tak interesujesz kimś kto zamiast 10 pips łapie 4...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Draże temat bo nie lubię jak ktoś kręci i wprowadza w błąd, jeśli średni TP wynosi 5 pipek to taka wartość powinna być reklamowana, jeśli TP10 osiąga raz na 20 lub w ogolę nie uzyskał takiego wyniku, a możliwość jego osiągnięcia jest na podstawie "gdybania" moim zdaniem nagina fakty i wprowadza ludzi w błąd, nie mowie że strategia nie działa tylko pokazuje że autor nie do końca gra z nami fer.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Ink...ale na podstawie 5-10 wejść z 1 dnia oceniasz całą strategię? przecież to jest niepoważne.

Jego system opiera się na łapaniu 10 pips i to mu wystarcza,ale skoro rynek daje 5 to bierze 5...Czepiać się o takie rzeczy to przesada..

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Shadi »

Songo89K pisze:Jego system opiera się na łapaniu 10 pips i to mu wystarcza,ale skoro rynek daje 5 to bierze 5...Czepiać się o takie rzeczy to przesada..
ekhm.. widziałeś w którym momencie były zamykane pozycje? Jeżeli nie to się przyjrzyj jeżeli tak to - to nie pisz nic na ten temat bo pleciesz totalne bzdury w tym odcinku

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:Ink...ale na podstawie 5-10 wejść z 1 dnia oceniasz całą strategię? przecież to jest niepoważne.

Jego system opiera się na łapaniu 10 pips i to mu wystarcza,ale skoro rynek daje 5 to bierze 5...Czepiać się o takie rzeczy to przesada..
No ty czytasz moje posty czy nie ;)

Mowie że strategia działa ale tylko teoretycznie bo autor tej strategii praktycznie nie zdążył jeszcze przetestować i ty kolejna gra nie fer, moim zdaniem czlowiek z czystym sumieniem oferował by coś co jest sprawdzone na 100 tejdach a na s10 to minimum 200-300 bo to można zrobić w miesiąc a nawet szybciej, oczywiście jestem za sprzedawaniem proponowaniem współpracy ale tylko pod warunkiem grania fer, a tutaj niestety tego nie ma, a ten screen z kilkoma trejdamu z zyskiem 0,50 $ uznaje jako żart autora

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Post autor: sl3tp10 »

Dokładne wyjaśnienie wszystkich możliwych sposobów zamykania pozycji niestety nie byłoby możliwe bez podawania zbyt wielu szczegółów działania systemu a te podaję tylko osobom realnie zainteresowanym moimi konsultacjami. Na potrzeby forum mogę tylko napisać, że jest możliwe trzymanie wybranych pozycji do 10 pipsów lub więcej ale wtedy wszystkie pozostałe prawdopodobnie były by zamykane w okolicach BE. Dla mnie taka selekcja to strata pipsów ponieważ wiem, że więcej może dać skalp po 4-5 pipsów z prawie każdej pozycji.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze:Dokładne wyjaśnienie wszystkich możliwych sposobów zamykania pozycji niestety nie byłoby możliwe bez podawania zbyt wielu szczegółów działania systemu a te podaję tylko osobom realnie zainteresowanym moimi konsultacjami. Na potrzeby forum mogę tylko napisać, że jest możliwe trzymanie wybranych pozycji do 10 pipsów lub więcej ale wtedy wszystkie pozostałe prawdopodobnie były by zamykane w okolicach BE. Dla mnie taka selekcja to strata pipsów ponieważ wiem, że więcej może dać skalp po 4-5 pipsów z prawie każdej pozycji.
To dlaczego uczciwie nie piszesz sztywne/średnie TP 5 pipek gdzie z góry zakładasz taki zysk a na TP10 liczysz metodami "a nóż sie uda" ??

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Post autor: sl3tp10 »

Ink. pisze: a ten screen z kilkoma trejdamu z zyskiem 0,50 $ uznaje jako żart autora
ech... kolejny Pan który za żart uważa zysk 0,50 $ - szkoda tylko, że to ja zostałem nazwany początkującym. Powtarzam - wg mnie technicznie nie ma żadnej różnicy pomiędzy grą 0,01 lota a 1 lotem. Różnice są tylko w podejściu i umiejętności trzymania nerwów na wodzy.

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:To dlaczego uczciwie nie piszesz sztywne/średnie TP 5 pipek gdzie z góry zakładasz taki zysk a na TP10 liczysz metodami "a nóż sie uda" ??
Zakładam więc, ze Pan zawsze wchodząc w pozycje jest pewien że ta akurat da na pewno 20 pipsów, a następna 35,5 pipsa, tak ? Gratuluję. Ja nie oferuję konsultacji z przepowiadania przyszłości.

A tak na poważnie - zachęcam także Panów nastawionych sceptycznie do kontaktu mailowego. Postaram się rozwiać niektóre wątpliwości. Na prawdę nie mam ochoty prowadzić takich długich dyskusji na forum.

Pozdrawiam[/b]
Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 12:44 przez sl3tp10, łącznie zmieniany 2 razy.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:
Songo89K pisze:Jego system opiera się na łapaniu 10 pips i to mu wystarcza,ale skoro rynek daje 5 to bierze 5...Czepiać się o takie rzeczy to przesada..
ekhm.. widziałeś w którym momencie były zamykane pozycje? Jeżeli nie to się przyjrzyj jeżeli tak to - to nie pisz nic na ten temat bo pleciesz totalne bzdury w tym odcinku
Z tego co wiem,pokazał miejsca gdzie według systemu powinno być wejście,o wyjściach tylko wspomniał jak przestawia SL i to skomentowałem,wiec co w tym jest bredniami bo chyba nie zrozumiałem.

Ink.
A było gdzieś wspomniane od kiedy obecny test trwa i ile trejdów do tej pory zostało tam zawartych?bo mogłem to ominąć .
To że wrzucił screen z 5 przykładowymi WEJŚCIAMI to nie ma oznacza że system jest sprawdzony na tej podstawie,to Ty to tak rozumujesz.

ODPOWIEDZ