Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Ja to zagrałem, ale po raz kolejny się obsrałem i zgarnąłem aż 3 pipsy. Postanowiłem nie grać przed danymi i wyszedłem, a chwilę później widać co się stało :D Ogólnie ciężka sesja była z mojego punktu widzenia. Niby duże ruchy, ale jakoś tak usypiali tworząc te świeczki. Na szczęście bez strat.

Obrazek
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

uzin2 pisze:Thoraz jak ustawiasz custom candle ze rysuje Ci przerywana linie? u mnie chociaz ustawie przerywana to ryzuje ciagla
Nic nie ustawiam, używam dokładnie tego samego skryptu. Spróbuj mojej templatki, powinno zadziałać, jeśli nie to musisz zmienić rodzaj linii w kodzie.
uzin2 pisze:witam, ktos jeszcze cos gral?
Wrzucam moje jedyne dwa wejścia dzisiaj, szkoda że później mnie nie było bo można było dużo ugrać na szortach.

seedraev bardzo ładne analizy i wejścia :D

Pozdrawiam

edit: niestety zupełnie nie wiem czemu, ale nie mogę załadować templatki jako załącznika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Thorez pisze: edit: niestety zupełnie nie wiem czemu, ale nie mogę załadować templatki jako załącznika.
Skompresuj do zip lub rar.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

skco dzięki, ale dalej nic z tego, nie mam pojęcia o co chodzi.
Załączam natomiast kod indyka w txt. Należy wkleić go w całości do meta editor i zapisać. Mam nadzieję że zadziała.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

dzieki teraz dziala ok

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam pytanie do starszych i mądrzejszych. Ogólnie nie wiem jak się ładować do takich ruchów i nie tylko takich. Te moje oczekujące dają mniejszą skuteczność i bardzo dużo ruchów mi ucieka. Wiedziałem że idzie w dół a kompletnie nie miałem pojęcia jak się wbić w taki spadek. Trochę jestem zbyt ostrożny czasami przez to tracę dużo okazji. Jeśli można to czekam na jakieś wskazówki :)
Obrazek

Ciągle czekam na wskazówki co do momentu wchodzenia ;)

Jako że ciągle jestem bardziej na etapie obserwacji niż mocnego trejdowania, podzielę się tym co teraz zauważyłem. Jak myślicie, która metoda da najlepszą cenę i kto sprzeda ostatni? To jest to o czym pisałem w niedzielę, wielu widziało co innego i każdy mógł zarobić.
Wykres celowo zaśmiecony, ale żeby coś pokazać. SMA 50 i10 oraz Stochistic nie wiem nawet jaki, nie ważne :D
Obrazek

Ja tam na dole złapałem 20p szkoda że nie potrzymałem dłużej.

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

Może się komuś przyda

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

Keleris pisze:Mam pytanie do starszych i mądrzejszych. Ogólnie nie wiem jak się ładować do takich ruchów i nie tylko takich. Te moje oczekujące dają mniejszą skuteczność i bardzo dużo ruchów mi ucieka. Wiedziałem że idzie w dół a kompletnie nie miałem pojęcia jak się wbić w taki spadek. Trochę jestem zbyt ostrożny czasami przez to tracę dużo okazji. Jeśli można to czekam na jakieś wskazówki :)

Ciągle czekam na wskazówki co do momentu wchodzenia ;)

Jako że ciągle jestem bardziej na etapie obserwacji niż mocnego trejdowania, podzielę się tym co teraz zauważyłem. Jak myślicie, która metoda da najlepszą cenę i kto sprzeda ostatni? To jest to o czym pisałem w niedzielę, wielu widziało co innego i każdy mógł zarobić.
Wykres celowo zaśmiecony, ale żeby coś pokazać. SMA 50 i10 oraz Stochistic nie wiem nawet jaki, nie ważne :D

Ja tam na dole złapałem 20p szkoda że nie potrzymałem dłużej.

witam, moze jestem starszy ale nie wiem czy madrzejszy:), opisze jak to wygladalo wg mine,

rys m15 - mamy zl zaznaczone czarna linia, cena okolo 3406, gdzy cena tutaj dochdzi schodzimy na nizszy tf i szukamy okazji do wejscia,

rys m5 - nasza czarna linia z wykresu m15 idealnie odpowiada zl rowniez na m5, idziemy szukac na m1

rys m1 - i znowu czarna linia z wyzszych tf pokrywa sie idealnie z zl m1, akurat w tym przypadku zl mamy idealnie w tym samym miejscu na 3 tfach,

wychodzic mozna bylo na otwarciu momo wzrostowego h1 - okolo 50p

wiem ze to tylko analiza na historii nie gralem tego bo nie ma mnie o tej porze na rynku, gdybym byl mogloby byc roznie, nie wiadomo, narazie staram sie wylapywac te momenty i obserwowac co sie dzieje, a jak mozwil jeden Pan wykres faktycznie duzo moze przekazac,

pozdrawiam

Dodano po 12 minutach:

jeszcze kilka przemyslen

jako ze uczepilem sie "knota w kierunku strat i ciala w kierunku zyskow" mam watpliwosci z tym zwiazane.

wydaje mi sie ze nie musimy miec idealnego knota (spadajacej gwiazdy, mlota) a nastapnie dlugiej swiecy w kier zyskow, mozemy tez szukac modyfikacji takich ukladow, tj np na rysunku pt. zl, te 2 zakreslone swiece, nie jest to idealny knot i cialo ale takie cos mozna uznac za sygnal wejscia, pozatym druga swieca zamyka sie pod momo, jesli sie myle prosze o sprostowanie barziej doswiadczonych,
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki za rady :) coś dla siebie z tego wyciągnę. Czasem po prostu denerwuje mnie taka sytuacja, gdzie wyznaczę sobie wszystkie ważne poziomy, a później jak cena zaczyna na nie reagować to ja nie wiem gdzie mam wejść :D

edit. Chłopaki na kresliku to robili na odwrót. Najpierw było ciało w kierunku zysków a później knot w kierunku strat.
coś takiego, tylko że w obu przypadkach stopa trzeba dać poniżej momo, a to było powyżej 20 pipsów, moje MM pozwala mi na 10 i nie chcę tej zasady łamać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Witam :D

Fajnie widzieć wasze wykresy z analizami :564:
Keleris pisze:Mam pytanie do starszych i mądrzejszych.
Co prawda nie wiem czy spełniam te warunki, ale postaram się pomóc :D
Otóż musisz być świadom tego że cena bardzo często zmienia swoją prędkość, dlatego aby być na bieżąco trzeba dopasować się do niej. Czasami prędkość ceny wykracza poza standardowe TF w MT4, dlatego należy posłużyć się świecami łączonymi. Na wykresie widzisz sytuację z rana, w miejscu gdzie nie mogłeś znaleźć miejsca do zajęcia pozycji, jak widać było i ciało i knot :D
Wykres świecowy oszukuje i tylko jeden TF w danym momencie pokazuje prawdziwą drogę.

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ